Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mézes grillcsirke

Mézes grillcsirke


mézes vajas grillcsirke recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő2 óra 40 percÖsszesen3 óra 40 perc
Hozzávalók:
 1 darab egész csirkebelsőségek nélkül, tisztítva, szárazra törölve
 1 evőkanál méz
 1,50 darab citrom
 4 evőkanál szárnyas fűszerkeverékVálassz kínálatunkból!
 4 evőkanál vaj sózott
Elkészítés
1

Az egész csirkét tisztítás és szárazra törlés után bontsuk ketté, majd fűszerezzük be és helyezzük letakarva egy órára pihenni a hűtőbe.

2

A kerti grillezőnk hőmérsékletét állítsuk 110° C-ra.

3

Egy kis serpenyőben olvasszuk össze a vajat és a mézet alacsony lángon.

4

Csavarjuk ebbe a keverékbe ½ citrom levét, majd vegyük is le ezután a tűzhelyről.

5

Az egy óra pihentetés után helyezzük a rácsokra a fűszerezett csirkét bőrrel lefelé. Amikor a bőr egy kicsit megbarnult (kb. 6-8 perc), akkor fordítsuk meg és kenjük át a mázzal.

6

45 percenként ismételjük meg a kenést egészen addig, amíg a csirke vastagabb része is eléri a 72° C-os maghőt.

7

Amikor levettük a grillről az elkészült mézes-vajas grillcsirkét pihentessük még 5 percig, majd tálaljuk a maradék citrom társaságában.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Texasi töltött jalapeno falatokHa szereted a jalapeno poppers-t, akkor ezeket a töltött Texas falatokat imádni fogod! Ha maradt szegy vagy egy kis pulled pork az előző sütésekből, akkor itt az idő a tökéletes hasznosításhoz. Fantasztikus, ahogy ezek a csípős jalapenok megtöltődnek krémsajttal és reszelt sajttal, majd bacon páncélba csomagolódnak.
Grillezett csirkecomb töltött wrappelIrány a kert, és irány az Okosgrill! Egy könnyű tavaszi-nyári étel grillezett csirkecomb töltött wrappel. Ez a finomság megmutatja, hogy 20 perc alatt is mennyei fogásokat varázsolhatunk a grillsütő segítségével.
Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab egész csirkebelsőségek nélkül, tisztítva, szárazra törölve
 1 evőkanál méz
 1,50 darab citrom
 4 evőkanál szárnyas fűszerkeverékVálassz kínálatunkból!
 4 evőkanál vaj sózott

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész csirkét tisztítás és szárazra törlés után bontsuk ketté, majd fűszerezzük be és helyezzük letakarva egy órára pihenni a hűtőbe.

2

A kerti grillezőnk hőmérsékletét állítsuk 110° C-ra.

3

Egy kis serpenyőben olvasszuk össze a vajat és a mézet alacsony lángon.

4

Csavarjuk ebbe a keverékbe ½ citrom levét, majd vegyük is le ezután a tűzhelyről.

5

Az egy óra pihentetés után helyezzük a rácsokra a fűszerezett csirkét bőrrel lefelé. Amikor a bőr egy kicsit megbarnult (kb. 6-8 perc), akkor fordítsuk meg és kenjük át a mázzal.

6

45 percenként ismételjük meg a kenést egészen addig, amíg a csirke vastagabb része is eléri a 72° C-os maghőt.

7

Amikor levettük a grillről az elkészült mézes-vajas grillcsirkét pihentessük még 5 percig, majd tálaljuk a maradék citrom társaságában.

Jó étvágyat kívánunk!
Mézes grillcsirke
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66