Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett zöldséges szendvics

Grillezett zöldséges szendvics


grillezett zöldség szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Csak próbáld ki ezt a szendvicset és biztosan egyetértesz majd, hogy a zöldségek semmiképp sem unalmasak! Grillezett padlizsán, cukkini, tök és portobello gomba a pirított ciabatta között, pluszban füstölt hummusszal meglocsolva.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő30 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 4 darab ciabatta
 360 g csicseriborsó
 1 darab padlizsáncsíkokra vágva
 1 darab cukkinicsíkokra vágva
 1 darab zsenge tök csíkokra vágva
 2 darab portobello gomba
 só, bors ízlés szerint
Humusz
 85 g tahini
 2 evőkanál olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 4 evőkanál citromlé
Ricotta krém
 120 g ricotta
 1 darab egész citrom leve
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 só, bors
Egyéb
 2 darab paradicsomszeletelve
 1 csokor bazsalikomlevél
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt mindössze 80°C-ra.

2

Készítsük el a hummuszt: a csicseriborsót csepegtessük és öblítsük le, majd egy tepsiben egyenletesen eloszlatva helyezzük a grillrácsra. Füstöljük 15-20 percen keresztül.
Érdemes konzerv csicseriborsót használni, a gyorsabb eredmény érdekében.

3

Egy robotgép táljában keverjük össze a füstölt csicseriborsót, a tahinit, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a citromlevet, majd dolgozzuk össze.

4

Emeljük a grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra. Amíg a hőmérséklet emelkedik a csíkozott tököt, cukkinit és padlizsánt dobjuk fel egy kis fűszerezéssel.
A legkézenfekvőbb, ha olívaolajban összekevert SPG-vel vagy sóval és borssal átkenjük egy ecset segítségével.

5

Helyezzük a zöldségeket a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15-20 percen keresztül. Alapanyagfüggően több időre is szükségünk lehet, így érdemes időnként ellenőrizni, illetve megfordítani a zöldségeket.

6

Egy tálban alaposan keverjük össze a ricottát a citromlével és a fokhagymával, majd ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.

7

Vágjuk félbe a ciabatta bucikat és szétnyitva pirítsuk meg kicsit, majd egyik oldalát a hummusszal, másik oldalát a ricottával megkenve pakoljuk bele a grillezett zöldségeket.
Felülre szeleteljünk friss paradicsomot és szórjuk meg bazsalikom levelekkel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt guacamoleAzték eredetű étel került a receptek közé, amely a mexikói konyha egyik alap fogása, de persze már az egész világot meghódította. Egy pikáns étel, amely finom zöldségekből és avokádból áll, a füstről pedig a grillsütő gondoskodik.
Pulled pork töltött hot dogHa unod már a klasszikus grill ételeket, akkor ez nagyon fog tetszeni! Egy sajtos, szaftos nagyon extra receptet hoztunk amit bárki el tud készíteni.
Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhájaJó ételekhez jó köret dukál, így egy könnyed hagymás burgonya receptet is bemutatunk. A pataki tálban készült étel ízélményét a grill füstje csak fokozza, így ez a fűszeres, hagymás krumpli biztosan nyerő ötlet.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab ciabatta
 360 g csicseriborsó
 1 darab padlizsáncsíkokra vágva
 1 darab cukkinicsíkokra vágva
 1 darab zsenge tök csíkokra vágva
 2 darab portobello gomba
 só, bors ízlés szerint
Humusz
 85 g tahini
 2 evőkanál olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 4 evőkanál citromlé
Ricotta krém
 120 g ricotta
 1 darab egész citrom leve
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 só, bors
Egyéb
 2 darab paradicsomszeletelve
 1 csokor bazsalikomlevél

Elkészítés

1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt mindössze 80°C-ra.

2

Készítsük el a hummuszt: a csicseriborsót csepegtessük és öblítsük le, majd egy tepsiben egyenletesen eloszlatva helyezzük a grillrácsra. Füstöljük 15-20 percen keresztül.
Érdemes konzerv csicseriborsót használni, a gyorsabb eredmény érdekében.

3

Egy robotgép táljában keverjük össze a füstölt csicseriborsót, a tahinit, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót és a citromlevet, majd dolgozzuk össze.

4

Emeljük a grillsütő hőmérsékletét 200°C-ra. Amíg a hőmérséklet emelkedik a csíkozott tököt, cukkinit és padlizsánt dobjuk fel egy kis fűszerezéssel.
A legkézenfekvőbb, ha olívaolajban összekevert SPG-vel vagy sóval és borssal átkenjük egy ecset segítségével.

5

Helyezzük a zöldségeket a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15-20 percen keresztül. Alapanyagfüggően több időre is szükségünk lehet, így érdemes időnként ellenőrizni, illetve megfordítani a zöldségeket.

6

Egy tálban alaposan keverjük össze a ricottát a citromlével és a fokhagymával, majd ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.

7

Vágjuk félbe a ciabatta bucikat és szétnyitva pirítsuk meg kicsit, majd egyik oldalát a hummusszal, másik oldalát a ricottával megkenve pakoljuk bele a grillezett zöldségeket.
Felülre szeleteljünk friss paradicsomot és szórjuk meg bazsalikom levelekkel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett zöldséges szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66