Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett cékla

Grillezett cékla


grillezett sült cékla recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyik kedvenc köretünk a sült cékla. Akár vákkumcsomagolt céklát, akár egész céklát használunk mindkettőből nagyon-nagyon finom. Elég csak hozzá kis fűszerezés és már mehet is a grillsütőbe füstölődni.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő45 percÖsszesen55 perc
Hozzávalók
 1 kg cékla
 néhány gerezd fokhagyma
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ grill fűszerkeveréksó, bors, fokhagyma
 2 evőkanál olívaolaj
Öntet
 1 evőkanál citromlé
 2 evőkanál méz
 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 180-200°C-ra.

2

A céklát hámozzuk meg és vágjuk fel tetszés szerint. A vákkumcsomagolt céklát elég csak kétfelé vagy cikkekre vágnunk, míg a friss megtisztított céklát érdemesebb kisebb kockákra vágni. A fokhagymát nem szükséges felvágni, csak megtisztítani.

3

Egy tálban keverjük össze a fűszert és az olajat, majd adjuk hozzá a céklát és a fokhagymát és alaposan forgassuk össze.

Tovább fokozhatjuk az ízeket, ha az olívaolajat és a fűszert mézzel, citromlével és a balzsamecettel egészítjük ki, majd ebben forgatjuk meg a zöldségeket.

4

Az előmelegített grillsütőbe helyezzünk egy szilikon lapot vagy sütőpapírral bélelt tepsit és ezen oszlassuk el a fűszerezett céklát. Letakarni nem szükséges.

5

Időnként ránézve, kicsit megigazítva kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Érdemes többször is kóstolni, mert alapanyagfüggő, hogy pontosan mikor lesz kész.

6

Tipp: kockázott édesburgonyával és cikkekre vágott vörös, illetve lilahagymával kiegészítve tovább színesíthetjük ezt a pazar köretet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Chilis bacon burgerExtra különleges burgert készíthetünk klasszikus ízekkel vegyítve ennek a receptnek a segítségével. Zöldfűszeres salsa, bacon, chili, marhahús, sajt. Egyszerű, nagyszerű!
Steak burgonya újkrumpliból grillsütőnEz az a steak burgonya recept, amelyet vegetáriánusok is nyugodt szívvel élvezhetnek és akár valamelyik bbq szószba belemárthatnak. Ha szeretitek az újkrumplit, akkor sütésre fel!
Csípős chili szárított marhaA szárított marhahús egy ízletes és tápláló csemegének számít, amely hosszú ideig eltartható és könnyen fogyasztható, így kiváló választás túrákhoz vagy akár snacknek a moziban. Készítsd el fa pellet grillsütőn.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg cékla
 néhány gerezd fokhagyma
 1 evőkanál Milestone66 SPG+ grill fűszerkeveréksó, bors, fokhagyma
 2 evőkanál olívaolaj
Öntet
 1 evőkanál citromlé
 2 evőkanál méz
 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a kerti grillünket 180-200°C-ra.

2

A céklát hámozzuk meg és vágjuk fel tetszés szerint. A vákkumcsomagolt céklát elég csak kétfelé vagy cikkekre vágnunk, míg a friss megtisztított céklát érdemesebb kisebb kockákra vágni. A fokhagymát nem szükséges felvágni, csak megtisztítani.

3

Egy tálban keverjük össze a fűszert és az olajat, majd adjuk hozzá a céklát és a fokhagymát és alaposan forgassuk össze.

Tovább fokozhatjuk az ízeket, ha az olívaolajat és a fűszert mézzel, citromlével és a balzsamecettel egészítjük ki, majd ebben forgatjuk meg a zöldségeket.

4

Az előmelegített grillsütőbe helyezzünk egy szilikon lapot vagy sütőpapírral bélelt tepsit és ezen oszlassuk el a fűszerezett céklát. Letakarni nem szükséges.

5

Időnként ránézve, kicsit megigazítva kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Érdemes többször is kóstolni, mert alapanyagfüggő, hogy pontosan mikor lesz kész.

6

Tipp: kockázott édesburgonyával és cikkekre vágott vörös, illetve lilahagymával kiegészítve tovább színesíthetjük ezt a pazar köretet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett cékla
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66