Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt

Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt


egyben sült fasirt vagdalt húskenyér meatloaf recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fasírtot készíteni bbq technikával is rendkívül egyszerű, ráadásul extra finom lesz, hála a füst ínycsiklandozó aromájának. Ez a recept vagdalt és húskenyér néven is népszerű, az USA-ban csak szimplán meatloaf-nak hívják.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 25 perc
Hozzávalók
 900 g darált marhahúspl. marhanyak
 100 g kolbászhús
 120 g zsemlemorzsa
 240 ml tej
 1 fej aprított vöröshagyma
 ½ teáskanál őrölt zsálya
 2 teáskanál
 2 darab tojás
Hozzávalók - glaze
 BBQ Szósz
 150 ml almalé
1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.

3

Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.

4

Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.

5

Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.

6

A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.

7

Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.

8

Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Grillezett céklaAz egyik kedvenc köretünk a sült cékla. Akár vákkumcsomagolt céklát, akár egész céklát használunk mindkettőből nagyon-nagyon finom. Elég csak hozzá kis fűszerezés és már mehet is a grillsütőbe füstölődni.
Kávés szárított marhahús, beef jerkyA szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.

Hozzávalók

Hozzávalók
 900 g darált marhahúspl. marhanyak
 100 g kolbászhús
 120 g zsemlemorzsa
 240 ml tej
 1 fej aprított vöröshagyma
 ½ teáskanál őrölt zsálya
 2 teáskanál
 2 darab tojás
Hozzávalók - glaze
 BBQ Szósz
 150 ml almalé

Elkészítés

1

Melegítsük elő 110-120°C-ra a a fa pellet grillsütőt.

2

Keverjük össze a zsemlemorzsát, a tejet, a hagymát, a zsályát, az almalé felét és a sót egy tálba és adjuk hozzá a felvert tojásokat is.

3

Adjuk hozzá továbbá a darált marhahúst és a kolbászhúst is, majd keverjük alaposan össze. Ízlés szerint akár reszelt sajtot, bacont, jalapenot is tehetünk hozzá.

4

Egy nagyon ragacsos masszát fogunk kapni, amiből formázzunk cipót és helyezzük egy kikent tepsibe vagy egy sütő/ vaslapra és mehet is a grillsütőbe.

5

Addig süssük, amíg el nem éri a 72°C-os belső hőmérsékletet, ehhez körülbelül 2 órára lesz szükségünk.

6

A mázhoz keverjük össze a barbecue szószt a megmaradt almalével. Forraljuk össze és kenjük meg vele a vagdaltat/fasírtot a sütés utolsó 20 percében.

7

Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentessük, majd barbecue szósszal locsolva fogyasszuk.

8

Tipp: A húsmasszából cipó helyett formázhatunk akár fasírtgolyókat is, amelyeket szintén ezzel a folyamattal készíthetünk el.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egyben sült BBQ fasírt, vagdalt
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66