Harcsapaprikás túróscsuszával – Fald fel! #receptek

Kezdőlap / Harcsapaprikás túróscsuszával – Fald fel! #receptek
Harcsapaprikás túróscsuszával – Fald fel! #receptek
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy igazi magyar klasszikust készített nektek a mai napon a Fald fel csapata pellet grillsütőben: harcsapaprikás túrós csuszával

Adag4 főre
Előkészítési idő2 óraFőzési idő20 percÖsszesen2 óra 20 perc
Alaplé:
 1 darab szürkeharcsa gerinc
 0,50 fej vöröshagyma
 1 evőkanál
Túrós csusza:
 200 g szalonna
 1 csomag csuszatészta
 1 evőkanál
 500 g túró
 100 g tejföl
Pörkölt:
 1 kg szürkeharcsa filé
 1 evőkanál
 1 teáskanál paprikakrém
 100 g bőrös szalonna
 2 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál pirospaprika
 1 darab paradicsom
 1 darab tv paprika
 1 csipet bors
 200 g tejföl
 100 ml főzőtejszín
 1 evőkanál liszt
Elkészítés
1

Két darab kisméretű bográcsot használtam, amit az Okosgrillünkbe helyezve 180 °C-ra felforrósítottam.

2

A paprikáshoz már reggel beszereztük a friss szürkeharcsa filét, amiről a zsíros részéből vágtam bele az egyik bográcsba fél liter víz és egy fél hagyma mellé.
Ez nyugodtan forrhat az egész főzés ideje alatt, hiszen ezt fogjuk használni sima víz helyett, hogy felöntsük a paprikást.

3

A pörkölt részhez elsőként 100 gramm felkockázott szalonnát és a szalonna bőrét zsírjára kell pirítani majd két fej vöröshagymát darabolva adjatok hozzá. Hagyjátok jól megdinsztelődni, majd három gerezd fokhagyma, 1 darab paprika és paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika valamint só és bors kerüljön hozza. Jól keverjük el és az alaplé körülbelül fele érkezhet hozzá, hogy a fűszerek és zöldségek bő lében fortyogjanak.

4

A filét kockázzátok fel és só, valamint egy evőkanál paprikakrém társaságában jól keverjétek össze.

5

Amikor a bográcsban már minden szépen szétfőtt, távolítsátok el a szalonna bőrt és mehet bele a hal. Tegyetek rá annyi alaplevet, hogy a halat éppen ellepje és 8-10 perc alatt készre is fő.

6

Az alapléből egyébként nyugodtan adjatok hozzá, ha úgy látjátok, hogy bármelyik szakaszban túl hamar elfőne.

7

Amíg a hús megfő a paprikásban a csuszát is össze kell dobni: nincs másra szükségetek, mint egy csomag fodros kockára, 200 gramm szalonnára és fél kiló túróra.

8

Amint a tészta megfőtt a fazékban a szalonnát pirítsátok le, majd szedjétek ki belőle, hogy csak a zsírja maradjon.

9

Ebbe öntsetek bele a tésztát és nyugodtan kapassatok oda pár darabot belőle, mert úgy az igazi, ha ropog is. Kerüljön hozza a túró és egy kis keverés után ez már kész is.

10

A paprikáshoz már csak egy habarást kell készíteni. Két deci tejfölből, egy deci főzőtejszínből és egy evőkanál lisztből.

11

Fokozatosan adjatok hozzá a paprikás levéből, majd keverjétek össze az egészet. A pirított szalonnát tálaláskor ne felejtsétek el, és nagy falatozás kívánunk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Alaplé:
 1 darab szürkeharcsa gerinc
 0,50 fej vöröshagyma
 1 evőkanál
Túrós csusza:
 200 g szalonna
 1 csomag csuszatészta
 1 evőkanál
 500 g túró
 100 g tejföl
Pörkölt:
 1 kg szürkeharcsa filé
 1 evőkanál
 1 teáskanál paprikakrém
 100 g bőrös szalonna
 2 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál pirospaprika
 1 darab paradicsom
 1 darab tv paprika
 1 csipet bors
 200 g tejföl
 100 ml főzőtejszín
 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés
1

Két darab kisméretű bográcsot használtam, amit az Okosgrillünkbe helyezve 180 °C-ra felforrósítottam.

2

A paprikáshoz már reggel beszereztük a friss szürkeharcsa filét, amiről a zsíros részéből vágtam bele az egyik bográcsba fél liter víz és egy fél hagyma mellé.
Ez nyugodtan forrhat az egész főzés ideje alatt, hiszen ezt fogjuk használni sima víz helyett, hogy felöntsük a paprikást.

3

A pörkölt részhez elsőként 100 gramm felkockázott szalonnát és a szalonna bőrét zsírjára kell pirítani majd két fej vöröshagymát darabolva adjatok hozzá. Hagyjátok jól megdinsztelődni, majd három gerezd fokhagyma, 1 darab paprika és paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika valamint só és bors kerüljön hozza. Jól keverjük el és az alaplé körülbelül fele érkezhet hozzá, hogy a fűszerek és zöldségek bő lében fortyogjanak.

4

A filét kockázzátok fel és só, valamint egy evőkanál paprikakrém társaságában jól keverjétek össze.

5

Amikor a bográcsban már minden szépen szétfőtt, távolítsátok el a szalonna bőrt és mehet bele a hal. Tegyetek rá annyi alaplevet, hogy a halat éppen ellepje és 8-10 perc alatt készre is fő.

6

Az alapléből egyébként nyugodtan adjatok hozzá, ha úgy látjátok, hogy bármelyik szakaszban túl hamar elfőne.

7

Amíg a hús megfő a paprikásban a csuszát is össze kell dobni: nincs másra szükségetek, mint egy csomag fodros kockára, 200 gramm szalonnára és fél kiló túróra.

8

Amint a tészta megfőtt a fazékban a szalonnát pirítsátok le, majd szedjétek ki belőle, hogy csak a zsírja maradjon.

9

Ebbe öntsetek bele a tésztát és nyugodtan kapassatok oda pár darabot belőle, mert úgy az igazi, ha ropog is. Kerüljön hozza a túró és egy kis keverés után ez már kész is.

10

A paprikáshoz már csak egy habarást kell készíteni. Két deci tejfölből, egy deci főzőtejszínből és egy evőkanál lisztből.

11

Fokozatosan adjatok hozzá a paprikás levéből, majd keverjétek össze az egészet. A pirított szalonnát tálaláskor ne felejtsétek el, és nagy falatozás kívánunk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Harcsapaprikás túróscsuszával – Fald fel! #receptek