Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillcsirke kenőcs, pác

Grillcsirke kenőcs, pác


Szoky konyhája grillcsirke kenőcs recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített egy ínycsiklandozó sörös kencsőccsel, páccal kente át a madarakat - íme a recept.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál barnacukor
 3,50 evőkanál szójaszósz
 3,50 evőkanál 3-4 evőkanál hársméz
 1 evőkanál Worcestershire-szósz
 3 evőkanál 3 evőkanál reszelt gyömbér
 2 vöröshagyma aprítva
 3 gerezd fokhagyma aprítva
 3 dl sör
 5 evőkanál evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál darált édes paprika
 1 evőkanál mustár
 chili paprika ízlés szerint
Elkészítés
1

Kezdjük karamellizálással, keverjük össze a barna és fehér cukrot közepes lángon.

2

Kis sört adhatunk a karamellhez. Itt fontos, hogy magasfalú edénybe készüljön a kenőcs, mert felfuthat. Folyamatosan keverjük és adagoljuk hozzá a sört.

3

Beletehetjük a mézet, a reszelt gyömbért, a mustárt - további folyamatos keverés mellet.

4

A vöröshagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágva tegyük a főzethez.

5

Kevergetés mellett adjuk hozzá az édes paprikát, olajat és a chilit is.

6

Habverő segítségével csomómentesítsük a kenőcst, majd adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és Worcestershire-szószt is.

7

35-40 perc főzés közepes lángon történő főzés következik,amíg sűrű nem lesz a kenőcsünk. Időnként egy kis sört adagolhatunk a főzethez.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept:

Sörös grillcsike

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Házi paleo BBQ szószEz a csípős sertéshúsra specializált szósztípus elkerüli az olyan feldolgozott összetevőket, mint például a ketchup és a finomított cukor. Ráadásul a szószt még főzni sem kell, elég csak összekeverni.
Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.
Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhájaGrill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.
Rozmaringos báránysült bbqA báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál barnacukor
 3,50 evőkanál szójaszósz
 3,50 evőkanál 3-4 evőkanál hársméz
 1 evőkanál Worcestershire-szósz
 3 evőkanál 3 evőkanál reszelt gyömbér
 2 vöröshagyma aprítva
 3 gerezd fokhagyma aprítva
 3 dl sör
 5 evőkanál evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál darált édes paprika
 1 evőkanál mustár
 chili paprika ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdjük karamellizálással, keverjük össze a barna és fehér cukrot közepes lángon.

2

Kis sört adhatunk a karamellhez. Itt fontos, hogy magasfalú edénybe készüljön a kenőcs, mert felfuthat. Folyamatosan keverjük és adagoljuk hozzá a sört.

3

Beletehetjük a mézet, a reszelt gyömbért, a mustárt - további folyamatos keverés mellet.

4

A vöröshagymát és a fokhagymát minél apróbbra vágva tegyük a főzethez.

5

Kevergetés mellett adjuk hozzá az édes paprikát, olajat és a chilit is.

6

Habverő segítségével csomómentesítsük a kenőcst, majd adjunk hozzá egy evőkanál szójaszószt és Worcestershire-szószt is.

7

35-40 perc főzés közepes lángon történő főzés következik,amíg sűrű nem lesz a kenőcsünk. Időnként egy kis sört adagolhatunk a főzethez.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillcsirke kenőcs, pác
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66