Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstös oldalas SPG-vel

Füstös oldalas SPG-vel


sertésoldalas spg recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

A bordák hátoldaláról húzzuk le a hártyát, és mindkét oldalukat ízesítsük sóval, borssal, fokhagymaporral.

2

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

3

Helyezzük be a szondát vízszintesen a húsos részek közepébe, elkerülve a csontokat.

4

Tegyük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra, húsos résszel felfelé, és zárt fedéllel süssük őket 2 órán át.

5

Majd fordítsuk meg a bordákat úgy, hogy a húsos oldal lefelé legyen és zárt fedéllel süssük amíg a hús megpuhul, és a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot, ami még körülbelül 1 óra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.
Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.
Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszerNincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.
Pácolt, sült báránycombokNemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

A bordák hátoldaláról húzzuk le a hártyát, és mindkét oldalukat ízesítsük sóval, borssal, fokhagymaporral.

2

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

3

Helyezzük be a szondát vízszintesen a húsos részek közepébe, elkerülve a csontokat.

4

Tegyük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra, húsos résszel felfelé, és zárt fedéllel süssük őket 2 órán át.

5

Majd fordítsuk meg a bordákat úgy, hogy a húsos oldal lefelé legyen és zárt fedéllel süssük amíg a hús megpuhul, és a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot, ami még körülbelül 1 óra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstös oldalas SPG-vel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66