Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt chilis bab

Füstölt chilis bab


füstölt chilis bab recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Chili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 1,20 kg darált marhanyak
 450 ml marha- vagy csirke húsleves (vagy alaplé)
 2 evőkanál olívaolaj
 1 nagy fej hagymaapróra vágva
 1 darab nagy piros kaliforniai paprikakimagozva és felkockázva
 3 gerezd fokhagymaapróra vágva
 
 2 evőkanál paradicsompüré
 2 evőkanál chili por
 1 evőkanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 130 ml fekete sör vagy főzött kávé
 400 g paradicsomos chili bab konzerv
 400 g felkockázott paradicsom
 60 g étcsokoládé
 friss korianderapróra vágva
Tálaláshoz:
 reszelt sajt
 újhagyma
 tejföl
 tortilla chips
 Mexikói csípős szósz
Eszközök:
Elkészítés
1

Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre, 175℃ -ra.
Amíg a grill melegszik, helyezzünk egy nagy öntöttvas edényt is közvetlenül a rácsra.

2

Amikor a vasedény felforrósodott, tegyük bele az olívaolajat, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a fokhagymát és egy csipet sót. Zárjuk le a fedőt, és időnként megkeverve főzzük, amíg a hagyma és a paprika megpuhul, körülbelül 10-12 percig.

3

Adjuk hozzá a darált húst, amit egy spatula segítségével oszlassunk el, és fedő alatt főzzük addig, amíg épphogy megfő és omlóssá válik, körülbelül 8-10 percig.

4

Hozzákeverjük a paradicsompürét, a chiliport, a köményt és a szárított oregánót. Addig főzzük, amíg a hús teljesen be nem vonódik, vagyis körülbelül 2 percig. Ezután adjunk hozzá 2 csésze csirke húslevest (vagy alaplevet) és sört (vagy akár kávét), majd keverjük össze.

5

Zárjuk le a fedőt, és hagyjuk a chilit 10 percig párolódni, egyszer megkeverve. Ezután hozzáadjuk a chili babot, a kockára vágott paradicsomot és a csokoládét, majd alaposan összekeverjük.

6

Zárjuk le ismét a fedőt, és pároljuk körülbelül 15-20 percig, amíg a chili a kívánt állagúra besűrűsödik.

7

Kóstoljuk meg és ha szükséges, adjunk hozzá még egy evőkanál sót, a húsleves vagy alaplé sósságától függően.

8

Az intenzívebb füstös íz érdekében csökkentsük a Traeger hőmérsékletét 80 ℃-ra, és hagyjuk a chilit a grillen fedetlenül, legfeljebb 1 órán át.

9

Tálaljuk a chilis babot frissen apróra vágott korianderrel, reszelt sajttal, zöldhagymával, tejföllel, tortilla chipsekkel és mexikói csípős szósszal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemellEgy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.
Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltveEz a grillezett egész csirke tökéletes egy vasárnapi vacsorához vagy az ünnepi lakomához. Kolbász és alma töltelékkel ízletes finomság őszi ízekkel. Az almafa pellet gyümölcsös füstje és az édes-pikáns fűzerezés ínycsiklandóan ropogós bőrt varázsol.
Mexikói hagymás bab és vaj puha csirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban mexikói babos csirkét, avagy hagymás babot készít csirkével, teszi mindezt nagy szeretettel. Szoky nem kevesebb állít, minthogy ez egy bakancslistás étel, így mindenképp ki kell próbáljátok!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,20 kg darált marhanyak
 450 ml marha- vagy csirke húsleves (vagy alaplé)
 2 evőkanál olívaolaj
 1 nagy fej hagymaapróra vágva
 1 darab nagy piros kaliforniai paprikakimagozva és felkockázva
 3 gerezd fokhagymaapróra vágva
 
 2 evőkanál paradicsompüré
 2 evőkanál chili por
 1 evőkanál őrölt kömény
 1 teáskanál szárított oregánó
 130 ml fekete sör vagy főzött kávé
 400 g paradicsomos chili bab konzerv
 400 g felkockázott paradicsom
 60 g étcsokoládé
 friss korianderapróra vágva
Tálaláshoz:
 reszelt sajt
 újhagyma
 tejföl
 tortilla chips
 Mexikói csípős szósz
Eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre, 175℃ -ra.
Amíg a grill melegszik, helyezzünk egy nagy öntöttvas edényt is közvetlenül a rácsra.

2

Amikor a vasedény felforrósodott, tegyük bele az olívaolajat, a hagymát, a kaliforniai paprikát, a fokhagymát és egy csipet sót. Zárjuk le a fedőt, és időnként megkeverve főzzük, amíg a hagyma és a paprika megpuhul, körülbelül 10-12 percig.

3

Adjuk hozzá a darált húst, amit egy spatula segítségével oszlassunk el, és fedő alatt főzzük addig, amíg épphogy megfő és omlóssá válik, körülbelül 8-10 percig.

4

Hozzákeverjük a paradicsompürét, a chiliport, a köményt és a szárított oregánót. Addig főzzük, amíg a hús teljesen be nem vonódik, vagyis körülbelül 2 percig. Ezután adjunk hozzá 2 csésze csirke húslevest (vagy alaplevet) és sört (vagy akár kávét), majd keverjük össze.

5

Zárjuk le a fedőt, és hagyjuk a chilit 10 percig párolódni, egyszer megkeverve. Ezután hozzáadjuk a chili babot, a kockára vágott paradicsomot és a csokoládét, majd alaposan összekeverjük.

6

Zárjuk le ismét a fedőt, és pároljuk körülbelül 15-20 percig, amíg a chili a kívánt állagúra besűrűsödik.

7

Kóstoljuk meg és ha szükséges, adjunk hozzá még egy evőkanál sót, a húsleves vagy alaplé sósságától függően.

8

Az intenzívebb füstös íz érdekében csökkentsük a Traeger hőmérsékletét 80 ℃-ra, és hagyjuk a chilit a grillen fedetlenül, legfeljebb 1 órán át.

9

Tálaljuk a chilis babot frissen apróra vágott korianderrel, reszelt sajttal, zöldhagymával, tejföllel, tortilla chipsekkel és mexikói csípős szósszal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt chilis bab
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66