Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Katalán gambas, rákok fokhagymás chilis olajban

Katalán gambas, rákok fokhagymás chilis olajban


katalán recept gambas rák okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Most egy spanyol-katalán ételt fogunk videón bemutatni, méghozzá egy igazi gambast: ropogós rák a chilivel, fokhagymával és friss petrezselyemmel. Elképesztően finom lesz!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő10 percÖsszesen25 perc
Hozzávalók
 20 darab rák
 300 ml olívaolaj
 5 darab gerezd fokhagyma
 2 evőkanál chili paprika
 1 csokor petrezselyem
Tálaláshoz
 koktélparadicsom, pirítós
Elkészítés
1

A legfontosabb, hogy jó minőségű olívaolajban készüljön el ez a fogás. Egy öntöttvas edényben öntsük bele az olajat, mehet belőle bőven.

2

Vágjuk a fokhagymát vékony szeletekre és dobjuk bele az olajba, majd kezdjük el sütni az Okosgrillünkön szép barnára.

3

Miután a fokhagyma szeletek szépen megsültek mehet is bele a rák. Minél nagyobb rákot vesztek, annál jobb lesz az eredmény. Mi most kb közepes méretetű mutatunk meg a videóban.

4

Egy picit citromlevet facsarjunk bele és körülbelül 2-3 percen keresztül süssük, amíg nem lesz rózsaszín.

5

Adhatjuk is hozzá a friss petrezselymet, a chilit, a borsot és a sót.

6

Ezt készre sütjük körülbelül egy perc alatt és lehet is tálalni.

7

Mint a videóban is látjátok, pár perc alatt elkészül a katalán gambas, ami egy nagyon friss pikáns ízvilág és előételnek, illetve főételnek is kiválóan alkalmas.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kimchis oldalas szendvicsHa már unjátok a megszokott grillételeket és a családnak már nincs kedve a sima mustáros-hagymás tarjához, akkor most hoztunk nektek egy olyan király szendót, amiben az omlós oldalas egy kis ázsiai vonallal van megbolondítva: kimchis oldalas szendvics
SzékelykáposztaEz a közismert, klasszikus főétel, bármikor egy vasárnapi ebéd, vagy ünnepi vacsora elegáns középpontja lehet. Tökéletes fogás, melyet most még különlegesebb, még füstösebb ízekbe burkolunk.
Rántott ördögtojásokHa felfedezed a rántott ördögtojást, akkor igazán a feje tetejére áll majd a világ. Itt ugyanis a főtt tojás fehérje részét panírozás után kisütjük, a tojások sárgájából pedig krémes szószt készítünk, ami tökéletes kiegészítőként kerül majd vissza. Profi tipp: a tölteléket a sütés előtti este elkészíthetjük, de fontos, hogy felhasználásig tároljuk a hűtőben. a fehérjét.

Hozzávalók

Hozzávalók
 20 darab rák
 300 ml olívaolaj
 5 darab gerezd fokhagyma
 2 evőkanál chili paprika
 1 csokor petrezselyem
Tálaláshoz
 koktélparadicsom, pirítós

Elkészítés

Elkészítés
1

A legfontosabb, hogy jó minőségű olívaolajban készüljön el ez a fogás. Egy öntöttvas edényben öntsük bele az olajat, mehet belőle bőven.

2

Vágjuk a fokhagymát vékony szeletekre és dobjuk bele az olajba, majd kezdjük el sütni az Okosgrillünkön szép barnára.

3

Miután a fokhagyma szeletek szépen megsültek mehet is bele a rák. Minél nagyobb rákot vesztek, annál jobb lesz az eredmény. Mi most kb közepes méretetű mutatunk meg a videóban.

4

Egy picit citromlevet facsarjunk bele és körülbelül 2-3 percen keresztül süssük, amíg nem lesz rózsaszín.

5

Adhatjuk is hozzá a friss petrezselymet, a chilit, a borsot és a sót.

6

Ezt készre sütjük körülbelül egy perc alatt és lehet is tálalni.

7

Mint a videóban is látjátok, pár perc alatt elkészül a katalán gambas, ami egy nagyon friss pikáns ízvilág és előételnek, illetve főételnek is kiválóan alkalmas.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Katalán gambas, rákok fokhagymás chilis olajban
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66