Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája

Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája


csevapcsicsa recept grill szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Kevesen gondolnák, hogy valójában mennyire is egyszerű elkészíteni a nyár egyik közkedvelt ételét, a mennyei csevapcsicsát. Szoky most bemutatja nekünk.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 50 perc
Hozzávalók:
 1500 g marha lapocka
 750 g sertés lapocka
 750 g birka lapocka
 60 g
 3 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
 8 nagyobb gerezd fokhagyma
 tört fekete bors
 150 ml szénsavas víz
Elkészítés
1

Legelső lépésben előkészítjük a húsokat (a birkát lefaggyúzzuk), majd ledaráljuk őket. A receptben egy közepes lyukú tárcsával dolgozunk. A darálási folyamatot ismételjük meg még egyszer, hogy pihe-puha állagú húst kapjunk végeredményül. A három különböző húst egyetlen tálba helyezzük.

2

Egy mozsárba belehelyezzük a sót, és apránként belevagdossuk a fokhagyma gerezdeket. Alaposan átdolgozva egy rendkívül kellemes fokhagyma pépet nyerünk, amit hozzáadunk a darált hús egyveleghez.

3

Hozzáadjuk továbbá a szódabikarbónát, a fekete borst és a szénsavas vizet. Most pedig alaposan összedolgozzuk a húst. Kóstoljuk meg és egészítsük ki a fűszerezést - ízlés szerint.
Végezetül üvegtálba porciózzuk a bekevert húst, frissentartó fóliát helyezünk rá, és a
hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

TIPP: bármilyen extra, kedvenc fűszert hozzá tehetünk a húshoz kiegészítés képen, amiről úgy gondoljuk, hogy passzolna hozzá.

4

Zsírozzuk ki az öntöttvas grill lapot és tegyük félre. Készítsük elő a grillsütőt.

5

A húsok megformálásán a sor: első körben gyúrjunk belőlük egyenletes méretű gombócokat.

TIPP: a kellemes ízű húsgombócokat már önmagukban is kisüthetjük és fogyaszthatjuk.

6

Mártsunk meg az ujjaink végét egy pici langyos vízben és nedvesítsük meg a tenyerünket. Vegyük a két tenyerünk közé a gombócot és sodorjuk hurkaformára, majd szúrjuk fel egy hurkapálcikára. Nedvesítsük be ismét a tenyerünket, a henger alakú húst fektessük egy vágódeszkára, és sodorjuk át finoman még pár mozdulattal. Tegyünk így a többi gombóccal is.

7

Helyezzük a húsokat az öntöttvas lapra, majd kenjük le őket egy kevés olvasztott zsírral. Tegyük be a lapot a felfűtött (230 fokos) Pit Boss grillsütőbe.

TIPP: amennyiben a konyhában, sütőben készítenénk el az ételt, akkor 200 fokon, alsó-felső módozaton süssük.

8

Körülbelül 15 perc elteltével forgassuk meg a húsokat a pálcikák segítségével. További 12-13 perc elteltével készre sül az étel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!
Speciális csirke saslik grillsütőnRablóhús vagy saslik, ki hogy hívja.. A szójában és mézben ázott csirke elképesztő! íme itt egy fantasztikus recept, amit bármikor kipróbálhatsz.
Duplán sült, töltött édesburgonya grillenAz édesburgonya és a grillezés is egyre népszerűbb, így természetesen elkerülhetetlen volt a házasságuk. Íme egy izgalmas recept, a duplán sült, töltött édesburi grillen.
Paleo beef jerky, szárított marhahúsA paleo szárított marhahús a természetes és ősi táplálkozási elveket követőknek ideális választás. Ez a tápláló csemege magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, így segíti a paleo életmódhoz való igazodást és a tartós energia biztosítását. Fa pellet grillsütőn készítve pedig kellemes füstöt is kap az ételünk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1500 g marha lapocka
 750 g sertés lapocka
 750 g birka lapocka
 60 g
 3 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
 8 nagyobb gerezd fokhagyma
 tört fekete bors
 150 ml szénsavas víz

Elkészítés

Elkészítés
1

Legelső lépésben előkészítjük a húsokat (a birkát lefaggyúzzuk), majd ledaráljuk őket. A receptben egy közepes lyukú tárcsával dolgozunk. A darálási folyamatot ismételjük meg még egyszer, hogy pihe-puha állagú húst kapjunk végeredményül. A három különböző húst egyetlen tálba helyezzük.

2

Egy mozsárba belehelyezzük a sót, és apránként belevagdossuk a fokhagyma gerezdeket. Alaposan átdolgozva egy rendkívül kellemes fokhagyma pépet nyerünk, amit hozzáadunk a darált hús egyveleghez.

3

Hozzáadjuk továbbá a szódabikarbónát, a fekete borst és a szénsavas vizet. Most pedig alaposan összedolgozzuk a húst. Kóstoljuk meg és egészítsük ki a fűszerezést - ízlés szerint.
Végezetül üvegtálba porciózzuk a bekevert húst, frissentartó fóliát helyezünk rá, és a
hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

TIPP: bármilyen extra, kedvenc fűszert hozzá tehetünk a húshoz kiegészítés képen, amiről úgy gondoljuk, hogy passzolna hozzá.

4

Zsírozzuk ki az öntöttvas grill lapot és tegyük félre. Készítsük elő a grillsütőt.

5

A húsok megformálásán a sor: első körben gyúrjunk belőlük egyenletes méretű gombócokat.

TIPP: a kellemes ízű húsgombócokat már önmagukban is kisüthetjük és fogyaszthatjuk.

6

Mártsunk meg az ujjaink végét egy pici langyos vízben és nedvesítsük meg a tenyerünket. Vegyük a két tenyerünk közé a gombócot és sodorjuk hurkaformára, majd szúrjuk fel egy hurkapálcikára. Nedvesítsük be ismét a tenyerünket, a henger alakú húst fektessük egy vágódeszkára, és sodorjuk át finoman még pár mozdulattal. Tegyünk így a többi gombóccal is.

7

Helyezzük a húsokat az öntöttvas lapra, majd kenjük le őket egy kevés olvasztott zsírral. Tegyük be a lapot a felfűtött (230 fokos) Pit Boss grillsütőbe.

TIPP: amennyiben a konyhában, sütőben készítenénk el az ételt, akkor 200 fokon, alsó-felső módozaton süssük.

8

Körülbelül 15 perc elteltével forgassuk meg a húsokat a pálcikák segítségével. További 12-13 perc elteltével készre sül az étel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Kategóriák

  • Kategóriák
  • Pellet kültéri-beltéri fűtés
  • Okosgrill kiegészítők
  •    Ajándéktárgyak
  •    Könyvek
  •    Kesztyűk
  •    Grillhőmérő, hússzonda
  •    Pizzasütéshez
  •    Tepsik, sütőlapok
  •    Tisztító eszközök
  •    Csomagok, szettek
  •    Öntöttvas termékek
  •    Étkészletek
  • Fa pelletek
  • Grill takaróponyva
  • Grill-barbecue fűszerek, rubok, szószok
  •    Szárnyas
  •    Sertés
  •    Marha
  •    Zöldség és gyümölcs
  •    Szarvas és vad
  •    Hal és tenger gyümölcsei
  •    Bárány
  •    Univerzális
  •    Chili
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Milestone66
  •    Grate Goods
  •    Pit Boss
  • Okosgrillek
  •    Pellet grillek
  •    Faszenes grillek
  •    GMG
  •    Traeger
  •    Pit Boss
  •    Louisiana
  •    Yoder Smokers
  •    Zgrills
  •    Masterbuilt
  • Egyéb okoseszközök
  • Savanyúság
  • Alapanyagok
  • Faszén
Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66