Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mexikói halas taco

Mexikói halas taco

halas taco recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Merüljünk el a tüzes halas tacókban, amik gyorsabban sülnek meg, mint ahogy egy hullám partot ér. A Milestone66 fűszerkeverékkel és csípős chipotle szórással, valamint ropogós káposzta reszelékkel készülnek, ezzel biztosítva, hogy minden falat mennyeien ízes legyen.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 4 darab halfilé
 2 teáskanál repceolaj
 450 g tejföl
 1 darab chipotle paprikavagy más kedvelt chili
 2 evőkanál Adobo szószchilipor, ecet, cukor, fokhagyma és zöldfűszerekből álló szósz
 1 darab egész lime reszelt héja
 1 darab egész lime leve
 8 darab kukorica tortilla lap
 250 g aprított káposzta
 2 darab lime cikkekre vágva
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 230°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas serpenyőt.

2

Közben a halfiléket a repceolajba és a Milestone66 Blue fűszerkeverékbe forgatjuk. Amikor pedig a serpenyőt előmelegítettük, helyezzük bele a halakat, és süssük 5 percig mindkét oldalát.

3

Egy kis tálban keverjük össze a chipotle tejföl hozzávalóit kézi habverő segítségével.

4

Melegítsük fel a tortillákat a serpenyőben és állítsuk össze a tacókat.

5

Helyezzünk egy halfilé felét a meleg tortillába, rá 1 teáskanálnyit a chipotle-tejfölből, a tetejére a felaprított káposztát és néhány csepp lime levet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Csirke cordon bleu grillsütőnA cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.
Málnás chipotle sertésbordaA barbecuezás egyik legfinomabb alapanyaga a sertésborda, amit most egy különleges málnás chipotle bbq rubbal kentünk be és dobtunk pellet okosgrillre.
Díjnyertes BBQ oldalasVegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.
Füstölt, chilis marhaszegyes nacho tálNem fogyott el a BBQ marhaszegy? Íme egy szuper ötlet maradékmentesképpen. Fogtuk a szegyet és a chilit, na és persze egy nagy marék tortilla chipset, kicsit feltúrbóztuk és máris létrejött az egyik legjobb füstös-sajtos-chilis buli nasi.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab halfilé
 2 teáskanál repceolaj
 450 g tejföl
 1 darab chipotle paprikavagy más kedvelt chili
 2 evőkanál Adobo szószchilipor, ecet, cukor, fokhagyma és zöldfűszerekből álló szósz
 1 darab egész lime reszelt héja
 1 darab egész lime leve
 8 darab kukorica tortilla lap
 250 g aprított káposzta
 2 darab lime cikkekre vágva
 ízlés szerint só és bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 230°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas serpenyőt.

2

Közben a halfiléket a repceolajba és a Milestone66 Blue fűszerkeverékbe forgatjuk. Amikor pedig a serpenyőt előmelegítettük, helyezzük bele a halakat, és süssük 5 percig mindkét oldalát.

3

Egy kis tálban keverjük össze a chipotle tejföl hozzávalóit kézi habverő segítségével.

4

Melegítsük fel a tortillákat a serpenyőben és állítsuk össze a tacókat.

5

Helyezzünk egy halfilé felét a meleg tortillába, rá 1 teáskanálnyit a chipotle-tejfölből, a tetejére a felaprított káposztát és néhány csepp lime levet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mexikói halas taco
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66