Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt tésztasaláta

Füstölt tésztasaláta

füstölt tésztasaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Most egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 450 g fussili tészta
 225 g felezett mozzarella golyók
 450 g apróra vágott szalámi
 1 apróra vágott sült pirospaprika
 700 g koktélparadicsom
 100 g szeletelt fekete olívabogyó
 15 g apróra vágott petrezselyem
 1 darab közepes fej apróra vágott vöröshagyma
 ízlés szerint chili paprika
Olasz dresszing
 125 ml vörösborecet
 125 ml olíva olaj
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 evőkanál méz
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Egy lapos tálcára, tepsire helyezzünk el egy rétegben mozzarellát, szalámit, pirospaprikát, paradicsomot, olajbogyót, petrezselymet, hagymát és a chili paprikát.

3

Helyezzük a tálcát közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 20-30 percen keresztül.

4

A füstölt hozzávalókat ezután kivesszük a grillsütőből és félretesszük.

5

Tegyünk fel egy nagy fazék vizet nagy lángra, és forraljuk fel egy kanál só társaságában. Amikor felforrt, adjuk hozzá a tésztát és a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente-re.

6

Közben készítsük el az olaszos öntetet. Egy kis tálban keverjük össze az ecetet, olívaolajat, fokhagymát, mézet, olasz fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot, majd tegyük félre.

7

Ha elkészült, szűrjük le a tésztát, és tegyük egy nagy keverőtálba. Hagyjuk kissé kihűlni.

8

Tegyük bele a füstölt hozzávalókat a tálba, a tészta mellé. A tetejére öntsük rá a szószt és forgassuk jól át, hogy teljesen bevonja a salátát. Ízlés szerint tovább sózzuk és borsozzuk.

9

Tálalás előtt tegyük a salátát 30 percre a hűtőbe, hogy hűvösebb legyen, ahogy egy tésztasalátának lennie kell.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Narancsos kacsasült, kacsacombKaramellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.
Mangalica burger sült paprikakrémmelNyár nem múlhat el hamburger nélkül. A amerikai vonaltól eltérve most egy mangalica burger következik sült paprikakrémmel, érlelt sonkával, pannónia sajttal.
Füstölt lazac lox – reggeli lazac receptSós reggeli pillanatok alatt. Pácolt-füstölt lazac vékonyra szeletelve egy roppanós bagelen kapribogyóval, lilahagymával, paradicsommal és kaporral kiegészítve, ez lox - egy szuper lazacos recept.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 450 g fussili tészta
 225 g felezett mozzarella golyók
 450 g apróra vágott szalámi
 1 apróra vágott sült pirospaprika
 700 g koktélparadicsom
 100 g szeletelt fekete olívabogyó
 15 g apróra vágott petrezselyem
 1 darab közepes fej apróra vágott vöröshagyma
 ízlés szerint chili paprika
Olasz dresszing
 125 ml vörösborecet
 125 ml olíva olaj
 3 gerezd zúzott fokhagyma
 1 evőkanál méz
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

2

Egy lapos tálcára, tepsire helyezzünk el egy rétegben mozzarellát, szalámit, pirospaprikát, paradicsomot, olajbogyót, petrezselymet, hagymát és a chili paprikát.

3

Helyezzük a tálcát közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 20-30 percen keresztül.

4

A füstölt hozzávalókat ezután kivesszük a grillsütőből és félretesszük.

5

Tegyünk fel egy nagy fazék vizet nagy lángra, és forraljuk fel egy kanál só társaságában. Amikor felforrt, adjuk hozzá a tésztát és a csomagoláson található utasítás szerint főzzük al dente-re.

6

Közben készítsük el az olaszos öntetet. Egy kis tálban keverjük össze az ecetet, olívaolajat, fokhagymát, mézet, olasz fűszerkeveréket, ízlés szerint sót, borsot, majd tegyük félre.

7

Ha elkészült, szűrjük le a tésztát, és tegyük egy nagy keverőtálba. Hagyjuk kissé kihűlni.

8

Tegyük bele a füstölt hozzávalókat a tálba, a tészta mellé. A tetejére öntsük rá a szószt és forgassuk jól át, hogy teljesen bevonja a salátát. Ízlés szerint tovább sózzuk és borsozzuk.

9

Tálalás előtt tegyük a salátát 30 percre a hűtőbe, hogy hűvösebb legyen, ahogy egy tésztasalátának lennie kell.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt tésztasaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66