Mézes grillcsirke
A mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!
Az egész csirkét tisztítás és szárazra törlés után bontsuk ketté, majd fűszerezzük be és helyezzük letakarva egy órára pihenni a hűtőbe.
A kerti grillezőnk hőmérsékletét állítsuk 110° C-ra.
Egy kis serpenyőben olvasszuk össze a vajat és a mézet alacsony lángon.
Csavarjuk ebbe a keverékbe ½ citrom levét, majd vegyük is le ezután a tűzhelyről.
Az egy óra pihentetés után helyezzük a rácsokra a fűszerezett csirkét bőrrel lefelé. Amikor a bőr egy kicsit megbarnult (kb. 6-8 perc), akkor fordítsuk meg és kenjük át a mázzal.
45 percenként ismételjük meg a kenést egészen addig, amíg a csirke vastagabb része is eléri a 72° C-os maghőt.
Amikor levettük a grillről az elkészült mézes-vajas grillcsirkét pihentessük még 5 percig, majd tálaljuk a maradék citrom társaságában.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
-
KEDVEZMÉNY 5%Opciók választásaGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
-
Kosárba teszemGyorsnézet
-
Kosárba teszemGyorsnézet
-
Kosárba teszemGyorsnézet
-
Kosárba teszemGyorsnézet
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Az egész csirkét tisztítás és szárazra törlés után bontsuk ketté, majd fűszerezzük be és helyezzük letakarva egy órára pihenni a hűtőbe.
A kerti grillezőnk hőmérsékletét állítsuk 110° C-ra.
Egy kis serpenyőben olvasszuk össze a vajat és a mézet alacsony lángon.
Csavarjuk ebbe a keverékbe ½ citrom levét, majd vegyük is le ezután a tűzhelyről.
Az egy óra pihentetés után helyezzük a rácsokra a fűszerezett csirkét bőrrel lefelé. Amikor a bőr egy kicsit megbarnult (kb. 6-8 perc), akkor fordítsuk meg és kenjük át a mázzal.
45 percenként ismételjük meg a kenést egészen addig, amíg a csirke vastagabb része is eléri a 72° C-os maghőt.
Amikor levettük a grillről az elkészült mézes-vajas grillcsirkét pihentessük még 5 percig, majd tálaljuk a maradék citrom társaságában.