Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Cubano szendvics

Cubano szendvics


cubano szendvics grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Íme egy itthon kevésbé ismert szendvics, ami az Óceán túloldalán nagyon népszerű - főleg - Kubában és az USA-ban.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 3 darab ciabatta vagy szendvics kifli
 tarja
 só, bors ízlés szerint
 3 evőkanál djoni mustár
 100 g füstölt szeletelt sonka
 3 darab csemege uborka
 vaj
 mozzarella sajt
Szósz
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál oregánó
 1 teáskanál fokhagymapor
 1 darab lime leve
 1 darab narancs leve
 1 evőkanál olivaolaj
Elkészítés
1

Az egész tarját vágjuk szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd locsoljuk meg olívaolajjal.

2

A szósz hozzávalóit keverjük össze, majd a tarja szeleteket 200-210 °C-on helyezzük a pellet grillsütő rácsára. Folyamatosan forgassuk és kenjük át a citrusos szósszal, amíg át nem sül.

3

A Cubano szendvics összeállítása: vágjuk ketté a ciabattát vagy szendvics kiflit és a szósszal, illetve dijoni mustárral kenjük meg, helyezzük rá a füstölt sonkát, az időközben elkészült és csíkokra vágott tarja szeleteket, a csemege uborkát, mozzarella sajtot.

4

A szendvics mindkét külső oldalát kenjük át vajjal, majd a grillsütő segítségével süssük át úgy, hogy közben összenyomjuk a kiflit.

Jó étvágyat!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.
Chimichurri – argentin bbq pác, szószA fantasztikus argentin marhasülteknek nincs párjuk, de lehet még fokozni az élményt, például ezzel a tradicionális mártással. A Chimichurri (csimicsurri) szószt kötelező kipróbálni, a hozzávalók szinte biztos, hogy most is ott vannak a spájzban!
Borsos beef jerky, szárított marhahúsA szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.
Füstölt, tépett marhanyakPulled beef: tépett marhanyak szaftosan, fűszeresen. A marhanyak kiváló alapanyag és olcsóbban beszerezhető, mint a szegy. Fantasztikus ízek és (ha marad) a pulled beefből pedig ételeket is készíthetünk: szendvics, mac'n'cheese vagy akár sós pite is.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 darab ciabatta vagy szendvics kifli
 tarja
 só, bors ízlés szerint
 3 evőkanál djoni mustár
 100 g füstölt szeletelt sonka
 3 darab csemege uborka
 vaj
 mozzarella sajt
Szósz
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál oregánó
 1 teáskanál fokhagymapor
 1 darab lime leve
 1 darab narancs leve
 1 evőkanál olivaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész tarját vágjuk szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd locsoljuk meg olívaolajjal.

2

A szósz hozzávalóit keverjük össze, majd a tarja szeleteket 200-210 °C-on helyezzük a pellet grillsütő rácsára. Folyamatosan forgassuk és kenjük át a citrusos szósszal, amíg át nem sül.

3

A Cubano szendvics összeállítása: vágjuk ketté a ciabattát vagy szendvics kiflit és a szósszal, illetve dijoni mustárral kenjük meg, helyezzük rá a füstölt sonkát, az időközben elkészült és csíkokra vágott tarja szeleteket, a csemege uborkát, mozzarella sajtot.

4

A szendvics mindkét külső oldalát kenjük át vajjal, majd a grillsütő segítségével süssük át úgy, hogy közben összenyomjuk a kiflit.

Jó étvágyat!
Cubano szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66