Kenyérlángos grillen
A kenyérlángost szerintem már mindenki jól ismeri, de most megfogjuk és Fald Felesitjük egy picit a klasszikus receptet. Kenyérlángos Grillen!
A tészta elkészítésével kell kezdetenek, amihez 6dl tejbe érkezhet a szokásos élesztő, még hozzá 50g. Egy csipet cukorral elindítjátok az élesztőt és pár perc múlva készen is áll, hogy csatlakozzon az 1 kg liszthez, amihez 2 ek olajat is társítanotok kell.
Jól dolgozzátok össze és legalább másfél órára mehet is kelni, amíg előkészültök a többi hozzávalóval.
Mivel továbbra is a szabadban grillezünk, bepácolunk egy csomag szeletelt karajt fokhagymás fűszerkeverékkel és olajjal, valamint lehetőség szerint mindezt még az előző napon.
A sütés során figyeljetek arra, hogy ne süssétek teljesen készre, mint egy átlagos sütögetés során, ugyanis miután kérget kapott mindkét oldala, lekapjátok a rácsról és kockára vágjátok az összes szeletet. A kenyérlángoson még bőven lesz ideje készre sülni az utolsó fél órában.
Amíg a husi sül, 3 fej lilahagymát durvára és egy szál csabai kolbit kockára vágjatok fel. Végül pedig egy doboz tejfölhöz érkezhet 3-4 gerezd fokhagyma szétnyomva és jól elkeverve.
Nincs más hátra csak előkapni a tésztát, kinyújtani, elegyengetni egy olajozott tepsiben 2 cm vastagra és megpakolni minden jóval.
Kenjétek meg a fokhagymás tejföllel, szórjátok meg sóval borssal és rakjatok rá bőven a husikból és a hagymából. 180 fokon 30-40 percre lesz szükségetek, utána pedig egy pohár üdítő/Apenta társaságában nem álltok majd fel az asztaltól.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A tészta elkészítésével kell kezdetenek, amihez 6dl tejbe érkezhet a szokásos élesztő, még hozzá 50g. Egy csipet cukorral elindítjátok az élesztőt és pár perc múlva készen is áll, hogy csatlakozzon az 1 kg liszthez, amihez 2 ek olajat is társítanotok kell.
Jól dolgozzátok össze és legalább másfél órára mehet is kelni, amíg előkészültök a többi hozzávalóval.
Mivel továbbra is a szabadban grillezünk, bepácolunk egy csomag szeletelt karajt fokhagymás fűszerkeverékkel és olajjal, valamint lehetőség szerint mindezt még az előző napon.
A sütés során figyeljetek arra, hogy ne süssétek teljesen készre, mint egy átlagos sütögetés során, ugyanis miután kérget kapott mindkét oldala, lekapjátok a rácsról és kockára vágjátok az összes szeletet. A kenyérlángoson még bőven lesz ideje készre sülni az utolsó fél órában.
Amíg a husi sül, 3 fej lilahagymát durvára és egy szál csabai kolbit kockára vágjatok fel. Végül pedig egy doboz tejfölhöz érkezhet 3-4 gerezd fokhagyma szétnyomva és jól elkeverve.
Nincs más hátra csak előkapni a tésztát, kinyújtani, elegyengetni egy olajozott tepsiben 2 cm vastagra és megpakolni minden jóval.
Kenjétek meg a fokhagymás tejföllel, szórjátok meg sóval borssal és rakjatok rá bőven a husikból és a hagymából. 180 fokon 30-40 percre lesz szükségetek, utána pedig egy pohár üdítő/Apenta társaságában nem álltok majd fel az asztaltól.