Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Harcsapaprikás túróscsuszával

Harcsapaprikás túróscsuszával


harcsapaprikás túrós csuszával bogrács grill okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy igazi magyar klasszikust készített nektek a mai napon a Fald fel csapata pellet grillsütőben: harcsapaprikás túrós csuszával

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 20 perc
Alaplé:
 1 darab szürkeharcsa gerinc
 0,50 fej vöröshagyma
 1 evőkanál
Túrós csusza:
 200 g szalonna
 1 csomag csuszatészta
 1 evőkanál
 500 g túró
 100 g tejföl
Pörkölt:
 1 kg szürkeharcsa filé
 1 evőkanál
 1 teáskanál paprikakrém
 100 g bőrös szalonna
 2 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál pirospaprika
 1 darab paradicsom
 1 darab tv paprika
 1 csipet bors
 200 g tejföl
 100 ml főzőtejszín
 1 evőkanál liszt
Elkészítés
1

Két darab kisméretű bográcsot használtam, amit az Okosgrillünkbe helyezve 180 °C-ra felforrósítottam.

2

A paprikáshoz már reggel beszereztük a friss szürkeharcsa filét, amiről a zsíros részéből vágtam bele az egyik bográcsba fél liter víz és egy fél hagyma mellé.
Ez nyugodtan forrhat az egész főzés ideje alatt, hiszen ezt fogjuk használni sima víz helyett, hogy felöntsük a paprikást.

3

A pörkölt részhez elsőként 100 gramm felkockázott szalonnát és a szalonna bőrét zsírjára kell pirítani majd két fej vöröshagymát darabolva adjatok hozzá. Hagyjátok jól megdinsztelődni, majd három gerezd fokhagyma, 1 darab paprika és paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika valamint só és bors kerüljön hozza. Jól keverjük el és az alaplé körülbelül fele érkezhet hozzá, hogy a fűszerek és zöldségek bő lében fortyogjanak.

4

A filét kockázzátok fel és só, valamint egy evőkanál paprikakrém társaságában jól keverjétek össze.

5

Amikor a bográcsban már minden szépen szétfőtt, távolítsátok el a szalonna bőrt és mehet bele a hal. Tegyetek rá annyi alaplevet, hogy a halat éppen ellepje és 8-10 perc alatt készre is fő.

6

Az alapléből egyébként nyugodtan adjatok hozzá, ha úgy látjátok, hogy bármelyik szakaszban túl hamar elfőne.

7

Amíg a hús megfő a paprikásban a csuszát is össze kell dobni: nincs másra szükségetek, mint egy csomag fodros kockára, 200 gramm szalonnára és fél kiló túróra.

8

Amint a tészta megfőtt a fazékban a szalonnát pirítsátok le, majd szedjétek ki belőle, hogy csak a zsírja maradjon.

9

Ebbe öntsetek bele a tésztát és nyugodtan kapassatok oda pár darabot belőle, mert úgy az igazi, ha ropog is. Kerüljön hozza a túró és egy kis keverés után ez már kész is.

10

A paprikáshoz már csak egy habarást kell készíteni. Két deci tejfölből, egy deci főzőtejszínből és egy evőkanál lisztből.

11

Fokozatosan adjatok hozzá a paprikás levéből, majd keverjétek össze az egészet. A pirított szalonnát tálaláskor ne felejtsétek el, és nagy falatozás kívánunk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mexikói csirkés quesadillaFa pellet grill segítségével csavarunk egyet a mexikói gyorséttermek kedvencén, ha ugyanis fatüzelésű BBQ csirkét teszünk hozzá, az egyszerű quesadilla is könnyen bárki kedvencévé válhat.
Könnyed bourbon whisky BBQ szószKészítsük el ezt az alap barbecue szószt házilag, egy ici-pici csavarral, ami pedig a whisky lesz. Könnyű egyszerű bbq szósz, amit sokoldalúan használhatunk a sertésoldalashoz, lapockához vagy akár egész csirkéhez.
Házi sültkolbász, igazi csabai kolbászIgazai csabai kolbász készült a Fald fel konyhájában. Ezt a kolbászt most megsütötték, de füstölésre éppúgy alkalmas. Hozzá almapaprika, káposzta, mustár, friss fehér kenyér és teljes a boldogság!
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.

Hozzávalók

Alaplé:
 1 darab szürkeharcsa gerinc
 0,50 fej vöröshagyma
 1 evőkanál
Túrós csusza:
 200 g szalonna
 1 csomag csuszatészta
 1 evőkanál
 500 g túró
 100 g tejföl
Pörkölt:
 1 kg szürkeharcsa filé
 1 evőkanál
 1 teáskanál paprikakrém
 100 g bőrös szalonna
 2 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál pirospaprika
 1 darab paradicsom
 1 darab tv paprika
 1 csipet bors
 200 g tejföl
 100 ml főzőtejszín
 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés
1

Két darab kisméretű bográcsot használtam, amit az Okosgrillünkbe helyezve 180 °C-ra felforrósítottam.

2

A paprikáshoz már reggel beszereztük a friss szürkeharcsa filét, amiről a zsíros részéből vágtam bele az egyik bográcsba fél liter víz és egy fél hagyma mellé.
Ez nyugodtan forrhat az egész főzés ideje alatt, hiszen ezt fogjuk használni sima víz helyett, hogy felöntsük a paprikást.

3

A pörkölt részhez elsőként 100 gramm felkockázott szalonnát és a szalonna bőrét zsírjára kell pirítani majd két fej vöröshagymát darabolva adjatok hozzá. Hagyjátok jól megdinsztelődni, majd három gerezd fokhagyma, 1 darab paprika és paradicsom, 1 evőkanál pirospaprika valamint só és bors kerüljön hozza. Jól keverjük el és az alaplé körülbelül fele érkezhet hozzá, hogy a fűszerek és zöldségek bő lében fortyogjanak.

4

A filét kockázzátok fel és só, valamint egy evőkanál paprikakrém társaságában jól keverjétek össze.

5

Amikor a bográcsban már minden szépen szétfőtt, távolítsátok el a szalonna bőrt és mehet bele a hal. Tegyetek rá annyi alaplevet, hogy a halat éppen ellepje és 8-10 perc alatt készre is fő.

6

Az alapléből egyébként nyugodtan adjatok hozzá, ha úgy látjátok, hogy bármelyik szakaszban túl hamar elfőne.

7

Amíg a hús megfő a paprikásban a csuszát is össze kell dobni: nincs másra szükségetek, mint egy csomag fodros kockára, 200 gramm szalonnára és fél kiló túróra.

8

Amint a tészta megfőtt a fazékban a szalonnát pirítsátok le, majd szedjétek ki belőle, hogy csak a zsírja maradjon.

9

Ebbe öntsetek bele a tésztát és nyugodtan kapassatok oda pár darabot belőle, mert úgy az igazi, ha ropog is. Kerüljön hozza a túró és egy kis keverés után ez már kész is.

10

A paprikáshoz már csak egy habarást kell készíteni. Két deci tejfölből, egy deci főzőtejszínből és egy evőkanál lisztből.

11

Fokozatosan adjatok hozzá a paprikás levéből, majd keverjétek össze az egészet. A pirított szalonnát tálaláskor ne felejtsétek el, és nagy falatozás kívánunk!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Harcsapaprikás túróscsuszával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66