Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett brokkoli

Grillezett brokkoli


grillezett brokkoli recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Dobjuk fel a brokkolit friss citromlével, fűszernövényekkel és parmezán sajttal, hogy egy frissítő nyári köretet kapjunk. A robusztus fafüst csodálatos ízűvé varázsolja a grillezett zöldségeket.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 1 darab egész brokkoli
 2 evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál citromlé
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 30 g reszelt parmezán sajt
Elkészítés
1

Szedjük darabjaira a brokkolit, majd helyezzük egy zárható zacskóba vagy tálba.

2

Egy kis edénybe keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd csorgassuk rá a zacskóban lévő brokkolira és forgassuk át. Pácoljuk így szobahőmérsékleten 30 percen keresztül.

3

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

4

Helyezzük a brokkolit egy grillkosárba vagy egy tepsibe, nehogy hozzáragadjon vagy átessen a grillrácsokon.

5

Helyezzük a kosarat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük 8-10 percen keresztül, amíg a brokkoli ropogós és puha nem lesz.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Töltött, grillezett csirkés tacoNe csak beszéljünk a fatüzelésű ízekről, hanem készítsük is el őket! Dennis Prescott csirkés tacoja pedig nagyszerű lehetőséget biztosít erre. A grillezett csirke tetejére tejföl, friss salsa és házi guacamole kerül, hogy a lehető legjobban sikerüljön a taco este.
Vietnámi pork belly Bahn Mi szendvicsA vietnami ihletésű BBQ Pork Belly Banh Mi szendvics zamatos: a füstölt és párolt sertéscsászár, a ropogós friss zöldség, a házi savanyúság csípős sriracha szósszal egyesülnek egy ciabatta buciban. Készülj fel az egyik legjobb szendvicsre!
Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgávalHoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab egész brokkoli
 2 evőkanál olívaolaj
 2 evőkanál citromlé
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 30 g reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

Szedjük darabjaira a brokkolit, majd helyezzük egy zárható zacskóba vagy tálba.

2

Egy kis edénybe keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd csorgassuk rá a zacskóban lévő brokkolira és forgassuk át. Pácoljuk így szobahőmérsékleten 30 percen keresztül.

3

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra.

4

Helyezzük a brokkolit egy grillkosárba vagy egy tepsibe, nehogy hozzáragadjon vagy átessen a grillrácsokon.

5

Helyezzük a kosarat a grillre, zárjuk le a fedőt, és süssük 8-10 percen keresztül, amíg a brokkoli ropogós és puha nem lesz.

6

A sütés utolsó perceiben szórjuk meg a parmezán sajttal minden darabot és zárjuk le a grillfedőt, amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett brokkoli
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66