Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics

Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics


sloppy joe burger szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szaftos, maszatos, brutál finom: ez a Sloppy Joe. Egy amerikai grillszendvics, amiben a fűszeres marharagú annyira elvarázsol minket, hogy hopp máris leettük a kedvenc pólónkat! Csak óvatosan!

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 500 g darált marhahús
 1 evőkanál olaj
 1 darab közepesen sárgarépaapróra vágva
 1 darab közepes vöröshagymaapróra vágva
 1 darab kaliforniai paprikadurvára vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 chili ízlés szerint
 csipet só és őrölt bors
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 120 g BBQ szósz
 4 darab hamburger zsemle
1

Formázzunk a darált marhahúsból 1,5 cm vastag hamburgerpogácsákat. Helyezzük a pogácsákat közvetlenül 80°C-ra melegített fa pellet grillsütő rácsára és füstöljük 30 percen keresztül. Ez füstös ízt ad, de nem süti át a húst.

2

Vegyük le a burgerpogácsákat a grillről és tegyük félre. Emeljük a grill hőmérsékletét 240˚C-ra, és tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a grillrácsra.

3

A grillen lévő serpenyőbe olajozzuk és tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát. Zárjuk le a fedőt és pároljuk amíg a hagyma áttetsző lesz, kb. 5-10 percen keresztül.

4

Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit, a sót és a borsot. Keverjük össze, zárjuk le a grillfedőt és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a barbecue szószt és a Worcestershire-t, majd hagyjuk besűrűsödni a Sloppy Joe ragut.

5

Adjuk hozzá a füstölt húst és fakanál segítségével daraboljuk és keverjük össze a ragu többi részével.
Zárjuk le a a grillsütő fedelét és főzzük körülbelül 15 percen keresztül. Kóstolással igazítsuk ízlésünk szerint a fűszerezést.

6

A zsemléket vágjuk ketté és a rácson 2-3 percig pirítsuk, majd kanalazzuk rá a Sloppy Joe ragut, zárjuk le a zsemle tetejével és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Díjnyertes BBQ oldalasVegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.
Halkolbász, harcsakolbász – Szoky konyhájaGrill recept videó: Hihetetlenül finom, pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul csodálatosan ropogós halkolbász kerül ma terítékre. Benne köménymaggal, fokhagymával, és természetesen az elmaradhatatlan, csípős chili paprikával.
Betyár tarja szeletek – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban betyár tarja szeleteket készít kolbászos-hagymás-gombás raguval, majd érkezik rá finom sajt, paradicsom és kakastaréjos szalonna.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g darált marhahús
 1 evőkanál olaj
 1 darab közepesen sárgarépaapróra vágva
 1 darab közepes vöröshagymaapróra vágva
 1 darab kaliforniai paprikadurvára vágva
 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
 chili ízlés szerint
 csipet só és őrölt bors
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 120 g BBQ szósz
 4 darab hamburger zsemle

Elkészítés

1

Formázzunk a darált marhahúsból 1,5 cm vastag hamburgerpogácsákat. Helyezzük a pogácsákat közvetlenül 80°C-ra melegített fa pellet grillsütő rácsára és füstöljük 30 percen keresztül. Ez füstös ízt ad, de nem süti át a húst.

2

Vegyük le a burgerpogácsákat a grillről és tegyük félre. Emeljük a grill hőmérsékletét 240˚C-ra, és tegyünk egy öntöttvas serpenyőt a grillrácsra.

3

A grillen lévő serpenyőbe olajozzuk és tegyük bele a hagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát. Zárjuk le a fedőt és pároljuk amíg a hagyma áttetsző lesz, kb. 5-10 percen keresztül.

4

Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit, a sót és a borsot. Keverjük össze, zárjuk le a grillfedőt és főzzük 5 percig. Adjuk hozzá a barbecue szószt és a Worcestershire-t, majd hagyjuk besűrűsödni a Sloppy Joe ragut.

5

Adjuk hozzá a füstölt húst és fakanál segítségével daraboljuk és keverjük össze a ragu többi részével.
Zárjuk le a a grillsütő fedelét és főzzük körülbelül 15 percen keresztül. Kóstolással igazítsuk ízlésünk szerint a fűszerezést.

6

A zsemléket vágjuk ketté és a rácson 2-3 percig pirítsuk, majd kanalazzuk rá a Sloppy Joe ragut, zárjuk le a zsemle tetejével és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sloppy Joe – amcsi ragus szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66