Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas

Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas


szárazon füstölt oldalas bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óra 20 percÖsszesen3 óra 40 perc
Fűszerkeverék:
 60 g barna cukor
 tengeri só
 pimentón (spanyol füstölt paprika)
 2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
 2 teáskanál hagyma
 2 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál őrölt kömény
 ½ teáskanál őrölt fahéj
 ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
Fűszer ajánlás:
Hozzávalók:
 2 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 400 ml BBQ szósz
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze barna cukrot, sót, fűszerpaprikát, borsot, hagymát, fokhagymát, köményt, fahéjat és szerecsendiót.
Természetesen használhatunk hasonló összetevőjű fűszert, pl. a Milestone66 Red grill-barbecue fűszerkeveréket.

3

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csont felőli oldaláról úgy, hogy a hártya alá csúsztatott kés hegyét a középső csontok felé mozgatjuk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd húzzuk le a membránt.

4

Fűszerezzük be az oldalasok mindkét felét a keverékkel, oldalanként használjunk körülbelül 1,5 evőkanálnyit.

5

Helyezzük be a hússzondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Tegyük a húsokat csontos felükkel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük őket, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 95℃-ot, megpirulnak és nagyon puhává válnak.

6

Távolítsuk el a húsokat a grillről és növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

7

Kenjük meg az oldalasokat barbecue szósszal mindkét felükön. Amikor a grill felmelegedett, tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük oldalanként 6-8 percig, vagy amíg a szósz megdermed.

8

Vegyük le az oldalasokat a grillről. Vágjuk mindegyik rácsot félbe vagy különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.

Hozzávalók

Fűszerkeverék:
 60 g barna cukor
 tengeri só
 pimentón (spanyol füstölt paprika)
 2 evőkanál frissen őrölt fekete bors
 2 teáskanál hagyma
 2 teáskanál fokhagyma granulátum
 1 teáskanál őrölt kömény
 ½ teáskanál őrölt fahéj
 ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
Fűszer ajánlás:
Hozzávalók:
 2 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 400 ml BBQ szósz
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 120℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze barna cukrot, sót, fűszerpaprikát, borsot, hagymát, fokhagymát, köményt, fahéjat és szerecsendiót.
Természetesen használhatunk hasonló összetevőjű fűszert, pl. a Milestone66 Red grill-barbecue fűszerkeveréket.

3

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csont felőli oldaláról úgy, hogy a hártya alá csúsztatott kés hegyét a középső csontok felé mozgatjuk. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd húzzuk le a membránt.

4

Fűszerezzük be az oldalasok mindkét felét a keverékkel, oldalanként használjunk körülbelül 1,5 evőkanálnyit.

5

Helyezzük be a hússzondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Tegyük a húsokat csontos felükkel lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük őket, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 95℃-ot, megpirulnak és nagyon puhává válnak.

6

Távolítsuk el a húsokat a grillről és növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

7

Kenjük meg az oldalasokat barbecue szósszal mindkét felükön. Amikor a grill felmelegedett, tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük oldalanként 6-8 percig, vagy amíg a szósz megdermed.

8

Vegyük le az oldalasokat a grillről. Vágjuk mindegyik rácsot félbe vagy különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt, szárazon fűszerezett oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66