Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstös Cézár saláta

Füstös Cézár saláta


füstölt cézár saláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Bürgés Tomi az USA-ba emigrált, ám olasz Caesar Cardini fantasztikus receptjét készítette el fa pellet grillsütő segítségével. Cardini az amerikai szesztilalom idején szolgáltat fel ezt a finomságot, ezzel pótolva kiesett jövedelmét.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 1 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 olívaolaj
 1 evőkanál szójaszósz
 1 fej saláta vagy salátakeverék
 1 darab zsömle
Öntet
 2 darab tojás sárgája
 50 ml olíva olaj
 1 evőkanál mustár
 1 teáskanál szardella paszta
 100 ml tejszín
 1 evőkanál parmezán sajt
 1 evőkanál friss petrezselyem
 1 teáskanál koriander levél
 15 darab karpibogyó
Elkészítés
1

A két tojás sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját dobjuk egy olyan edénybe, amiben majd botmixer segítségével alaposan összetudjuk keverni.

2

Tegyük hozzá az olívaolajat és a szardellát és mehet is a mixerkedés. Öntsük hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, egy kis őrölt borsot, a petrezselymet, a koriandert és 10-15 szem kapribogyót, majd újra keverjük el. Tegyük egy órára a hűtőbe.

3

A csirkemellek mindkét felét kenjük át olívaolajjal és sózás-borsozás után süthetjük is a fa pellet grillsütőben 150°C-on, kb. 15 percen keresztül, egy tepsiben.

4

Az idő letelte után a csirkemelleket kenjük át szójaszósszal, majd már a rácson (direkt sütésen) folyamatosan forgatva süssük oldalanként 2-3 percen keresztül.

5

Kettévágva süssük meg a zsemléket is, hogy ropogósak legyenek, majd kockázzuk fel.

6

Állítsuk össze a Cézár salátát: a tépett-vágott saláta levelekre helyezzük rá a szeletelt csirkemellet, majd öntsük nyakon az öntettel és adjuk hozzá a zsemlekockákat is.
Zöldség hámozó segítségével gyönyörű parmezán sajt szeleteket vághatunk, amivel tovább fokozhatjuk az élvezeteket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgávalHoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.
Baconos sült zöldbabEz az egyszerű recept minden étkezést nagyszerűvé varázsolhat. Csak keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük őket egy tepsire 20 percre 205℃-on.
Extra csípős hot dog tálEgy különleges és roppant egyszerű hot dog tál, amely finom, tápláló, ráadásul személyes kedvencünk is egyben. TIPP: Gyors és kényelmes megoldás a váratlan összejövetelekre, sőt, akár szimpla vendégvárónak is kitűnő választás, az ízlelőbimbók felcsigázása érdekében.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész csirkemell
 só, bors ízlés szerint
 olívaolaj
 1 evőkanál szójaszósz
 1 fej saláta vagy salátakeverék
 1 darab zsömle
Öntet
 2 darab tojás sárgája
 50 ml olíva olaj
 1 evőkanál mustár
 1 teáskanál szardella paszta
 100 ml tejszín
 1 evőkanál parmezán sajt
 1 evőkanál friss petrezselyem
 1 teáskanál koriander levél
 15 darab karpibogyó

Elkészítés

Elkészítés
1

A két tojás sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgáját dobjuk egy olyan edénybe, amiben majd botmixer segítségével alaposan összetudjuk keverni.

2

Tegyük hozzá az olívaolajat és a szardellát és mehet is a mixerkedés. Öntsük hozzá a tejszínt, a parmezán sajtot, egy kis őrölt borsot, a petrezselymet, a koriandert és 10-15 szem kapribogyót, majd újra keverjük el. Tegyük egy órára a hűtőbe.

3

A csirkemellek mindkét felét kenjük át olívaolajjal és sózás-borsozás után süthetjük is a fa pellet grillsütőben 150°C-on, kb. 15 percen keresztül, egy tepsiben.

4

Az idő letelte után a csirkemelleket kenjük át szójaszósszal, majd már a rácson (direkt sütésen) folyamatosan forgatva süssük oldalanként 2-3 percen keresztül.

5

Kettévágva süssük meg a zsemléket is, hogy ropogósak legyenek, majd kockázzuk fel.

6

Állítsuk össze a Cézár salátát: a tépett-vágott saláta levelekre helyezzük rá a szeletelt csirkemellet, majd öntsük nyakon az öntettel és adjuk hozzá a zsemlekockákat is.
Zöldség hámozó segítségével gyönyörű parmezán sajt szeleteket vághatunk, amivel tovább fokozhatjuk az élvezeteket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstös Cézár saláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66