Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Pellet grillsütőn sütött kukorica

Pellet grillsütőn sütött kukorica


grill kukorica pellet grillen recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ízleljük meg, miért maradt fenn évszázadokon keresztül a fatüzelésű, héjában sült kukorica hagyománya! Mindezt fa pellet grillsütőn.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók:
 4 darab zsenge kukorica
 3 szál zöldhagyma
 6 evőkanál vajmegolvasztva
 1 teáskanál chili por
 1 teáskanál pirított szezámmag
Elkészítés
1

Állítsuk 160℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a zöldhagymát közvetlenül a grillrácsra és süssük 15 percig, amíg enyhén megpirul. Ezután vegyük le a grillről és tegyük félre.

3

Szezámmagos-chilis vaj: vegyük ki a vajat a hűtőből, és hagyjuk megpuhulni. A megpirított zöldhagymát apróra vágjuk, és a vajhoz adjuk a chiliporral és a szezámmaggal együtt. A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.

4

A zsenge kukoricát időnként megforgatva grillezzük, amíg a héj megpirul, a szemek pedig megpuhulnak, vagyis körülbelül 25-35 percig.

5

Hagyjuk kicsit kihűlni a kukoricát, majd vegyük le a héját. Tálaljuk a szezámmagos-chilis vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett sárgarépaA látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.
Chimichurri – argentin bbq pác, szószA fantasztikus argentin marhasülteknek nincs párjuk, de lehet még fokozni az élményt, például ezzel a tradicionális mártással. A Chimichurri (csimicsurri) szószt kötelező kipróbálni, a hozzávalók szinte biztos, hogy most is ott vannak a spájzban!
Kalifornia burgerFrissítsük fel kicsit a hagyományos grillezett hamburgert! Az USA nyugati partján a szaftos burgert az avokádó teszi teljessé! Kovászos, savanykás zsömlékbe töltve még extrább az élmény.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab zsenge kukorica
 3 szál zöldhagyma
 6 evőkanál vajmegolvasztva
 1 teáskanál chili por
 1 teáskanál pirított szezámmag

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk 160℃-os hőmérsékletre fa pellet grillsütőt.

2

Helyezzük a zöldhagymát közvetlenül a grillrácsra és süssük 15 percig, amíg enyhén megpirul. Ezután vegyük le a grillről és tegyük félre.

3

Szezámmagos-chilis vaj: vegyük ki a vajat a hűtőből, és hagyjuk megpuhulni. A megpirított zöldhagymát apróra vágjuk, és a vajhoz adjuk a chiliporral és a szezámmaggal együtt. A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.

4

A zsenge kukoricát időnként megforgatva grillezzük, amíg a héj megpirul, a szemek pedig megpuhulnak, vagyis körülbelül 25-35 percig.

5

Hagyjuk kicsit kihűlni a kukoricát, majd vegyük le a héját. Tálaljuk a szezámmagos-chilis vajjal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Pellet grillsütőn sütött kukorica
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66