Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Karácsonyi mézes egész sonka

Karácsonyi mézes egész sonka


karácsonyi mézes sonka recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Karácsonykor is nyugodtan használhatjuk a grillsütőnket, sőt illik is használni. Az ünnepi asztalra tehetjük például ezt a fantasztikus mézes (málnás) sonkát. A család biztosan oda lesz majd érte.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók:
 4 kg egész sonka
 1 evőkanál fekete bors
 1 evőkanál paprika
 1 evőkanál cukor
 2 teáskanál
 2 teáskanál száraz, őrült mustár
 0,50 teáskanál cayenne bors
 150 ml ananászlé
 180 ml csirkehúsleves alaplé
 0,50 teáskanál őrölt szegfűszeg
 100 g méz
 2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés
1

Keverjük össze alaposan a száraz fűszerkeverék hozzávalóit vagy használjuk valamelyik sertés vagy univerzális fűszerkeveréket a webshopból. 1 evőkanál paprikára, 1 evőkanál őrölt borsra, 1 evőkanál cukorra, 2 teáskanál sóra, 1 teáskanál mustárra, fél teáskanál cayenne borsra lesz szükségünk ehhez a munkafolyamathoz.

2

A sonkát bőrénél irdaljuk be néhány centire és alaposan dörzsöljük be itt és kívül a fűszerkeverékkel. Alufóliába csomagolva pihentessük egész éjszakára hűtőben. Mielőtt a rácsra helyeznénk egy óra várjunk onnatól, hogy kivettük a hidegről.

3

Állítsuk be a grillsütő hőmérsékletét 100-110 Celsius fokra.

4

Készítsük el addig is a páclevet. Egy kisebb edénybe öntsük bele a csirkehúsleves alaplevelet, az ananászlevet (kb. 100 ml-t), az olajat, fél teáskanál mustárt és a szegfűszeget. Keverjük csomómentes és főzzük fel.

5

Helyezzük a rácsra az egész sonkát és óránként kenjük be a páccal.

6

Amíg a sonka a rácson izzad készítsük el a mázat. A megmaradó ananászlevet, a mustárt, egy kis őrölt szegfűszeget és a mézet keverjük össze alaposan.

7

Egy másik változatban málnalekvárt kevernek el a mézzel. (mint a képen). Ebben az esetben is gyönyörű eredményt fogunk kapni.

8

Az utolsó órában kenjük át néhányszor a sonkát ezzel a szósszal.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek. Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.
Füstölt chilis babChili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.
CsirkesalátaEzt a füstölt csirkés salátát jalapenóval és csípős fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy meglepjük az ízlelőbimbókat. Tölthetjük tortillába vagy vastag pellet grillen sült kenyérszeletek közé és máris egy kiadós, füstös csirkés ételt kapunk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 kg egész sonka
 1 evőkanál fekete bors
 1 evőkanál paprika
 1 evőkanál cukor
 2 teáskanál
 2 teáskanál száraz, őrült mustár
 0,50 teáskanál cayenne bors
 150 ml ananászlé
 180 ml csirkehúsleves alaplé
 0,50 teáskanál őrölt szegfűszeg
 100 g méz
 2 evőkanál növényi olaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Keverjük össze alaposan a száraz fűszerkeverék hozzávalóit vagy használjuk valamelyik sertés vagy univerzális fűszerkeveréket a webshopból. 1 evőkanál paprikára, 1 evőkanál őrölt borsra, 1 evőkanál cukorra, 2 teáskanál sóra, 1 teáskanál mustárra, fél teáskanál cayenne borsra lesz szükségünk ehhez a munkafolyamathoz.

2

A sonkát bőrénél irdaljuk be néhány centire és alaposan dörzsöljük be itt és kívül a fűszerkeverékkel. Alufóliába csomagolva pihentessük egész éjszakára hűtőben. Mielőtt a rácsra helyeznénk egy óra várjunk onnatól, hogy kivettük a hidegről.

3

Állítsuk be a grillsütő hőmérsékletét 100-110 Celsius fokra.

4

Készítsük el addig is a páclevet. Egy kisebb edénybe öntsük bele a csirkehúsleves alaplevelet, az ananászlevet (kb. 100 ml-t), az olajat, fél teáskanál mustárt és a szegfűszeget. Keverjük csomómentes és főzzük fel.

5

Helyezzük a rácsra az egész sonkát és óránként kenjük be a páccal.

6

Amíg a sonka a rácson izzad készítsük el a mázat. A megmaradó ananászlevet, a mustárt, egy kis őrölt szegfűszeget és a mézet keverjük össze alaposan.

7

Egy másik változatban málnalekvárt kevernek el a mézzel. (mint a képen). Ebben az esetben is gyönyörű eredményt fogunk kapni.

8

Az utolsó órában kenjük át néhányszor a sonkát ezzel a szósszal.

Jó étvágyat kívánunk!
Karácsonyi mézes egész sonka
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66