Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Füstölt Hawaii tésztasaláta

Füstölt Hawaii tésztasaláta


hawaii tésztasaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Köszöntsük egy nagy Alohával ezt a krémes makaróni salátát! A klasszikus salátát most egy majonézes, sárgarépás, fekete olívás és mogyoróhagymás keverékkel egészítjük ki, mindezt pedig a tökéletes füstillattal koronázzuk meg!

Adag6 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc
Hozzávalók:
 350 g makaróni
 50 g fekete olajbogyólecsepegtetve
 180 g majonéz
 180 ml tej
 2,50 evőkanál almaecet
 3 mogyoróhagymaszárával
 1,50 teáskanál olívaolaj
 1 szál reszelt sárgarépa
 só, őrölt bors
Elkészítés
1

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80℃-os hőmérsékletűre.

2

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát és főzzük puhára. Majd csepegtessük le és öblítsük át hideg vízzel. Végül öntsük át a tésztát egy tepsibe, és tegyük félre.

3

Keverjük össze a majonézt, az almaecetet és a tejet egy kisebb sütésre alkalmas tálban.
A lecsepegtetett olajbogyót külön sütőlapra helyezzük.

4

Helyezzük a majonézes keveréket, a tésztás tepsit és az olajbogyós tepsit a grillrácsra. Füstöljük őket 10-15 percig, vagy amíg egy kicsit fel nem veszik a füstös ízt. Ezután vegyük le őket a grillről, és tegyük át a tésztát egy közepes tálba.

5

Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük zárt fedéllel kb 15 percig.

6

Locsoljuk meg a mogyoróhagymát olívaolajjal és helyezzük rá a grillre. Süssük fedővel lezárva 5 percig, félidőben megforgatva, míg aranybarnává nem válik.

7

Tiszta vágódeszkára helyezve aprítsuk fel a füstölt olajbogyót. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, mogyoróhagymát és a felaprított sárgarépát is a tésztához, majd keverjük alaposan össze. Végül jöhet a majonézes keverék, majd pedig ízlés szerint só és bors és már tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vegán burger és zsemle Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A burger egy klasszikus grillétel, de ebben a rendhagyó videóban most egy vegán burgert készíteünk el Ákossal. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
Pulled pork töltött káposztaKorábban készítettünk már pulled pork kocsonyát, az ünnepi asztalra. Idén töltött káposztára került sor, amiből tépett malacos verzió készült darált hús helyett. Izgalmas fúzió, mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul agyagedényben készült, így még extrább az ízélmény.
Teriyaki csirkeszárny szószKészítsd el otthon az egyre népszerűbb japán édes-sós szószt. Mindenféle húshoz passzol, nem csak csirkéhez! Sertés és marha mellett szuper lazachoz is. Pillanatok alatt elkészül.
Édes fűszeres marhabordákAhhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 350 g makaróni
 50 g fekete olajbogyólecsepegtetve
 180 g majonéz
 180 ml tej
 2,50 evőkanál almaecet
 3 mogyoróhagymaszárával
 1,50 teáskanál olívaolaj
 1 szál reszelt sárgarépa
 só, őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80℃-os hőmérsékletűre.

2

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát és főzzük puhára. Majd csepegtessük le és öblítsük át hideg vízzel. Végül öntsük át a tésztát egy tepsibe, és tegyük félre.

3

Keverjük össze a majonézt, az almaecetet és a tejet egy kisebb sütésre alkalmas tálban.
A lecsepegtetett olajbogyót külön sütőlapra helyezzük.

4

Helyezzük a majonézes keveréket, a tésztás tepsit és az olajbogyós tepsit a grillrácsra. Füstöljük őket 10-15 percig, vagy amíg egy kicsit fel nem veszik a füstös ízt. Ezután vegyük le őket a grillről, és tegyük át a tésztát egy közepes tálba.

5

Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük zárt fedéllel kb 15 percig.

6

Locsoljuk meg a mogyoróhagymát olívaolajjal és helyezzük rá a grillre. Süssük fedővel lezárva 5 percig, félidőben megforgatva, míg aranybarnává nem válik.

7

Tiszta vágódeszkára helyezve aprítsuk fel a füstölt olajbogyót. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, mogyoróhagymát és a felaprított sárgarépát is a tésztához, majd keverjük alaposan össze. Végül jöhet a majonézes keverék, majd pedig ízlés szerint só és bors és már tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Füstölt Hawaii tésztasaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66