Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Oldalas fűszeres-mandarinos bevonattal

Oldalas fűszeres-mandarinos bevonattal


sertésoldalas mandarin ázsiai recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy kis ázsiai hangulatot adtunk a népszerű 3-2-1 módszerhez. Ezeknek az oldalasoknak nagyszerű ízük van és mindig ütősek.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 20 perc
Hozzávalók:
 3 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 3 evőkanál sárga mustár
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 235 g méz
 300 g barna cukor
 500 ml cukros kóla
 350 ml mandarin narancsszósz
 1 teáskanál szezámolaj
 1 teáskanál szójaszósz
 1 teáskanál fokhagyma por
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze Worcestershire szószt és sárga mustárt. Kenjük be a húsok mindkét oldalát a keverékkel és helyezzük közvetlenül a grillrácsra, majd füstöljük így 3 órán keresztül.

3

3 óra után távolítsuk el a húsokat a fa pellet grillsütőből és helyezzük őket egy alufóliás tepsibe.

4

Öntsünk mézet az oldalasokra, majd szórjuk meg barna cukorral és Milestone66 Red sertéshús fűszerkeverékkel. Végül - a fűszerrétegre vigyázva - cukros kólával is spricceljük át alaposan, illetve alá is önthetünk belőle.

5

Fedjük le a húst fóliával és növeljük a pellet grill hőmérsékletét 135℃-ra. Süssük az oldalasokat további 2 órán keresztül.

6

Távolítsuk el a fólia csomagolást, miközben a grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra növeljük.

7

Egy külön tálban keverjünk össze mandarinszószt, szezámolajat, szójaszószt és fokhagymaport.

8

Vegyük ki a húst a fóliás tepsiről és kenjük meg őket ezzel a mázzal, majd húsos oldallal lefelé helyezzük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra 8-10 percre.

9

Végül vegyük ki a húsokat ismét a grillsütőből és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Extra csípős hot dog tálEgy különleges és roppant egyszerű hot dog tál, amely finom, tápláló, ráadásul személyes kedvencünk is egyben. TIPP: Gyors és kényelmes megoldás a váratlan összejövetelekre, sőt, akár szimpla vendégvárónak is kitűnő választás, az ízlelőbimbók felcsigázása érdekében.
Bejgli készítés grillenHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.
Sörösdoboz burgerBakancslistás, formabontó burger recepthez érkeztünk: formázott, tölthető marhahús, amibe kockázott cheddar sajt, karamellizált hagyma érkezik bacon köntösben, tetejére jalapenoval. Ez a recept szuper kiegészíthető más töltelékkel is, például gombával és paprikával, tojással és még sok mással!
Buffalo csirkeszárnyak kék sajt mártogatóssalKészülj fel egy igazi ízorgiára a buffalo csirkeszárny kéksajtos mártogatóssal receptünkkel! Ezek a pikáns és fűszeres csirkeszárnyak tökéletesen összeolvadnak a krémes kéksajt mártogatóssal, amely igazán különlegessé teszi ezt az ételt. Merülj el az intenzív ízek világában és készítsd el otthon ezt a feledhetetlen fogást!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 darab malac oldalaskb. 1-1,5 kg-s
 3 evőkanál sárga mustár
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 235 g méz
 300 g barna cukor
 500 ml cukros kóla
 350 ml mandarin narancsszósz
 1 teáskanál szezámolaj
 1 teáskanál szójaszósz
 1 teáskanál fokhagyma por
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

2

Egy kis tálban keverjünk össze Worcestershire szószt és sárga mustárt. Kenjük be a húsok mindkét oldalát a keverékkel és helyezzük közvetlenül a grillrácsra, majd füstöljük így 3 órán keresztül.

3

3 óra után távolítsuk el a húsokat a fa pellet grillsütőből és helyezzük őket egy alufóliás tepsibe.

4

Öntsünk mézet az oldalasokra, majd szórjuk meg barna cukorral és Milestone66 Red sertéshús fűszerkeverékkel. Végül - a fűszerrétegre vigyázva - cukros kólával is spricceljük át alaposan, illetve alá is önthetünk belőle.

5

Fedjük le a húst fóliával és növeljük a pellet grill hőmérsékletét 135℃-ra. Süssük az oldalasokat további 2 órán keresztül.

6

Távolítsuk el a fólia csomagolást, miközben a grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra növeljük.

7

Egy külön tálban keverjünk össze mandarinszószt, szezámolajat, szójaszószt és fokhagymaport.

8

Vegyük ki a húst a fóliás tepsiről és kenjük meg őket ezzel a mázzal, majd húsos oldallal lefelé helyezzük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra 8-10 percre.

9

Végül vegyük ki a húsokat ismét a grillsütőből és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Oldalas fűszeres-mandarinos bevonattal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66