Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhája

Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhája


szoky paradicsomos fokhagymás pecsenye recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Duna-parton grillezett Szoky, ahol egy nagyon finom paradicsomos pecsenyét készített. A videóban egy nagyon finom gyökérkenyérrel és kovászos uborkával történt a tálalás, de ehhez az ételhez szinte minden köret tökéletes,

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 45 percÖsszesen2 óra 5 perc
Hozzávalók:
 1,70 kg sertéstarja
 150 g füstölt szalonna
 150 g kolozsvári húsos szalonna
 150 g füstölt kolbász
 400 g paradicsom pürélazább nem túl sűrű
 150 g paprika püré
 7 darab közepes méretű vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 kis csokor petrezselyem
 200 ml száraz vörösbor
Elkészítés
1

Készítsük elő az alapanyagokat. A zsírszalonnát kockázzuk fel, a kolozsvárit pedig vágjuk szeletekre, a vöröshagymát gorombára vágjuk, míg a fokhagymát roppantjuk és kicsit összébb vágjuk.

2

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk be 230-250°C-ra, majd helyezzünk a rácsra egy tepsit és mehet is bele sülni a szalonna. A teljes főzés kb. 95-105 percet vesz majd igénybe.

3

Amikor már látványosan megsült a szalonna és nagyobb zsírt engedett mehet is hozzá a hagyma és a fokhagyma.

4

Amíg pirul, szeleteljük fel a húst, majd a szeletből vágjunk csíkokat és mehet is a hagyma és a szalonna mellé a tepsibe.

5

Fakanál segítségével forgassuk át miközben pirul, kb. 6-8 percen keresztül, majd pedig érkezhet a fűszerezés, amelyhez ezúttal Milestone66 Magyaros fűszert használt Szoky.

6

Miután összekevertük érkezhet rá a paradicsom és paprikapüré, majd újabb átforgatás után felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi.

7

Vágjuk fel a kolbászt szeletekre és az utolsó 15 percre mehet is a tepsibe a vörösborral együtt.

8

Összefőzzük és friss petrezselyem szórás után már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A legfinomabb cigánypecsenyeA cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.
Baconos grillezett sajtos szendvicsMinden jobb baconnel - ez egy régi alapszabály. Ezt a finom grillezett sajtos szendvicset is felturbóztuk vele és még egy másik trükköt is bevetettünk. Íme a nagyon sajtos szendvics receptje.
Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
Márton napi libacomb párolt káposztával – Szoky konyhájaMárton napon hagyományosan liba recepteket készítünk. Így varázsolt Szoky is ezzel a fantasztikus libacomb recepttel a pellet grillsütőn, amihez párolt lilakáposztát és hagymás tört burgonyát is tálalt. Az eredmény fantasztikus lett, de beszéljen ő erről a videón.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,70 kg sertéstarja
 150 g füstölt szalonna
 150 g kolozsvári húsos szalonna
 150 g füstölt kolbász
 400 g paradicsom pürélazább nem túl sűrű
 150 g paprika püré
 7 darab közepes méretű vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 kis csokor petrezselyem
 200 ml száraz vörösbor

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő az alapanyagokat. A zsírszalonnát kockázzuk fel, a kolozsvárit pedig vágjuk szeletekre, a vöröshagymát gorombára vágjuk, míg a fokhagymát roppantjuk és kicsit összébb vágjuk.

2

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk be 230-250°C-ra, majd helyezzünk a rácsra egy tepsit és mehet is bele sülni a szalonna. A teljes főzés kb. 95-105 percet vesz majd igénybe.

3

Amikor már látványosan megsült a szalonna és nagyobb zsírt engedett mehet is hozzá a hagyma és a fokhagyma.

4

Amíg pirul, szeleteljük fel a húst, majd a szeletből vágjunk csíkokat és mehet is a hagyma és a szalonna mellé a tepsibe.

5

Fakanál segítségével forgassuk át miközben pirul, kb. 6-8 percen keresztül, majd pedig érkezhet a fűszerezés, amelyhez ezúttal Milestone66 Magyaros fűszert használt Szoky.

6

Miután összekevertük érkezhet rá a paradicsom és paprikapüré, majd újabb átforgatás után felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi.

7

Vágjuk fel a kolbászt szeletekre és az utolsó 15 percre mehet is a tepsibe a vörösborral együtt.

8

Összefőzzük és friss petrezselyem szórás után már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66