Grillcsirke kenőcs, pác

Szoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített egy ínycsiklandozó sörös kencsőccsel, páccal kente át a madarakat - íme a recept.
Kezdjük karamellizálással, keverjük össze a barna és fehér cukrot közepes lángon.
Kis sört adhatunk a karamellhez. Itt fontos, hogy magasfalú edénybe készüljön a kenőcs, mert felfuthat. Folyamatosan keverjük és adagoljuk hozzá a sört.
Beletehetjük a mézet, a reszelt gyömbért, a mustárt - további folyamatos keverés mellet.
A vöröshagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágva tegyük a főzethez.
Kevergetés mellett adjuk hozzá az édes paprikát, olajat és a chilit is.
Habverő segítségével csomómentesítsük a kenőcst, majd adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és Worcestershire-szószt is.
35-40 perc főzés közepes lángon történő főzés következik,amíg sűrű nem lesz a kenőcsünk. Időnként egy kis sört adagolhatunk a főzethez.
Kapcsolódó recept:
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Kezdjük karamellizálással, keverjük össze a barna és fehér cukrot közepes lángon.
Kis sört adhatunk a karamellhez. Itt fontos, hogy magasfalú edénybe készüljön a kenőcs, mert felfuthat. Folyamatosan keverjük és adagoljuk hozzá a sört.
Beletehetjük a mézet, a reszelt gyömbért, a mustárt - további folyamatos keverés mellet.
A vöröshagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágva tegyük a főzethez.
Kevergetés mellett adjuk hozzá az édes paprikát, olajat és a chilit is.
Habverő segítségével csomómentesítsük a kenőcst, majd adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és Worcestershire-szószt is.
35-40 perc főzés közepes lángon történő főzés következik,amíg sűrű nem lesz a kenőcsünk. Időnként egy kis sört adagolhatunk a főzethez.