Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Louisiana cajun burger

Louisiana cajun burger


Louisiana cajun burger recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Különböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc
Hozzávalók
 450 g marhahús darálva
 4 darab hamburger zsemle
 4 szelet sajt
 burgonya chips
 150 g szeletelt savanyú uborka
 4 szelet füstölt sonka
Remoulade szósz
 230 g majonéz
 80 g savanyú uborka, kockázva
 2 evőkanál dijoni mustár
 3 evőkanál normál mustár
 1 teáskanál Cayenne bors
 1 evőkanál csípős szósz vagy darált paprikakrém
 2 evőkanál petrezselyem levél
Elkészítés
1

A remoulade szósz elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a csípős szószt, a dijoni mustárt, a petrezselymet, a cayenne-i borsot, a majonézt, az aprított savanyú uborkát és a normál mustárt, majd tegyük félre a hűtőben.

2

Melegítsük a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a fűszerkeverékkel, majd osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.

3

Grillezzük a húspogácsákat 7-10 percig, félidőnél átfordítva, egy szelet (cheddar) sajtot és egy szelet sonkát rátéve. A sajtra érdemes 1-2 tekerés frissen őrölt borsot is rászórni.

4

Amikor a hamburgerek a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre. Ugyanekkora pirítsuk meg a félbevágott burger zsemléket is.

5

Cajun burgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, remoulade szósz, szeletelt uborka, burgonya chips és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett kukoricás salsaEzt a tartalmas és laktató salsa receptet könnyen alakíthatjuk az általunk kívánt csípősségre – az enyhe fűszerességtől az abszolút tüzességig. Kényeztessük ízlelőbimbóinkat a fatüzelésű kukorica édességével és az ezt kiegyensúlyozó fűszerekkel – a szánk hálás lesz érte.
Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
A tökéletes Cézár salátaKészítsük el a nyár egyik sláger salátáját, a Cézár salátát. A legtöbb helyen (sajnos) valamilyen egyszerű instant öntettel készül, de ebben a videóban az eredeti recept szerint készítjük el az öntetet, amibe még szardella is kerül! A crouton és a csirkemell természetesen pellet grillen készül.
Amerikai baconös almás piteAz amerikaiak bármihez tudnak enni bacont és igazuk is van, nagyszerű ötlet. Elhoztunk nektek egy nagyszerű baconös almás pite receptet, amit természetesen érdemes grillsütőn elkészíteni.

Hozzávalók

Hozzávalók
 450 g marhahús darálva
 4 darab hamburger zsemle
 4 szelet sajt
 burgonya chips
 150 g szeletelt savanyú uborka
 4 szelet füstölt sonka
Remoulade szósz
 230 g majonéz
 80 g savanyú uborka, kockázva
 2 evőkanál dijoni mustár
 3 evőkanál normál mustár
 1 teáskanál Cayenne bors
 1 evőkanál csípős szósz vagy darált paprikakrém
 2 evőkanál petrezselyem levél

Elkészítés

Elkészítés
1

A remoulade szósz elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a csípős szószt, a dijoni mustárt, a petrezselymet, a cayenne-i borsot, a majonézt, az aprított savanyú uborkát és a normál mustárt, majd tegyük félre a hűtőben.

2

Melegítsük a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a fűszerkeverékkel, majd osszuk el 4 egyenlő részre és formázzunk belőlük húspogácsákat.

3

Grillezzük a húspogácsákat 7-10 percig, félidőnél átfordítva, egy szelet (cheddar) sajtot és egy szelet sonkát rátéve. A sajtra érdemes 1-2 tekerés frissen őrölt borsot is rászórni.

4

Amikor a hamburgerek a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre. Ugyanekkora pirítsuk meg a félbevágott burger zsemléket is.

5

Cajun burgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, remoulade szósz, szeletelt uborka, burgonya chips és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!
Louisiana cajun burger
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66