Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny
Ez a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.
Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.
Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.
A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.
Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.
Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.
Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.
A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.
Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.
Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.