Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Cubano szendvics

Cubano szendvics


cubano szendvics grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Íme egy itthon kevésbé ismert szendvics, ami az Óceán túloldalán nagyon népszerű - főleg - Kubában és az USA-ban.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 3 darab ciabatta vagy szendvics kifli
 tarja
 só, bors ízlés szerint
 3 evőkanál djoni mustár
 100 g füstölt szeletelt sonka
 3 darab csemege uborka
 vaj
 mozzarella sajt
Szósz
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál oregánó
 1 teáskanál fokhagymapor
 1 darab lime leve
 1 darab narancs leve
 1 evőkanál olivaolaj
Elkészítés
1

Az egész tarját vágjuk szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd locsoljuk meg olívaolajjal.

2

A szósz hozzávalóit keverjük össze, majd a tarja szeleteket 200-210 °C-on helyezzük a pellet grillsütő rácsára. Folyamatosan forgassuk és kenjük át a citrusos szósszal, amíg át nem sül.

3

A Cubano szendvics összeállítása: vágjuk ketté a ciabattát vagy szendvics kiflit és a szósszal, illetve dijoni mustárral kenjük meg, helyezzük rá a füstölt sonkát, az időközben elkészült és csíkokra vágott tarja szeleteket, a csemege uborkát, mozzarella sajtot.

4

A szendvics mindkét külső oldalát kenjük át vajjal, majd a grillsütő segítségével süssük át úgy, hogy közben összenyomjuk a kiflit.

Jó étvágyat!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Tavaszi frittataReggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.
Grillezett-füstölt gombaEz a finom köret egyszerű és látványos. A gombák kevés előkészítési időt igényelnek, cserébe magukba szívják a gazdag keményfa füstízt. Felhasználhatjuk olyan receptben, ami gombát igényel, vagy fogyasztható magában is.
Csípős chili szárított marhaA szárított marhahús egy ízletes és tápláló csemegének számít, amely hosszú ideig eltartható és könnyen fogyasztható, így kiváló választás túrákhoz vagy akár snacknek a moziban. Készítsd el fa pellet grillsütőn.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 darab ciabatta vagy szendvics kifli
 tarja
 só, bors ízlés szerint
 3 evőkanál djoni mustár
 100 g füstölt szeletelt sonka
 3 darab csemege uborka
 vaj
 mozzarella sajt
Szósz
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál oregánó
 1 teáskanál fokhagymapor
 1 darab lime leve
 1 darab narancs leve
 1 evőkanál olivaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész tarját vágjuk szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd locsoljuk meg olívaolajjal.

2

A szósz hozzávalóit keverjük össze, majd a tarja szeleteket 200-210 °C-on helyezzük a pellet grillsütő rácsára. Folyamatosan forgassuk és kenjük át a citrusos szósszal, amíg át nem sül.

3

A Cubano szendvics összeállítása: vágjuk ketté a ciabattát vagy szendvics kiflit és a szósszal, illetve dijoni mustárral kenjük meg, helyezzük rá a füstölt sonkát, az időközben elkészült és csíkokra vágott tarja szeleteket, a csemege uborkát, mozzarella sajtot.

4

A szendvics mindkét külső oldalát kenjük át vajjal, majd a grillsütő segítségével süssük át úgy, hogy közben összenyomjuk a kiflit.

Jó étvágyat!
Cubano szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66