Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstös oldalas SPG-vel

Füstös oldalas SPG-vel


sertésoldalas spg recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

A bordák hátoldaláról húzzuk le a hártyát, és mindkét oldalukat ízesítsük sóval, borssal, fokhagymaporral.

2

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

3

Helyezzük be a szondát vízszintesen a húsos részek közepébe, elkerülve a csontokat.

4

Tegyük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra, húsos résszel felfelé, és zárt fedéllel süssük őket 2 órán át.

5

Majd fordítsuk meg a bordákat úgy, hogy a húsos oldal lefelé legyen és zárt fedéllel süssük amíg a hús megpuhul, és a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot, ami még körülbelül 1 óra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Édes-füstös BBQ oldalasA sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

A bordák hátoldaláról húzzuk le a hártyát, és mindkét oldalukat ízesítsük sóval, borssal, fokhagymaporral.

2

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

3

Helyezzük be a szondát vízszintesen a húsos részek közepébe, elkerülve a csontokat.

4

Tegyük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra, húsos résszel felfelé, és zárt fedéllel süssük őket 2 órán át.

5

Majd fordítsuk meg a bordákat úgy, hogy a húsos oldal lefelé legyen és zárt fedéllel süssük amíg a hús megpuhul, és a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot, ami még körülbelül 1 óra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstös oldalas SPG-vel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66