Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett burgonya nyársak

Grillezett burgonya nyársak


krumpli nyárson recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Dobjuk fel a szokásosnál jobban a burgonya köretünket! A rozmaringban sült krumplikat nyársra tűzve grillezzük, miközben a pellet grill füst minden centiméterét karakteres ízűvé varázsolja.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 8 darab nagyobb burgonyapiros vagy sárga, félbevágba
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 2 szál rozmaringőrölt
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 ½ teáskanál fekete bors
 25 g parmezán sajtreszelve
Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A burgonyákat félbevágjuk, és mindegyiket többször megszurkáljuk villával.

3

Tegyük a krumplikat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a darált fokhagymát, rozmaringleveleket, néhány evőkanál olívaolajat, sót és borsot.

4

Mikrohullámú sütőben 4 percig melegítsük a burgonyát. Majd óvatosan keverjük át a krumplikat és tegyük vissza a mikróba további 3 percre.

5

Tűzzünk 4-5 darab krumplit minden nyársra, majd kenjük meg őket olívaolajjal.

6

Helyezzük a nyársakat úgy a fa pellet grillsütőre, hogy vágott oldalukkal lefelé legyenek, és addig süssük, amíg az oldaluk pirulni nem kezd (kb. 4-7 perc).

7

Ezután fordítsuk meg a krumpli nyársakat és grillezzük a héjas oldalukkal lefelé további 7-10 percen keresztül.

8

Akkor leszünk készen ha egy éles késhegy könnyen be tud hatolni a krumplikba. Ekkor vegyük le őket a grillről, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Philly cheesesteak szendvicsPocaktöltő street food következik egyenesen Philadelphiaból. Gyorsan kész van, sajtos-szaftos, eszméletlenül finom.
3-2-1 St. Louis sertésoldalasEz az egyszerű, ráadásul könnyedén megjegyezhető módszer tökéletesen puha és szaftos oldalast eredményez, amelyek azonnal leválnak a csontról.

Hozzávalók

Hozzávalók
 8 darab nagyobb burgonyapiros vagy sárga, félbevágba
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 2 szál rozmaringőrölt
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 ½ teáskanál fekete bors
 25 g parmezán sajtreszelve

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A burgonyákat félbevágjuk, és mindegyiket többször megszurkáljuk villával.

3

Tegyük a krumplikat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a darált fokhagymát, rozmaringleveleket, néhány evőkanál olívaolajat, sót és borsot.

4

Mikrohullámú sütőben 4 percig melegítsük a burgonyát. Majd óvatosan keverjük át a krumplikat és tegyük vissza a mikróba további 3 percre.

5

Tűzzünk 4-5 darab krumplit minden nyársra, majd kenjük meg őket olívaolajjal.

6

Helyezzük a nyársakat úgy a fa pellet grillsütőre, hogy vágott oldalukkal lefelé legyenek, és addig süssük, amíg az oldaluk pirulni nem kezd (kb. 4-7 perc).

7

Ezután fordítsuk meg a krumpli nyársakat és grillezzük a héjas oldalukkal lefelé további 7-10 percen keresztül.

8

Akkor leszünk készen ha egy éles késhegy könnyen be tud hatolni a krumplikba. Ekkor vegyük le őket a grillről, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett burgonya nyársak
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66