Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Katalán gambas, rákok fokhagymás chilis olajban

Katalán gambas, rákok fokhagymás chilis olajban


katalán recept gambas rák okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Most egy spanyol-katalán ételt fogunk videón bemutatni, méghozzá egy igazi gambast: ropogós rák a chilivel, fokhagymával és friss petrezselyemmel. Elképesztően finom lesz!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő10 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 20 darab rák
 300 ml olívaolaj
 5 darab gerezd fokhagyma
 2 evőkanál chili paprika
 1 csokor petrezselyem
Tálaláshoz
 koktélparadicsom, pirítós
Elkészítés
1

A legfontosabb, hogy jó minőségű olívaolajban készüljön el ez a fogás. Egy öntöttvas edényben öntsük bele az olajat, mehet belőle bőven.

2

Vágjuk a fokhagymát vékony szeletekre és dobjuk bele az olajba, majd kezdjük el sütni az Okosgrillünkön szép barnára.

3

Miután a fokhagyma szeletek szépen megsültek mehet is bele a rák. Minél nagyobb rákot vesztek, annál jobb lesz az eredmény. Mi most kb közepes méretetű mutatunk meg a videóban.

4

Egy picit citromlevet facsarjunk bele és körülbelül 2-3 percen keresztül süssük, amíg nem lesz rózsaszín.

5

Adhatjuk is hozzá a friss petrezselymet, a chilit, a borsot és a sót.

6

Ezt készre sütjük körülbelül egy perc alatt és lehet is tálalni.

7

Mint a videóban is látjátok, pár perc alatt elkészül a katalán gambas, ami egy nagyon friss pikáns ízvilág és előételnek, illetve főételnek is kiválóan alkalmas.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulled pork töltött káposztaKorábban készítettünk már pulled pork kocsonyát, az ünnepi asztalra. Idén töltött káposztára került sor, amiből tépett malacos verzió készült darált hús helyett. Izgalmas fúzió, mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul agyagedényben készült, így még extrább az ízélmény.
Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Grillkolbászos mediterrán raguAz olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.
Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivelManapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.

Hozzávalók

Hozzávalók
 20 darab rák
 300 ml olívaolaj
 5 darab gerezd fokhagyma
 2 evőkanál chili paprika
 1 csokor petrezselyem
Tálaláshoz
 koktélparadicsom, pirítós

Elkészítés

Elkészítés
1

A legfontosabb, hogy jó minőségű olívaolajban készüljön el ez a fogás. Egy öntöttvas edényben öntsük bele az olajat, mehet belőle bőven.

2

Vágjuk a fokhagymát vékony szeletekre és dobjuk bele az olajba, majd kezdjük el sütni az Okosgrillünkön szép barnára.

3

Miután a fokhagyma szeletek szépen megsültek mehet is bele a rák. Minél nagyobb rákot vesztek, annál jobb lesz az eredmény. Mi most kb közepes méretetű mutatunk meg a videóban.

4

Egy picit citromlevet facsarjunk bele és körülbelül 2-3 percen keresztül süssük, amíg nem lesz rózsaszín.

5

Adhatjuk is hozzá a friss petrezselymet, a chilit, a borsot és a sót.

6

Ezt készre sütjük körülbelül egy perc alatt és lehet is tálalni.

7

Mint a videóban is látjátok, pár perc alatt elkészül a katalán gambas, ami egy nagyon friss pikáns ízvilág és előételnek, illetve főételnek is kiválóan alkalmas.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Katalán gambas, rákok fokhagymás chilis olajban
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66