Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Masala streetfood – bundás grillsajt, indiai raguval

Masala streetfood – bundás grillsajt, indiai raguval


indiai masala streetfood recept grillsajt okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy nem éppen hétköznapi streetfood étel következik, egyenesen az indiai konyha egzotikus világából. Azonban, a végeredmény garantáltan lenyűgözi vendégeinket abszolút finom, páratlan ízjegyeivel. Ráadásul, elég tartalmas ahhoz, hogy jóllakjunk vele anélkül, hogy túlzásba vinnénk a kalóriabevitelt.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc
Grillsajt és panír hozzávalók
 Grillsajt
 140 g kukoricaliszt
 70 g finomliszt
 só, bors ízlés szerint
 víz
 olívaolaj
Szósz hozzávalók:
 India masala fűszerkeverék
 fokhagyma
 gyömbér
 jalapeno
 újhagyma
 3 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál ecet
 1 teáskanál cukor
 kaliforniai paprika
 só, bors ízlés szerint
Habarás hozzávalók:
 400 ml víz
 lilahagyma
 liszt
Naan kenyér hozzávalók:
 300 ml víz
 280 g liszt
 50 g kefir
 
 olívaolaj
Elkészítés
1

Első lépésként, nagyobb kockákra daraboljuk a grillsajtot.

2

Ezt követően, elkészítjük a panírt: Ehhez, öntsünk egy tálkába 140 gramm kukoricalisztet és 70 gramm finomlisztet, sót, borsot, és annyi vizet, amennyit a tál tartalma felvesz.

3

Forgassuk meg a sajtokat az imént elkészült panírban, és süssük szép, aranybarna színűre, forró olajban.

4

Most süssünk meg egy WOK serpenyőben - olívaolajon - egy kis préselt fokhagymát, durvára vágott, friss jalapeno paprikát, gyömbért, és felkarikázott újhagymát.
Amint a fokhagymát megkapta a hő, öntsük fel a serpenyő tartalmát 4 deciliter vízzel és kezdjük el főzni.

5

Indul az ízkavalkád! Adjunk hozzá a WOK serpenyő tartalmához 3 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál ecetet, 1 teáskanál cukrot, majd pedig sót és borsot - ízlés szerint.
Ezt követően, főzzük tovább a leendő öntetünket, majd koronázzuk meg olyan fűszerkeverékkel, amelyben nagy szerepet játszik a kardamon, a szegfűszeg, a fahéj és a szerecsendió.

6

Következik a habarás. Hőkezelés gyanánt, először egy kis tálba vegyünk ki pár kanállal a szószból, és ahhoz tegyük hozzá a kevéske kukoricakeményítőt. Keverjük el, végül öntsük vissza a serpenyőbe.

7

Majdnem kész vagyunk! Vágjunk fel nagyon apróra egy zöld színű kaliforniai paprikát, továbbá lila és újhagymát, majd tegyük félre. Most forgassuk meg a ropogós sajtunkat a szószban. Végezetül, szórjuk rá a tetejére az előbb félre tett zöldségeket.

8

Kezdetét veszi az utolsó lépés, a végtelenül egyszerű, indiai tészta összeállítása. Egy tálba helyezünk 280 gramm lisztet, 50 gramm kefirt, 3 deciliter vizet és - ízlés szerinti mennyiségű - sót. Eldolgozzuk, összegyúrjuk, öntünk rá egy kis olívaolajat és hagyjuk egy kicsit pihenni.

9

Elkészítjük és kinyújtjuk a gombócokat. Ehhez, kezdetben pici lisztbe forgatjuk a tésztát egy nyújtódeszkán, ezután megfogjuk, és az ujjainkkal alaposan megnyomkodva, a tetején kis, gömb formájú darabot képzünk, amit letekerünk a helyéről.
Így születik meg az első példány. Ismét a lisztbe forgatva, szétnyomkodjuk az ujjunkkal és bátran, olyan méretűre nyújtjuk, amely kompatibilis a sütőnkkel.

10

Kisütjük a tortilla lapra hajazó kenyereinket (eredeti nevén: naan, avagy indiai lepénykenyér). Sütés közben, a tetejére egy kevés vajat teszünk és alaposan bekenjük vele. Így érhetjük el a megfelelő állagot.
Nincs más hátra, mint tálalni!

11

TIPP: Ügyeljünk rá, hogy minél keményebb állagú grillsajtot válasszunk. Ugyanis, ez a szempont kiemelten fontos szerepet játszik, eme étel sikerénél.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Carolina pulled pork szendvicsCarolina barbecue stílus jegyeit viseli magán ez a pulled pork szendvics: Házi készítésű nedvesítő mop szósszal készült pulled pork és káposztasaláta alkotja és kiteljesednek benne a csípős-ecetes füstös aromák.
Egész grillcsirke almával és kolbásszal töltveEz a grillezett egész csirke tökéletes egy vasárnapi vacsorához vagy az ünnepi lakomához. Kolbász és alma töltelékkel ízletes finomság őszi ízekkel. Az almafa pellet gyümölcsös füstje és az édes-pikáns fűzerezés ínycsiklandóan ropogós bőrt varázsol.
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.

Hozzávalók

Grillsajt és panír hozzávalók
 Grillsajt
 140 g kukoricaliszt
 70 g finomliszt
 só, bors ízlés szerint
 víz
 olívaolaj
Szósz hozzávalók:
 India masala fűszerkeverék
 fokhagyma
 gyömbér
 jalapeno
 újhagyma
 3 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál ecet
 1 teáskanál cukor
 kaliforniai paprika
 só, bors ízlés szerint
Habarás hozzávalók:
 400 ml víz
 lilahagyma
 liszt
Naan kenyér hozzávalók:
 300 ml víz
 280 g liszt
 50 g kefir
 
 olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésként, nagyobb kockákra daraboljuk a grillsajtot.

2

Ezt követően, elkészítjük a panírt: Ehhez, öntsünk egy tálkába 140 gramm kukoricalisztet és 70 gramm finomlisztet, sót, borsot, és annyi vizet, amennyit a tál tartalma felvesz.

3

Forgassuk meg a sajtokat az imént elkészült panírban, és süssük szép, aranybarna színűre, forró olajban.

4

Most süssünk meg egy WOK serpenyőben - olívaolajon - egy kis préselt fokhagymát, durvára vágott, friss jalapeno paprikát, gyömbért, és felkarikázott újhagymát.
Amint a fokhagymát megkapta a hő, öntsük fel a serpenyő tartalmát 4 deciliter vízzel és kezdjük el főzni.

5

Indul az ízkavalkád! Adjunk hozzá a WOK serpenyő tartalmához 3 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál ecetet, 1 teáskanál cukrot, majd pedig sót és borsot - ízlés szerint.
Ezt követően, főzzük tovább a leendő öntetünket, majd koronázzuk meg olyan fűszerkeverékkel, amelyben nagy szerepet játszik a kardamon, a szegfűszeg, a fahéj és a szerecsendió.

6

Következik a habarás. Hőkezelés gyanánt, először egy kis tálba vegyünk ki pár kanállal a szószból, és ahhoz tegyük hozzá a kevéske kukoricakeményítőt. Keverjük el, végül öntsük vissza a serpenyőbe.

7

Majdnem kész vagyunk! Vágjunk fel nagyon apróra egy zöld színű kaliforniai paprikát, továbbá lila és újhagymát, majd tegyük félre. Most forgassuk meg a ropogós sajtunkat a szószban. Végezetül, szórjuk rá a tetejére az előbb félre tett zöldségeket.

8

Kezdetét veszi az utolsó lépés, a végtelenül egyszerű, indiai tészta összeállítása. Egy tálba helyezünk 280 gramm lisztet, 50 gramm kefirt, 3 deciliter vizet és - ízlés szerinti mennyiségű - sót. Eldolgozzuk, összegyúrjuk, öntünk rá egy kis olívaolajat és hagyjuk egy kicsit pihenni.

9

Elkészítjük és kinyújtjuk a gombócokat. Ehhez, kezdetben pici lisztbe forgatjuk a tésztát egy nyújtódeszkán, ezután megfogjuk, és az ujjainkkal alaposan megnyomkodva, a tetején kis, gömb formájú darabot képzünk, amit letekerünk a helyéről.
Így születik meg az első példány. Ismét a lisztbe forgatva, szétnyomkodjuk az ujjunkkal és bátran, olyan méretűre nyújtjuk, amely kompatibilis a sütőnkkel.

10

Kisütjük a tortilla lapra hajazó kenyereinket (eredeti nevén: naan, avagy indiai lepénykenyér). Sütés közben, a tetejére egy kevés vajat teszünk és alaposan bekenjük vele. Így érhetjük el a megfelelő állagot.
Nincs más hátra, mint tálalni!

11

TIPP: Ügyeljünk rá, hogy minél keményebb állagú grillsajtot válasszunk. Ugyanis, ez a szempont kiemelten fontos szerepet játszik, eme étel sikerénél.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Masala streetfood – bundás grillsajt, indiai raguval
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66