Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája

Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája


csípős csirkeszárnyak recept pit boss grill szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Buffalo csirkeszárnyakat mindenki imádja, így most egy magyaros változatú recept érkezik. Szoky egyik kedvenc grill receptjét mutatja meg videón az előkészületektől egészen az elkészült édes csípős csirkeszárnyakig.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 20 perc
Hozzávalók
 4 kg csirkeszárny
 150 g libazsír
 5 db nagyobb lila sonkahagyma
 5 db fehér hagyma
 7 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál darált vegyes erős paprika
 3 evőkanál hársméz
 70 ml száraz fehér bor
 darált koriander mag
 darált színes bors
 őrölt kömény
 majoránna
 édesnemes pirospaprika
 
Elkészítés
1

Vegyünk elő egy akkora edényt, lábast, lavort, akármit amiben elférnek a csirkeszárnyak és könnyen tudjuk majd forgatni is a húsokat.

2

A tálba helyezzük el a csirkeszárnyakat és jöhet a fűszerezés. Őröljük a húsra a koriandert, színes borsot, szórjuk meg sóval, majoránnával, édesnemes pirospaprikával, őrölt köménnyel. Az olvadt (legalább szobahőmérsékletű) liba zsírt is öntsük a húsokra és persze az erős paprikáról se feledkezzünk meg.

3

Ha minden fűszert bedobtunk a tálba, akkor jöhet a forgatás. Alaposan kenjük át a húsokat, forgassuk addig, amíg láthatóan eloszlott a fűszer és mindenhol betakarta a szárnyakat.

4

A következő lépés nem más, mint hogy a nagyobb durvára, gorombára vágott hagymákat hozzáadjuk a fűszerezett husikhoz. Keverjük össze a húsokkal, hogy a zöldségeket is belepje a fűszerkeverék.

5

Legalább 1-1,5 órát hűtőben pihentessük a pácolt csirkeszárnyakat. Ha véletlenül egy teljes napra kerülne a hűtőbe az áru, az sem gond - nem sértődik meg.

6

Egy nagyobb tepsibe oszlassuk el szépen a szárnyakat és a hagymát. Szoky a videóban külön választja a húst és a hagymát, ezt mindenképp így érdemes.

7

A kiterített, bepácolt húsokat egy kis száraz fehér borral öntözzük meg. Egy-egy csepp, akár kézzel vagy egy fújóból, ha van rá lehetőségünk.

8

A kerti grillsütőnket állítsuk füstölésre. Ez a fa pellet grilleknél az első fokozat, kb. 80.

9

Helyezzük a rácsokra a tepsit és benne a finomságokat. Nagyjából 1-1,5 órát ezen a hőfokozaton hagyjuk füstölni.

10

Miután letelt ez az idő, állítsuk a grillt 180°C-ra, és az oldalra kifolyó levekkel locsoljuk, kenjük át többször is a szárnyakat. Itt van jelentősége annak, ha külön vettük a hagymát és a húst, mert a hagyma alatti szaftos lével könnyebb lesz a szárnyak kenegetése.

11

Tegyünk úgy 5-6 ilyen ismétlést és ezen a hőfokon dolgozhatunk az ebéddel nagyjából 30-40 percet.

12

Ha szeretnénk rá egy kis ropogós külsőt is pirítani, akkor 10 percig 200 C fokon is dolgoztassuk meg a szárnyakat. A csirke általában 72 fokos maghőnél késznek nyilvánítható.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulled pork töltött káposztaKorábban készítettünk már pulled pork kocsonyát, az ünnepi asztalra. Idén töltött káposztára került sor, amiből tépett malacos verzió készült darált hús helyett. Izgalmas fúzió, mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul agyagedényben készült, így még extrább az ízélmény.
SzékelykáposztaEz a közismert, klasszikus főétel, bármikor egy vasárnapi ebéd, vagy ünnepi vacsora elegáns középpontja lehet. Tökéletes fogás, melyet most még különlegesebb, még füstösebb ízekbe burkolunk.
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölveAz ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 kg csirkeszárny
 150 g libazsír
 5 db nagyobb lila sonkahagyma
 5 db fehér hagyma
 7 gerezd fokhagyma
 2 evőkanál darált vegyes erős paprika
 3 evőkanál hársméz
 70 ml száraz fehér bor
 darált koriander mag
 darált színes bors
 őrölt kömény
 majoránna
 édesnemes pirospaprika
 

Elkészítés

Elkészítés
1

Vegyünk elő egy akkora edényt, lábast, lavort, akármit amiben elférnek a csirkeszárnyak és könnyen tudjuk majd forgatni is a húsokat.

2

A tálba helyezzük el a csirkeszárnyakat és jöhet a fűszerezés. Őröljük a húsra a koriandert, színes borsot, szórjuk meg sóval, majoránnával, édesnemes pirospaprikával, őrölt köménnyel. Az olvadt (legalább szobahőmérsékletű) liba zsírt is öntsük a húsokra és persze az erős paprikáról se feledkezzünk meg.

3

Ha minden fűszert bedobtunk a tálba, akkor jöhet a forgatás. Alaposan kenjük át a húsokat, forgassuk addig, amíg láthatóan eloszlott a fűszer és mindenhol betakarta a szárnyakat.

4

A következő lépés nem más, mint hogy a nagyobb durvára, gorombára vágott hagymákat hozzáadjuk a fűszerezett husikhoz. Keverjük össze a húsokkal, hogy a zöldségeket is belepje a fűszerkeverék.

5

Legalább 1-1,5 órát hűtőben pihentessük a pácolt csirkeszárnyakat. Ha véletlenül egy teljes napra kerülne a hűtőbe az áru, az sem gond - nem sértődik meg.

6

Egy nagyobb tepsibe oszlassuk el szépen a szárnyakat és a hagymát. Szoky a videóban külön választja a húst és a hagymát, ezt mindenképp így érdemes.

7

A kiterített, bepácolt húsokat egy kis száraz fehér borral öntözzük meg. Egy-egy csepp, akár kézzel vagy egy fújóból, ha van rá lehetőségünk.

8

A kerti grillsütőnket állítsuk füstölésre. Ez a fa pellet grilleknél az első fokozat, kb. 80.

9

Helyezzük a rácsokra a tepsit és benne a finomságokat. Nagyjából 1-1,5 órát ezen a hőfokozaton hagyjuk füstölni.

10

Miután letelt ez az idő, állítsuk a grillt 180°C-ra, és az oldalra kifolyó levekkel locsoljuk, kenjük át többször is a szárnyakat. Itt van jelentősége annak, ha külön vettük a hagymát és a húst, mert a hagyma alatti szaftos lével könnyebb lesz a szárnyak kenegetése.

11

Tegyünk úgy 5-6 ilyen ismétlést és ezen a hőfokon dolgozhatunk az ebéddel nagyjából 30-40 percet.

12

Ha szeretnénk rá egy kis ropogós külsőt is pirítani, akkor 10 percig 200 C fokon is dolgoztassuk meg a szárnyakat. A csirke általában 72 fokos maghőnél késznek nyilvánítható.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csípős csirkeszárnyak Pit Boss grillen by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66