Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája

Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája


hagymás burgonya recept szoky konyhája pit boss okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Jó ételekhez jó köret dukál, így egy könnyed hagymás burgonya receptet is bemutatunk. A pataki tálban készült étel ízélményét a grill füstje csak fokozza, így ez a fűszeres, hagymás krumpli biztosan nyerő ötlet.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 45 percÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva
Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Croque Monsieur, az eredeti francia pirítósA francia kávézókból és bárokból származó croque monsieur egy gyors harapnivaló. Semmi extra, csak egy francia pirítós? Mutatjuk miért nem! A croque monsieur olyan melegszendvics, amelyet sonkával és sajttal készítenek és a besamelmártás teszi igazán különlegessé.
Armadillo tojásokHús, bacon és csípős paprika. Ebből csak jó sülhet ki, márpedig a sajttal töltött jalapeno paprika fűszeres olasz kolbászhúsban, baconnel betekerve elég menő ízvilágot sejtet. Próbáld ki az Armadillo tojások receptet még ma!
Barbecue pulykamell zsályaöntettelNéhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva

Elkészítés

Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66