Grillkolbászos mediterrán ragu

Kezdőlap / Grillkolbászos mediterrán ragu
Grillkolbászos mediterrán ragu
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 1 csomag tagliatelle tészta
 3 evőkanál olívaolaj
 1 marék petrezselyem
 1 marék friss bazsalikom
 1 gerezd fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 só, bors ízlés szerint
 1 darab cukkini
 1 darab padlizsán
 1 darab répa
 1 csomag gomba
 5 darab szilva paradicsom
 3 darab kaliforniai paprika
 2 darab darabolt paradicsom konzerv
 600 g grillkolbász
 100 g reszelt parmezán
Elkészítés
1

Az első dolgunk a zöldségek előkészítése és egy megfelelő méretű edény kiválasztása volt, ebben készülhet a ragu. Fontos, hogy az elkészítésekor minden egyes lépést lassú lángon készítettünk.

2

A gombát vágjuk fel, az olívaolajat locsoljuk bele a vasedénybe és egy picit kapassuk meg, majd szedjük ki az edényből. Ezt követően pedig vágjuk fel a vöröshagymát a fokhagymát és a karikázott répát is adjuk hozzá, majd szépen lassan barnára dinszteljük le.

3

Miután felvágtuk a három kaliforniai paprikát, adjuk is hozzá. Akár nyugodtan választhattok egy színből többet is, viszont a végeredményben a színkavalkád nagyon szép több szín esetén.

4

Következhet a cukkini, a padlizsán és a paradicsom felvágása és hozzáadása. Ezt követően fogunk fűszerezni.

5

Olyan fűszernövényeket használunk, amit az olasz konyhából jó ismertek. Egy marék friss petrezselymet daraboljatok fel apróra és ezt adjátok hozzá. A friss bazsalikomot nem vágjuk, hanem tépjük és úgy adjuk hozzá a raguhoz, valamint a szokásos sót és borsot ízlés szerint.

6

Amint ezzel megvagyunk mehet is hozzá a két konzerv paradicsom és a korábban lepirított gomba is. Vizet csak akkor javaslunk, hogyha nagyon nagyon sűrű lenne a ragu. A parmezán széleit vágjuk le és szintén tegyük bele a raguba.

7

Az Okosgrillt állítsuk be 200°C-ra és a beirdalt grillkolbászokat süssük ropogósra, majd karikázzuk fel és tegyük hozzá a raguhoz.

8

Végül pedig egy igazi helyi olasz tésztát, tagliatelle tésztát főztünk ki hozzá mindössze 8 perc alatt.
Tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 csomag tagliatelle tészta
 3 evőkanál olívaolaj
 1 marék petrezselyem
 1 marék friss bazsalikom
 1 gerezd fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 só, bors ízlés szerint
 1 darab cukkini
 1 darab padlizsán
 1 darab répa
 1 csomag gomba
 5 darab szilva paradicsom
 3 darab kaliforniai paprika
 2 darab darabolt paradicsom konzerv
 600 g grillkolbász
 100 g reszelt parmezán

Elkészítés

Elkészítés
1

Az első dolgunk a zöldségek előkészítése és egy megfelelő méretű edény kiválasztása volt, ebben készülhet a ragu. Fontos, hogy az elkészítésekor minden egyes lépést lassú lángon készítettünk.

2

A gombát vágjuk fel, az olívaolajat locsoljuk bele a vasedénybe és egy picit kapassuk meg, majd szedjük ki az edényből. Ezt követően pedig vágjuk fel a vöröshagymát a fokhagymát és a karikázott répát is adjuk hozzá, majd szépen lassan barnára dinszteljük le.

3

Miután felvágtuk a három kaliforniai paprikát, adjuk is hozzá. Akár nyugodtan választhattok egy színből többet is, viszont a végeredményben a színkavalkád nagyon szép több szín esetén.

4

Következhet a cukkini, a padlizsán és a paradicsom felvágása és hozzáadása. Ezt követően fogunk fűszerezni.

5

Olyan fűszernövényeket használunk, amit az olasz konyhából jó ismertek. Egy marék friss petrezselymet daraboljatok fel apróra és ezt adjátok hozzá. A friss bazsalikomot nem vágjuk, hanem tépjük és úgy adjuk hozzá a raguhoz, valamint a szokásos sót és borsot ízlés szerint.

6

Amint ezzel megvagyunk mehet is hozzá a két konzerv paradicsom és a korábban lepirított gomba is. Vizet csak akkor javaslunk, hogyha nagyon nagyon sűrű lenne a ragu. A parmezán széleit vágjuk le és szintén tegyük bele a raguba.

7

Az Okosgrillt állítsuk be 200°C-ra és a beirdalt grillkolbászokat süssük ropogósra, majd karikázzuk fel és tegyük hozzá a raguhoz.

8

Végül pedig egy igazi helyi olasz tésztát, tagliatelle tésztát főztünk ki hozzá mindössze 8 perc alatt.
Tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
Grillkolbászos mediterrán ragu