Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett brokkoli

Grillezett brokkoli


grillezett brokkoli recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Dobjuk fel a brokkolit friss citromlével, fűszernövényekkel és parmezán sajttal, hogy egy frissítő nyári köretet kapjunk. A robusztus fafüst csodálatos ízűvé varázsolja a grillezett zöldségeket.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 1 darab egész brokkoli
 2 evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál citromlé
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 30 g reszelt parmezán sajt
Elkészítés
1

Szedjük darabjaira a brokkolit, majd helyezzük egy zárható zacskóba vagy tálba.

2

Egy kis edénybe keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd csorgassuk rá a zacskóban lévő brokkolira és forgassuk át. Pácoljuk így szobahőmérsékleten 30 percen keresztül.

3

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

4

Helyezzük a brokkolit egy grillkosárba vagy egy tepsibe, nehogy hozzáragadjon vagy átessen a grillrácsokon.

5

Helyezzük a kosarat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük 8-10 percen keresztül, amíg a brokkoli ropogós és puha nem lesz.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
BBQ sertésoldalasA száraz fűszeres bbq oldalas a grillezés egyik legszebb és legfinomabb terméke. Annyira szeretik az egész világon, hogy a top grill és barbecue alapanyagról van szó. Már elkészítése után a fellegekben fogunk járni a mennyei illatoktól.
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárnyEz a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab egész brokkoli
 2 evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál citromlé
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 30 g reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

Szedjük darabjaira a brokkolit, majd helyezzük egy zárható zacskóba vagy tálba.

2

Egy kis edénybe keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd csorgassuk rá a zacskóban lévő brokkolira és forgassuk át. Pácoljuk így szobahőmérsékleten 30 percen keresztül.

3

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

4

Helyezzük a brokkolit egy grillkosárba vagy egy tepsibe, nehogy hozzáragadjon vagy átessen a grillrácsokon.

5

Helyezzük a kosarat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük 8-10 percen keresztül, amíg a brokkoli ropogós és puha nem lesz.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett brokkoli
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66