Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája

Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája


szoky konyhája marha oldalas borda szegy recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky marhaborda, marhaszegy receptje: a hús lesütve és grillsütőben elkészítve, majd egy az elkészült omlós hús egy fantasztikus szafttal leöntve. Csorog a nyálad? Nekünk is 🙂

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő6 óra 40 percÖsszesen7 óra 10 perc
Hozzávalók:
 3,60 kg marhahúsoldalas és szegy vegyesen
 2 evőkanál libazsír
 2 evőkanál mustár
 3 evőkanál paradicsompüré
 200 g sárgarépa
 1 evőkanál barnacukor
 3 darab vöröshagyma
 6 gerezd fokhagyma
 4 darab babérlevél
 szárított zellerlevél
 petrezselyem ízlés szerint
 
 őrölt színes bors
 őrölt koriander
 őrölt kömény
 édes nemes őrölt pirospaprika
Elkészítés
1

A húsokat befűszerezzük. Só, őrölt kömény, csapott evőkanál barnacukor, koriander, őrölt színes bors. Összeforgatás után egy serpenyőben vagy wokban, libazsíron süssünk kérget a húsokra.

2

Visszarakva a keverőtálba a lepirított húsokat mehetnek rá a további fűszerek és hozzávalók. Gorombára vágott hagyma, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, szárított petrezselyem, pirospaprika, mustár, paradicsom. Alaposan forgassuk össze a marhabordákkal és marhaszeggyel.

3

A tepsibe öntsünk húslevest vagy vizet, majd helyezzük el benne a húsokat. 4-4,5 órát 130 fokon süssük fólia alatt a grillsütőn.

4

A fóliát eltávolítva 1,5-2 órán keresztül fólia nélkül 150 fokon süssük tovább. Saját zsírjával kenegessük át időnként.

5

A húsokból kijövő zsírokat, leveket és a répás-hagymás-fokhagymás keveréket turmixoljuk le (a babérlevelet távolítsuk el). Ezzel kiváló hozzáillő szaftot kapunk majd. Házi kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Armadillo tojásokHús, bacon és csípős paprika. Ebből csak jó sülhet ki, márpedig a sajttal töltött jalapeno paprika fűszeres olasz kolbászhúsban, baconnel betekerve elég menő ízvilágot sejtet. Próbáld ki az Armadillo tojások receptet még ma!
Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgávalHoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.
Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky marhaborda, marhaszegy receptje: a hús lesütve és grillsütőben elkészítve, majd egy az elkészült omlós hús egy fantasztikus szafttal leöntve. Csorog a nyálad? Nekünk is 🙂
Töltött héjában sült burgonya sókéreggelKívül sós és ropogós, belül meleg és krémes. Egyre népszerűbb street food ez a töltött burgonya. A különböző feltéteknek hála egyedi, laktató finomságokat alkothatunk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3,60 kg marhahúsoldalas és szegy vegyesen
 2 evőkanál libazsír
 2 evőkanál mustár
 3 evőkanál paradicsompüré
 200 g sárgarépa
 1 evőkanál barnacukor
 3 darab vöröshagyma
 6 gerezd fokhagyma
 4 darab babérlevél
 szárított zellerlevél
 petrezselyem ízlés szerint
 
 őrölt színes bors
 őrölt koriander
 őrölt kömény
 édes nemes őrölt pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

A húsokat befűszerezzük. Só, őrölt kömény, csapott evőkanál barnacukor, koriander, őrölt színes bors. Összeforgatás után egy serpenyőben vagy wokban, libazsíron süssünk kérget a húsokra.

2

Visszarakva a keverőtálba a lepirított húsokat mehetnek rá a további fűszerek és hozzávalók. Gorombára vágott hagyma, fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, szárított petrezselyem, pirospaprika, mustár, paradicsom. Alaposan forgassuk össze a marhabordákkal és marhaszeggyel.

3

A tepsibe öntsünk húslevest vagy vizet, majd helyezzük el benne a húsokat. 4-4,5 órát 130 fokon süssük fólia alatt a grillsütőn.

4

A fóliát eltávolítva 1,5-2 órán keresztül fólia nélkül 150 fokon süssük tovább. Saját zsírjával kenegessük át időnként.

5

A húsokból kijövő zsírokat, leveket és a répás-hagymás-fokhagymás keveréket turmixoljuk le (a babérlevelet távolítsuk el). Ezzel kiváló hozzáillő szaftot kapunk majd. Házi kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Omlós marha oldalas, marhaszegy- Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66