Mézes mustáros csirkeszárnyak szalonna zsírjában sült krumplival – Szoky konyhája
Grill recept videó: Egy valódi klasszikus: kellemes zamatos, könnyen elkészíthető, mennyei ízű fogás. Gázgrillen, hagyományos faszenes grillen, pellet grillen és gáz vagy villanysütőben egyaránt elkészíthető.
Első lépésben befűszerezzük a csirkeszárnyakat: ehhez felhasználjuk a koriandert, egy kevés színes borst, egy csapott evőkanál pirospaprikát és cayenne borst, valamint egy nagyon pici sót.
Ezután hozzáöntjük a balzsamecetet, a szójaszószt, egy nagyon kevés barnacukrot, végezetül a mustárt, fokhagymát, olajat és a mézet.
Alaposan összekeverjük a húsokat, majd hagyjuk picit érlelődni (körülbelül 1,5 órát). Ezt követően bele is pakolhatjuk őket a tepsibe. Tegyünk így edény alján maradt szafttal is. Végezetül öntsük alá a vizet.
Máris behelyezhetjük a tepsit a Pit Boss grillsütőbe: 150 fokon, 60 percig sütjük a húsokat.
Ez idő alatt elkészítjük a burgonya köretet. Megfőzzük héjában a krumplit (de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét), megpucoljuk, átforgatjuk egy csapott evőkanál pirospaprikában és kevés tört borsban (6-8 tekerés), végezetül - a csirkeszárny elkészültével - kisütjük füstölt szalonnának a zsírjában.
Elérkeztünk a sütés második és egyben utolsó fázisához: 230 fokra tekerjük a hőmérsékletet és pár perc alatt ropogósra sütjük a csirkeszárnyakat.
TIPP: amennyiben igazán ragacsos állagot és gyönyörű, piros színeket szeretnék kapni, akkor járjunk el a következő módon. A sütés második fázisa során – amikor picit már ropogós a hús -, tereljük szorosan össze a szárnyakat és a tepsiben lévő pecsenyelét felhasználva kenegessük be a húsok tetejét.
Pillanatokon belül neki láthatunk a tálalásnak.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésben befűszerezzük a csirkeszárnyakat: ehhez felhasználjuk a koriandert, egy kevés színes borst, egy csapott evőkanál pirospaprikát és cayenne borst, valamint egy nagyon pici sót.
Ezután hozzáöntjük a balzsamecetet, a szójaszószt, egy nagyon kevés barnacukrot, végezetül a mustárt, fokhagymát, olajat és a mézet.
Alaposan összekeverjük a húsokat, majd hagyjuk picit érlelődni (körülbelül 1,5 órát). Ezt követően bele is pakolhatjuk őket a tepsibe. Tegyünk így edény alján maradt szafttal is. Végezetül öntsük alá a vizet.
Máris behelyezhetjük a tepsit a Pit Boss grillsütőbe: 150 fokon, 60 percig sütjük a húsokat.
Ez idő alatt elkészítjük a burgonya köretet. Megfőzzük héjában a krumplit (de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét), megpucoljuk, átforgatjuk egy csapott evőkanál pirospaprikában és kevés tört borsban (6-8 tekerés), végezetül - a csirkeszárny elkészültével - kisütjük füstölt szalonnának a zsírjában.
Elérkeztünk a sütés második és egyben utolsó fázisához: 230 fokra tekerjük a hőmérsékletet és pár perc alatt ropogósra sütjük a csirkeszárnyakat.
TIPP: amennyiben igazán ragacsos állagot és gyönyörű, piros színeket szeretnék kapni, akkor járjunk el a következő módon. A sütés második fázisa során – amikor picit már ropogós a hús -, tereljük szorosan össze a szárnyakat és a tepsiben lévő pecsenyelét felhasználva kenegessük be a húsok tetejét.
Pillanatokon belül neki láthatunk a tálalásnak.