Karamellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.
Cukrot kezdjünk el karamellizálni, majd öntsük fel vörösborral és a négy narancs kifacsart levével. Ezzel fogjuk majd bekenni a kacsacombokat.
A combokat irdaljuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Természetesen használhatunk különböző fűszereket is ennél a fázisnál.
Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páclével és helyezzünk mellé narancsgerezdeket. Alufólia alatt, 170-180°C-on a a fa pellet grillsütőre tesszük kb. 1,5 órára.
Amikor letelt az idő vegyük le a fóliát és tegyük mellé a rozmaringos füstölő pelletet füstcsőben, majd emeljük a hőt 200 °C-ra. 30 perc hőkezelés után az ételünk elkészül.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Tájékozódj az Okosgrillekről:
-
Pit Boss Pro Series 1150 pellet grill – smoker
579 000 Ft nettó 455 906 Ft -
Zgrills ZPG-11002b pellet grill – smoker
669 000 Ft nettó 526 772 Ft -
Zgrills ZPG-7052b pellet grill – smoker
589 000 Ft nettó 463 780 Ft -
Zgrills ZPG-600D pellet grill – smoker
319 000 Ft nettó 251 181 Ft
Hozzávalók
Elkészítés
Cukrot kezdjünk el karamellizálni, majd öntsük fel vörösborral és a négy narancs kifacsart levével. Ezzel fogjuk majd bekenni a kacsacombokat.
A combokat irdaljuk be, majd sózzuk-borsozzuk. Természetesen használhatunk különböző fűszereket is ennél a fázisnál.
Helyezzük a combokat egy tepsibe, öntsük le a páclével és helyezzünk mellé narancsgerezdeket. Alufólia alatt, 170-180°C-on a a fa pellet grillsütőre tesszük kb. 1,5 órára.
Amikor letelt az idő vegyük le a fóliát és tegyük mellé a rozmaringos füstölő pelletet füstcsőben, majd emeljük a hőt 200 °C-ra. 30 perc hőkezelés után az ételünk elkészül.