Mexikói chimichanga emu hússal
A klasszikus marharagus-babos chimichanga újragondolva emu hússal, pellet grillsütőn remoulade szósszal. Ha új ízeket szeretnél felfedezni, mindenképp érdemes megkóstolni!
Készítsük el a tölteléket: vágjuk fel a hagymát, a gombát, a vajat, az újhagymát, a fokhagymát és tegyük egy tepsibe.
Az emu húst szinte mintha darálnánk, annyira vágjuk apróra és szintén tegyük az előző hozzávalókhoz. Sóval, borssal ízesítjük, illetve grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd mehet a grillre, ahol 180°C-on sütjük, időnként öntsük alá egy kis vörösbort.
Addig is elkészülhet a remoulade szósz: egy tálba kanalazzuk ki a tejfölt, aprítsunk bele egy fél lilahagymát, 3 szál kaprot, 6 darab uborkát és ízlés szerint követheti só, bors, továbbá 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál mustár és egy fél citrom leve. Akár egy kis petrezselyem zöld és snidling is kerülhet bele. Alaposan keverjük össze.
Házi szósz helyett választhatunk a jól bevált, népszerű fokhagymás vagy Alabama szószok közül is.
A tortilla lapokat melegítsük át a ragura rakva, majd amikor már kész a ragu következhet a töltés. Egy tortilla lapra kerüljön 2-3 evőkanál töltelék, egy vastagabb szelet cheddar sajt. A két szélét hajtsuk fel, majd tekerjük össze a hortobágyi palacsintához hasonlóan.
Hajtással lefele helyezzük a forró olajba. A tortilla barnasága mutatja mikor lesz kész. Miután kivettük az olajból hagyjuk kicsit hűlni, locsoljuk meg a szósszal és fogyasszuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Készítsük el a tölteléket: vágjuk fel a hagymát, a gombát, a vajat, az újhagymát, a fokhagymát és tegyük egy tepsibe.
Az emu húst szinte mintha darálnánk, annyira vágjuk apróra és szintén tegyük az előző hozzávalókhoz. Sóval, borssal ízesítjük, illetve grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd mehet a grillre, ahol 180°C-on sütjük, időnként öntsük alá egy kis vörösbort.
Addig is elkészülhet a remoulade szósz: egy tálba kanalazzuk ki a tejfölt, aprítsunk bele egy fél lilahagymát, 3 szál kaprot, 6 darab uborkát és ízlés szerint követheti só, bors, továbbá 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál mustár és egy fél citrom leve. Akár egy kis petrezselyem zöld és snidling is kerülhet bele. Alaposan keverjük össze.
Házi szósz helyett választhatunk a jól bevált, népszerű fokhagymás vagy Alabama szószok közül is.
A tortilla lapokat melegítsük át a ragura rakva, majd amikor már kész a ragu következhet a töltés. Egy tortilla lapra kerüljön 2-3 evőkanál töltelék, egy vastagabb szelet cheddar sajt. A két szélét hajtsuk fel, majd tekerjük össze a hortobágyi palacsintához hasonlóan.
Hajtással lefele helyezzük a forró olajba. A tortilla barnasága mutatja mikor lesz kész. Miután kivettük az olajból hagyjuk kicsit hűlni, locsoljuk meg a szósszal és fogyasszuk.