Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstön sült marhahúsos taco – pulled beef taco

Füstön sült marhahúsos taco – pulled beef taco


pulled beef taco recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez most biztosan nem egy unalmas bolti taco-t. A marhahús néhány óra füst és párolás után egy gyengéd, szaftos pulled beef-é változik, majd megtöltjük a kis kukorica lepényeket már kész is.

Adag6 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő5 óra 30 percÖsszesen5 óra 40 perc
Hozzávalók
 1,50 kg marhapofatrimmelve
 600 ml marhahúsleves vagy húsleves alaplé
 1 egész fokhagymavékonyra szeletelve
 1 fej hagymanegyedelve
 1 fej hagymaapróra vágva
 20 darab kis kukorica tortilla
 1 csokor korianderapróra vágva
 Cotija sajtleginkább feta sajttal helyettesíthető
  lime szeletek
1

Vágjuk le a felesleges zsírt a marhapofáról, majd vékony mustár vagy olívaolajas átkenés után fűszerezzük marhahúshoz illő fűszerezéssel.
Mi ehhez a recepthez Milestone66 Mexican fűszerkeveréket használunk, de bátran készíthetjük SPG-vel vagy Black-kel is.

2

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 120-130°C-ra és helyezzük el a rácsra. Füstöljük 2-2,5 órán keresztül vagy addig, amíg a maghő el nem éri a 72-73°C-ot.

3

Miután szép színt kapott, tegyük a húst egy magasabb falú tepsibe. Öntsük hozzá a húsleves alaplevelet, tegyük bele a fokhagymát és a hagymákat.

4

Fedjük le és tegyük vissza a grillre 4-5 órára. Félidőben közben egyszer fordítsuk meg a húst, illetve ellenőrizzük egy villa segítségével mennyire szedhető szét darabjaira.
A tepsi lefedése nélkül is süthető a hús, de ekkora figyeljünk a húsleves alaplé pótlására.

5

Amikor elkészült a marhapofa, húzzuk szálaira a húst és keverjük el a tepsiben összegyűlt lével.
Ha soknak látjuk a levet, érdemes leönteni belőle és visszaadagolni, ha szükséges. Eredményképpen egy szaftos pulled beef-t kell kapjunk.

6

Töltsük meg a taco lapokat hússal és sajttal. Néhány csepp limelével emelhetünk az ízeken.

7

A pulled beef összegyűlt levéből néhány kanállal érdemes egy serpenyőbe tenni és azon a megtöltött taco-tortilla lapokat átforgatni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Rizskoch, rizsfelfújt Milestone66 Pink-kelEddig is készítettünk már izgalmas dolgokat a grillsütőben és ez most sincs másképp! Következzen most egy rizskoch, rizsfelfújt recept, mégpedig Milestone66 Pink-kel fűszerezve.
Baconbe tekert hagymakarikaEhhez a recepthez egy klasszikus rántott köret formációját gondoltuk újra és a végeredmény magáért beszél: baconbe tekert hagymakarika következik grillsütőn elkészítve.
Halkolbász, harcsakolbász – Szoky konyhájaGrill recept videó: Hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul csodálatosan ropogós halkolbász kerül ma terítékre. Benne köménymaggal, fokhagymával, és természetesen az elmaradhatatlan, csípős chili paprikával.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,50 kg marhapofatrimmelve
 600 ml marhahúsleves vagy húsleves alaplé
 1 egész fokhagymavékonyra szeletelve
 1 fej hagymanegyedelve
 1 fej hagymaapróra vágva
 20 darab kis kukorica tortilla
 1 csokor korianderapróra vágva
 Cotija sajtleginkább feta sajttal helyettesíthető
  lime szeletek

Elkészítés

1

Vágjuk le a felesleges zsírt a marhapofáról, majd vékony mustár vagy olívaolajas átkenés után fűszerezzük marhahúshoz illő fűszerezéssel.
Mi ehhez a recepthez Milestone66 Mexican fűszerkeveréket használunk, de bátran készíthetjük SPG-vel vagy Black-kel is.

2

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 120-130°C-ra és helyezzük el a rácsra. Füstöljük 2-2,5 órán keresztül vagy addig, amíg a maghő el nem éri a 72-73°C-ot.

3

Miután szép színt kapott, tegyük a húst egy magasabb falú tepsibe. Öntsük hozzá a húsleves alaplevelet, tegyük bele a fokhagymát és a hagymákat.

4

Fedjük le és tegyük vissza a grillre 4-5 órára. Félidőben közben egyszer fordítsuk meg a húst, illetve ellenőrizzük egy villa segítségével mennyire szedhető szét darabjaira.
A tepsi lefedése nélkül is süthető a hús, de ekkora figyeljünk a húsleves alaplé pótlására.

5

Amikor elkészült a marhapofa, húzzuk szálaira a húst és keverjük el a tepsiben összegyűlt lével.
Ha soknak látjuk a levet, érdemes leönteni belőle és visszaadagolni, ha szükséges. Eredményképpen egy szaftos pulled beef-t kell kapjunk.

6

Töltsük meg a taco lapokat hússal és sajttal. Néhány csepp limelével emelhetünk az ízeken.

7

A pulled beef összegyűlt levéből néhány kanállal érdemes egy serpenyőbe tenni és azon a megtöltött taco-tortilla lapokat átforgatni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstön sült marhahúsos taco – pulled beef taco
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66