Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Mézes mustáros csirkeszárnyak szalonna zsírjában sült krumplival – Szoky konyhája

Mézes mustáros csirkeszárnyak szalonna zsírjában sült krumplival – Szoky konyhája


mézes mustáros csirke csirkeszánry recept szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Egy valódi klasszikus: kellemes zamatos, könnyen elkészíthető, mennyei ízű fogás. Gázgrillen, hagyományos faszenes grillen, pellet grillen és gáz vagy villanysütőben egyaránt elkészíthető.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 50 perc
Hozzávalók:
 30 darab kb. 100 g/db csirkeszárny
 60 g mustár
 3 evőkanál méz (bármelyik fajta)
 6 gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
 3 evőkanál balzsamecet
 3 evőkanál szója szósz
 100 ml olaj
 1 evőkanál barna cukor
 
 tört bors
 édes nemes pirospaprika
 cayenne bors (azaz cayenne paprika)
 darált koriander mag
 3 dl víz
Hozzávalók a sült krumplihoz:
 2 kg burgonya
 
 édes nemes pirospaprika
 kisült füstölt szalonnának a zsírja
Elkészítés
1

Első lépésben befűszerezzük a csirkeszárnyakat: ehhez felhasználjuk a koriandert, egy kevés színes borst, egy csapott evőkanál pirospaprikát és cayenne borst, valamint egy nagyon pici sót.
Ezután hozzáöntjük a balzsamecetet, a szójaszószt, egy nagyon kevés barnacukrot, végezetül a mustárt, fokhagymát, olajat és a mézet.

2

Alaposan összekeverjük a húsokat, majd hagyjuk picit érlelődni (körülbelül 1,5 órát). Ezt követően bele is pakolhatjuk őket a tepsibe. Tegyünk így edény alján maradt szafttal is. Végezetül öntsük alá a vizet.

3

Máris behelyezhetjük a tepsit a Pit Boss grillsütőbe: 150 fokon, 60 percig sütjük a húsokat.

4

Ez idő alatt elkészítjük a burgonya köretet. Megfőzzük héjában a krumplit (de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét), megpucoljuk, átforgatjuk egy csapott evőkanál pirospaprikában és kevés tört borsban (6-8 tekerés), végezetül - a csirkeszárny elkészültével - kisütjük füstölt szalonnának a zsírjában.

5

Elérkeztünk a sütés második és egyben utolsó fázisához: 230 fokra tekerjük a hőmérsékletet és pár perc alatt ropogósra sütjük a csirkeszárnyakat.

6

TIPP: amennyiben igazán ragacsos állagot és gyönyörű, piros színeket szeretnék kapni, akkor járjunk el a következő módon. A sütés második fázisa során – amikor picit már ropogós a hús -, tereljük szorosan össze a szárnyakat és a tepsiben lévő pecsenyelét felhasználva kenegessük be a húsok tetejét.

7

Pillanatokon belül neki láthatunk a tálalásnak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Bajnok bbq marhaszegyÍme egy eredeti USA-ból importált 8 órás marhaszegy recept, ami annyira egyszerű, hogy 5 hozzávaló szükséges csak hozzá. Meg persze egy szuperokos pellet grill.
Hot Dog Chicago stílusbanNyugodtan kijelenthetjük, hogy a chicagói hot dognál kevés klasszikusabb típust találunk a étlapon. A savanyúságot nyugodtan cseréld le az ízlésednek megfelelően, illetve a zöld paprikát is helyettesítheted jalapeñoval, ha szeretnéd. Ehhez a recepthez hosszabb típusú virslik használata javasolt.
Marhaszegyes hot dogEz a receptünk a tökéletes lehetőséget kínál, hogy elhasználjuk a maradék szegyhúst, ha már nincs annyi, hogy még egyszer jól lakhatunk belőle. Azon se lepődjünk meg, hogy ha miután megkóstoltuk ezt a típust, akkor csak azért is elkezdjük sütni a következő adag marhaszegyet, hogy a hot dogunkra jusson belőle. Ördögi kör ez...

Hozzávalók

Hozzávalók:
 30 darab kb. 100 g/db csirkeszárny
 60 g mustár
 3 evőkanál méz (bármelyik fajta)
 6 gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
 3 evőkanál balzsamecet
 3 evőkanál szója szósz
 100 ml olaj
 1 evőkanál barna cukor
 
 tört bors
 édes nemes pirospaprika
 cayenne bors (azaz cayenne paprika)
 darált koriander mag
 3 dl víz
Hozzávalók a sült krumplihoz:
 2 kg burgonya
 
 édes nemes pirospaprika
 kisült füstölt szalonnának a zsírja

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben befűszerezzük a csirkeszárnyakat: ehhez felhasználjuk a koriandert, egy kevés színes borst, egy csapott evőkanál pirospaprikát és cayenne borst, valamint egy nagyon pici sót.
Ezután hozzáöntjük a balzsamecetet, a szójaszószt, egy nagyon kevés barnacukrot, végezetül a mustárt, fokhagymát, olajat és a mézet.

2

Alaposan összekeverjük a húsokat, majd hagyjuk picit érlelődni (körülbelül 1,5 órát). Ezt követően bele is pakolhatjuk őket a tepsibe. Tegyünk így edény alján maradt szafttal is. Végezetül öntsük alá a vizet.

3

Máris behelyezhetjük a tepsit a Pit Boss grillsütőbe: 150 fokon, 60 percig sütjük a húsokat.

4

Ez idő alatt elkészítjük a burgonya köretet. Megfőzzük héjában a krumplit (de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét), megpucoljuk, átforgatjuk egy csapott evőkanál pirospaprikában és kevés tört borsban (6-8 tekerés), végezetül - a csirkeszárny elkészültével - kisütjük füstölt szalonnának a zsírjában.

5

Elérkeztünk a sütés második és egyben utolsó fázisához: 230 fokra tekerjük a hőmérsékletet és pár perc alatt ropogósra sütjük a csirkeszárnyakat.

6

TIPP: amennyiben igazán ragacsos állagot és gyönyörű, piros színeket szeretnék kapni, akkor járjunk el a következő módon. A sütés második fázisa során – amikor picit már ropogós a hús -, tereljük szorosan össze a szárnyakat és a tepsiben lévő pecsenyelét felhasználva kenegessük be a húsok tetejét.

7

Pillanatokon belül neki láthatunk a tálalásnak.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Mézes mustáros csirkeszárnyak szalonna zsírjában sült krumplival – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66