Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Miami csirkeszárnyak

Miami csirkeszárnyak


miami csirkeszárnyak bbq grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egyedi és ízletes grillezett csirkeszárny receptet mutatunk. Néhány óra pácolás közben szívják magukba a zamatos ízeket ezek a husik, majd a rácson ropogósra sülnek, végül szószba forgatjuk.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók - páchoz
 3 darab lime leve
 2 teáskanál lime reszelt héja
 2 gerezd fokhagyma
 120 ml szójaszósz
 120 ml növényi olaj
 60 ml csípős bbq szósz
 2 teáskanál őrölt fekete bors
Hozzávalók - szószhoz
 1,50 kg tisztított csirkeszárny
 110 g vaj
 120 ml csípős bbq szósz
 apróra vágott metélőhagyma vagy mogyoróhagyma, díszítéshez
Elkészítés
1

A pác hozzávalóit egy nagy tálba rakjuk és simára keverjük. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és összeforgatjuk.
Lefedve, legalább 4 órán keresztül pácoljuk a hűtőben, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a pácban. Időnként forgassuk át.

2

Állítsuk be a kerti grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

Csepegtessük le a szárnyakat és rendezzük el szellősen a grillsütő rácsán.

4

Grillezzük, amíg szép barna nem lesz és átsül. Ez a szárnyak nagyságától függően 40-60 perc körül lehet, félidőben fordítsuk meg.

5

Az elkészültség ellenőrzéséhez a szárny vastagabb részén vágjuk meg. Ha még belül rózsaszín, süssük tovább.
Digitális hőmérővel is ellenőrizhetjük a húst. A kész csirkeszárny a belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.

6

Miközben a csirkeszárnyak a pellet grillsütőben készülnek, addig egy kis serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Forgassuk összes a csípős barbecue szósszal és tartsuk melegen, hogy folyós legyen.

7

Amikor elkészültek, tegyük át a csirkeszárnyakat egy nagyobb sekély tálba, tepsibe. Öntsük rá a vajas-csípős keverék nagy részét és keverjük össze.
Öntsük rá a maradék vajas keveréket, és szórjuk meg az apróra vágott hagymákkal. Lime szeletekkel tálaljuk, ezzel öntözhetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Alap BBQ marhaoldalasNagy adagok, merész ízek és első osztályú marhahús. A Milestone66 Black Rub fűszerkeverék és egy fatüzelésű pellet grillsütő minden, amire szükségünk van egy emlékezetes marhaborda elkészítéséhez. Csonttal, vagy felszeletelve tálaljuk, hogy igazán jóllakjon mindenki.
Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettelLegyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.
Muffuletta, a hedonisták szendvicstortájaA muffuletta (muffaletta) egyfajta kerek szicíliai kenyér és egyben egy népszerű szendvics is, New Orleans-ból Louisiana államból. Ebből a kenyérből készül ugyanis az olasz bevándorlók hedonista szendvicstortája, amelyben többféle sajtot és sonkát egészít kis az olívás saláta.
Ananászos marha rostélyosMarha rostélyos édesen? Bár európai szemmel furcsán nézhetünk, a BBQ királyai az USA-ban már tesztelték és elképesztő ízeket kóstolhatunk meg ennek a receptnek és az okosgrillnek hála.

Hozzávalók

Hozzávalók - páchoz
 3 darab lime leve
 2 teáskanál lime reszelt héja
 2 gerezd fokhagyma
 120 ml szójaszósz
 120 ml növényi olaj
 60 ml csípős bbq szósz
 2 teáskanál őrölt fekete bors
Hozzávalók - szószhoz
 1,50 kg tisztított csirkeszárny
 110 g vaj
 120 ml csípős bbq szósz
 apróra vágott metélőhagyma vagy mogyoróhagyma, díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés
1

A pác hozzávalóit egy nagy tálba rakjuk és simára keverjük. Hozzáadjuk a csirkeszárnyakat és összeforgatjuk.
Lefedve, legalább 4 órán keresztül pácoljuk a hűtőben, de még jobb, ha egy teljes éjszakát tölt a pácban. Időnként forgassuk át.

2

Állítsuk be a kerti grillsütő hőmérsékletét 190°C-ra.

3

Csepegtessük le a szárnyakat és rendezzük el szellősen a grillsütő rácsán.

4

Grillezzük, amíg szép barna nem lesz és átsül. Ez a szárnyak nagyságától függően 40-60 perc körül lehet, félidőben fordítsuk meg.

5

Az elkészültség ellenőrzéséhez a szárny vastagabb részén vágjuk meg. Ha még belül rózsaszín, süssük tovább.
Digitális hőmérővel is ellenőrizhetjük a húst. A kész csirkeszárny a belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.

6

Miközben a csirkeszárnyak a pellet grillsütőben készülnek, addig egy kis serpenyőben, közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Forgassuk összes a csípős barbecue szósszal és tartsuk melegen, hogy folyós legyen.

7

Amikor elkészültek, tegyük át a csirkeszárnyakat egy nagyobb sekély tálba, tepsibe. Öntsük rá a vajas-csípős keverék nagy részét és keverjük össze.
Öntsük rá a maradék vajas keveréket, és szórjuk meg az apróra vágott hagymákkal. Lime szeletekkel tálaljuk, ezzel öntözhetjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Miami csirkeszárnyak
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66