Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája

Kezdőlap / Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája
Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Jó ételekhez jó köret dukál, így egy könnyed hagymás burgonya receptet is bemutatunk. A pataki tálban készült étel ízélményét a grill füstje csak fokozza, így ez a fűszeres, hagymás krumpli biztosan nyerő ötlet.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 45 percÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók a csülökhöz
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva
Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Kapcsolódó recept

Szoky konyhája mézes-mustáros csülök

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók a csülökhöz
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva

Elkészítés

Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája