Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mézes grillcsirke

Mézes grillcsirke


mézes vajas grillcsirke recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő2 óra 40 percÖsszesen3 óra 40 perc
Hozzávalók:
 1 darab egész csirkebelsőségek nélkül, tisztítva, szárazra törölve
 1 evőkanál méz
 1,50 darab citrom
 4 evőkanál szárnyas fűszerkeverékVálassz kínálatunkból!
 4 evőkanál vaj sózott
Elkészítés
1

Az egész csirkét tisztítás és szárazra törlés után bontsuk ketté, majd fűszerezzük be és helyezzük letakarva egy órára pihenni a hűtőbe.

2

A kerti grillezőnk hőmérsékletét állítsuk 110° C-ra.

3

Egy kis serpenyőben olvasszuk össze a vajat és a mézet alacsony lángon.

4

Csavarjuk ebbe a keverékbe ½ citrom levét, majd vegyük is le ezután a tűzhelyről.

5

Az egy óra pihentetés után helyezzük a rácsokra a fűszerezett csirkét bőrrel lefelé. Amikor a bőr egy kicsit megbarnult (kb. 6-8 perc), akkor fordítsuk meg és kenjük át a mázzal.

6

45 percenként ismételjük meg a kenést egészen addig, amíg a csirke vastagabb része is eléri a 72° C-os maghőt.

7

Amikor levettük a grillről az elkészült mézes-vajas grillcsirkét pihentessük még 5 percig, majd tálaljuk a maradék citrom társaságában.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fokhagymás paradicsomos pecsenye – Szoky konyhájaA Duna-parton grillezett Szoky, ahol egy nagyon finom paradicsomos pecsenyét készített. A videóban egy nagyon finom gyökérkenyérrel és kovászos uborkával történt a tálalás, de ehhez az ételhez szinte minden köret tökéletes,
Füstölt chilis babChili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.
Grillezett garnélarákPercek alatt elkészül és könnyedén tengerparti ízeket idézhetünk meg ezzel a garnélarák recepttel. Csak rövid ideig szabad sütni, különben megkeményedik.
Grill gombás hot dogA hotdog rengeteg grillparti főszereplője, de mi történik ha mustáron túl is engedjük a fantáziánkat? Izgalmas grill gombás hotdog következik.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 darab egész csirkebelsőségek nélkül, tisztítva, szárazra törölve
 1 evőkanál méz
 1,50 darab citrom
 4 evőkanál szárnyas fűszerkeverékVálassz kínálatunkból!
 4 evőkanál vaj sózott

Elkészítés

Elkészítés
1

Az egész csirkét tisztítás és szárazra törlés után bontsuk ketté, majd fűszerezzük be és helyezzük letakarva egy órára pihenni a hűtőbe.

2

A kerti grillezőnk hőmérsékletét állítsuk 110° C-ra.

3

Egy kis serpenyőben olvasszuk össze a vajat és a mézet alacsony lángon.

4

Csavarjuk ebbe a keverékbe ½ citrom levét, majd vegyük is le ezután a tűzhelyről.

5

Az egy óra pihentetés után helyezzük a rácsokra a fűszerezett csirkét bőrrel lefelé. Amikor a bőr egy kicsit megbarnult (kb. 6-8 perc), akkor fordítsuk meg és kenjük át a mázzal.

6

45 percenként ismételjük meg a kenést egészen addig, amíg a csirke vastagabb része is eléri a 72° C-os maghőt.

7

Amikor levettük a grillről az elkészült mézes-vajas grillcsirkét pihentessük még 5 percig, majd tálaljuk a maradék citrom társaságában.

Jó étvágyat kívánunk!
Mézes grillcsirke
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66