New York style: grillezett pepperoni pizza
Grillen is készíthető ropogós szélű vékony pizza sok sajttal és csípős paprikás szalámival. Itt egy jó kis már már tradionális szalámis-sajtos recept, ami a kerti sütés sztárja szokott lenni.
A megpucolt héjatlan paradicsomokat egy aprító segítségével minél jobban pürésítsük.
Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben keverjük össze közepes lángon, amíg a vaj teljesen el nem olvad.
Tegyük bele a fokhagymát, sót, borsot, oregánót és gyakori kevergetés mellett kb. 3 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a pürésített paradicsom mellett a bazsalikomot, hagymát és a cukrot is.
Az eddigi közepes hőmérsékletet csökkentsük alacsonyra majd addig főzzük a szószt, amíg kb a felére nem csökken, párolog. Ez nagyjából 60 percet vesz igénybe ezen a hőmérsékleten. Időnként kavargassuk át.
A lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt keverjük össze. Ha rendelkezésre áll egy dagasztógép, akkor mindenképp vegyük igénybe. Adjuk hozzá az olívaolajat és a vizet. Addig gyúrjuk amíg egy szép egységes állagú gömböt nem kapunk belőle.
Tegyük a pizza tésztát egy enyhén lisztezett felületre, majd három egyenlő részre osszuk el. Ezután tegyük a hűtőbe egy teljes napra.
Két órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből a tésztát és formázzuk újra golyókká úgy, hogy folyamatosan az alsó részére csípjük a tésztát. Hagyjuk szobahőmérsékleten (lefedve) megkelni.
Ha készen állunk a főzésre, tegyük a pizzakövet a rácsokra, emeljük a legmagasabb hőmérsékletre a grillt, zárjuk le a fedelét és várjunk 15 percet.
A kiolvadt és megkelt pizza tésztát húzzuk sodrófa és a kezünk segítségével formázzuk aminél nagyobb kör alakra. Nem feltételenül kell tökéletes kört formázni, a legfinomabb olasz pizzák sem tökéletes kör alakúak.
A pizza szélét egy kis kukoricadarával szórjuk meg.
Körülbelül 2/3 csésze mártást egyenletesen vigyünk fel a pizzára úgy, hogy a szélén 2-3 centimétert kihagyunk. Oszlassuk el a sajtot és a pepperonit a pizztán.
Csúsztassuk a pizzát a pizzakőre és indulhat is a sütés. Addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad és picit el is kezd pirulni, barnulni. A pizza széle aranybarna és kissé puffadt lesz 15-20 perc után, ekkora már készen is vagyunk.
Egy vágódeszkára helyezzük rá az elkészült pizzát és élvezzük az elkészült finom füstös-sajtos-paprikás szalámis ételt.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A megpucolt héjatlan paradicsomokat egy aprító segítségével minél jobban pürésítsük.
Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben keverjük össze közepes lángon, amíg a vaj teljesen el nem olvad.
Tegyük bele a fokhagymát, sót, borsot, oregánót és gyakori kevergetés mellett kb. 3 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a pürésített paradicsom mellett a bazsalikomot, hagymát és a cukrot is.
Az eddigi közepes hőmérsékletet csökkentsük alacsonyra majd addig főzzük a szószt, amíg kb a felére nem csökken, párolog. Ez nagyjából 60 percet vesz igénybe ezen a hőmérsékleten. Időnként kavargassuk át.
A lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt keverjük össze. Ha rendelkezésre áll egy dagasztógép, akkor mindenképp vegyük igénybe. Adjuk hozzá az olívaolajat és a vizet. Addig gyúrjuk amíg egy szép egységes állagú gömböt nem kapunk belőle.
Tegyük a pizza tésztát egy enyhén lisztezett felületre, majd három egyenlő részre osszuk el. Ezután tegyük a hűtőbe egy teljes napra.
Két órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből a tésztát és formázzuk újra golyókká úgy, hogy folyamatosan az alsó részére csípjük a tésztát. Hagyjuk szobahőmérsékleten (lefedve) megkelni.
Ha készen állunk a főzésre, tegyük a pizzakövet a rácsokra, emeljük a legmagasabb hőmérsékletre a grillt, zárjuk le a fedelét és várjunk 15 percet.
A kiolvadt és megkelt pizza tésztát húzzuk sodrófa és a kezünk segítségével formázzuk aminél nagyobb kör alakra. Nem feltételenül kell tökéletes kört formázni, a legfinomabb olasz pizzák sem tökéletes kör alakúak.
A pizza szélét egy kis kukoricadarával szórjuk meg.
Körülbelül 2/3 csésze mártást egyenletesen vigyünk fel a pizzára úgy, hogy a szélén 2-3 centimétert kihagyunk. Oszlassuk el a sajtot és a pepperonit a pizztán.
Csúsztassuk a pizzát a pizzakőre és indulhat is a sütés. Addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad és picit el is kezd pirulni, barnulni. A pizza széle aranybarna és kissé puffadt lesz 15-20 perc után, ekkora már készen is vagyunk.
Egy vágódeszkára helyezzük rá az elkészült pizzát és élvezzük az elkészült finom füstös-sajtos-paprikás szalámis ételt.