Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillen sült sherrys zöldségek

Grillen sült sherrys zöldségek


sherry sült zöldség recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A fatüzelésű sült gyökérzöldségek parázslóan finomak. Tegyük őket a pellet grillbe, hogy egy olyan ízletes köretet kapjunk, amely bármilyen húst vagy főételt remekül kiegészít.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 3 darab sárgarépameghámozva, szeletelve
 2 darab egész paszternákmeghámozva, kockázva
 1 darab egész édesköményfelszeletelve
 2 darab céklanagy kockákra vágva
 4 darab sárga burgonyafélbe vagy szeletekre vágva
 4 darab piros héjú burgonyafélbe vagy szeletekre vágva
 1 darab közepes vöröshagymaszeletekre vágva
 2 darab egész fehérrépameghámozva, kockázva
 1 fej fokhagyma
 3 evőkanál olívaolaj
 120 ml Sherry likőrszáraz
 1 teáskanál szárított kakukkfű
Elkészítés
1

A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Amíg felmelegszik helyezzük az apróra vágott zöldségeket egy tálba és két evőkanál olívaolajjal locsoljuk meg a zöldségeket.

3

Ezután keverjük össze a száraz sherryt, 2 teáskanál zöldségekhez passzoló fűszerkeveréket és a kakukkfüvet.

4

Fogazott késsel vágjunk le egy körülbelül 1-1,5 cm-es darabot az egész fokhagyma fejének tetejéről, hogy feltárjuk a gerezdeket, miközben érintetlenül hagyjuk a héjat a gerezdek körül.

5

Tegyük a fokhagymát egy négyzet alakúr alufóliára, locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal, fűszerezzük némi sóval és borssal, majd lazán hajtsuk fel a fóliát és csavarjuk meg a fokhagyma tetejénél, hogy körbezárjuk. Tegyük ezt is a többi zöldség mellé a tepsire.

6

A zöldségeket időnként megkeverve sütjük, amíg meg nem puhulnak és pirulni kezdenek, vagyis körülbelül 60-90 percig.

7

Csomagoljuk ki a fokhagymát, és nyomjuk rá a megpuhult fokhagymagerezdeket a zöldségekre, majd keverjük jól össze a zöldségekkel. Dobjuk ki a fokhagyma papírszerű héját. Azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pataki máj Cserepes máj – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky advent alkalmából csirkemájat készített pataki tálban, cserép tálban mindezt persze a pellet grillsütőjén. Mosolyog az áru! Ha egyszerű, de fantasztikus receptre vágysz, készítsd el ezt a receptet.
Buffalo csirkerszárny szószA városi legenda szerint 55 éves ennek a szósznak a története, azóta pedig minden amerikai egyik nagy kedvence a Buffalo csirkeszárny - íme a szósz receptje
Muffuletta, a hedonisták szendvicstortájaA muffuletta (muffaletta) egyfajta kerek szicíliai kenyér és egyben egy népszerű szendvics is, New Orleans-ból Louisiana államból. Ebből a kenyérből készül ugyanis az olasz bevándorlók hedonista szendvicstortája, amelyben többféle sajtot és sonkát egészít kis az olívás saláta.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 darab sárgarépameghámozva, szeletelve
 2 darab egész paszternákmeghámozva, kockázva
 1 darab egész édesköményfelszeletelve
 2 darab céklanagy kockákra vágva
 4 darab sárga burgonyafélbe vagy szeletekre vágva
 4 darab piros héjú burgonyafélbe vagy szeletekre vágva
 1 darab közepes vöröshagymaszeletekre vágva
 2 darab egész fehérrépameghámozva, kockázva
 1 fej fokhagyma
 3 evőkanál olívaolaj
 120 ml Sherry likőrszáraz
 1 teáskanál szárított kakukkfű

Elkészítés

Elkészítés
1

A grillezett zöldségek elkészítése: ha készen állunk a sütésre, tegyünk egy grillezésre alkalmas tepsit a rácsokra és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Amíg felmelegszik helyezzük az apróra vágott zöldségeket egy tálba és két evőkanál olívaolajjal locsoljuk meg a zöldségeket.

3

Ezután keverjük össze a száraz sherryt, 2 teáskanál zöldségekhez passzoló fűszerkeveréket és a kakukkfüvet.

4

Fogazott késsel vágjunk le egy körülbelül 1-1,5 cm-es darabot az egész fokhagyma fejének tetejéről, hogy feltárjuk a gerezdeket, miközben érintetlenül hagyjuk a héjat a gerezdek körül.

5

Tegyük a fokhagymát egy négyzet alakúr alufóliára, locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal, fűszerezzük némi sóval és borssal, majd lazán hajtsuk fel a fóliát és csavarjuk meg a fokhagyma tetejénél, hogy körbezárjuk. Tegyük ezt is a többi zöldség mellé a tepsire.

6

A zöldségeket időnként megkeverve sütjük, amíg meg nem puhulnak és pirulni kezdenek, vagyis körülbelül 60-90 percig.

7

Csomagoljuk ki a fokhagymát, és nyomjuk rá a megpuhult fokhagymagerezdeket a zöldségekre, majd keverjük jól össze a zöldségekkel. Dobjuk ki a fokhagyma papírszerű héját. Azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillen sült sherrys zöldségek
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66