Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Marhaszegyes hot dog

Marhaszegyes hot dog


marhaszegyes hot dog recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a receptünk a tökéletes lehetőséget kínál, hogy elhasználjuk a maradék szegyhúst, ha már nincs annyi, hogy még egyszer jól lakhatunk belőle. Azon se lepődjünk meg, hogy ha miután megkóstoltuk ezt a típust, akkor csak azért is elkezdjük sütni a következő adag marhaszegyet, hogy a hot dogunkra jusson belőle. Ördögi kör ez...

Adag6 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 6 darab frankfurti virsli
 6 darab hot dog zsemle
 220 g marhaszegy
 100 ml BBQ szósz
 150 g reszelt cheddar sajt
 1 fej hagyma
 2 darab jalapeño
Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 230°C-ra vagy a maximumra.

2

Helyezzük a hot dogokat közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt és időnként megforgatva süssük addig, amíg átmelegszik és enyhén megpirul. Alapanyagtól függően ez 5-10 perc.

3

A marhaszegy szeleteket csomagoljuk be egy alufóliába vagy hentespapírba, meglocsolva a kedvenc barbecue szószunkkal, hogy ne száradjon ki. Amíg a hot dog virsli sül, annyi ideig tegyük mellé a grillrácsra a csomagot is, hogy átmelegedjen.

4

Vegyük le a virslit és a marhaszegyet a grillről. A kettévágott és lepirított zsemlékbe tegyünk egy virslit majd a szegyet és ízlés szerint szórjuk meg karikázott jalapeno paprikával és reszelt sajttal, illetve önhetünk még rá további barbecue szószt is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett zöldségek bundás ciabattávalRitka pillanatok egyike, amikor nem hús készül a pellet grillsütőn, hanem kizárólag zöldség. Ebben a videóban most zöldség nyárs készül egy izgalmas bundás-sajtos ciabatta kíséretében, illetve néhány hasznos tipp is elhangzik!
Camembert-bacon burgerFüstölt camembert sajtos, sült baconös burger következik. Gyorsan elkészül, mégis egy kis különleges ízhatást érhetünk el a megszokott alap hamburgerekhez képest.
Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsbólAz egyik legjobb dolog, ami a császárhússal történhet: a pork belly burnt ends. A szószerinti magyarra fordított "égetett végek" egy eléggé elrontott ételnek tűnhet.. Pedig ebben az esetben egy annyira finom csemegéről van szó, amiért még a gyerkőcök is oda vannak!
Narancsos kacsasült, kacsacombKaramellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 6 darab frankfurti virsli
 6 darab hot dog zsemle
 220 g marhaszegy
 100 ml BBQ szósz
 150 g reszelt cheddar sajt
 1 fej hagyma
 2 darab jalapeño

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a sütésre, állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 230°C-ra vagy a maximumra.

2

Helyezzük a hot dogokat közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt és időnként megforgatva süssük addig, amíg átmelegszik és enyhén megpirul. Alapanyagtól függően ez 5-10 perc.

3

A marhaszegy szeleteket csomagoljuk be egy alufóliába vagy hentespapírba, meglocsolva a kedvenc barbecue szószunkkal, hogy ne száradjon ki. Amíg a hot dog virsli sül, annyi ideig tegyük mellé a grillrácsra a csomagot is, hogy átmelegedjen.

4

Vegyük le a virslit és a marhaszegyet a grillről. A kettévágott és lepirított zsemlékbe tegyünk egy virslit majd a szegyet és ízlés szerint szórjuk meg karikázott jalapeno paprikával és reszelt sajttal, illetve önhetünk még rá további barbecue szószt is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Marhaszegyes hot dog
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66