Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Steak burgonya újkrumpliból grillsütőn

Steak burgonya újkrumpliból grillsütőn


okosgrill recept új burgonya
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez az a steak burgonya recept, amelyet vegetáriánusok is nyugodt szívvel élvezhetnek és akár valamelyik bbq szószba belemárthatnak. Ha szeretitek az újkrumplit, akkor sütésre fel!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 kg sárga vagy piros újburgonya
 3 evőkanál olívaolaj
 vaj
 3 evőkanál darált zöldfűszerkeverék (tárkony, bazsalikom, petrezselyem)
 1 evőkanál darált új hagyma
 só ízlés szerint
 frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
 chili por
Elkészítés
1

Ha készen állunk erre finomságra, állítsuk be fa pellet grillsütőnk hőmérséklentszabályzóját 200°C-ra és zárt fedővel engedjük felmelegedni az okosgrillt. Ez időjárástól függően kb 10-15 perc kivitelezhető művelet.

2

Addig is ne tétlenkedjünk, kezdésnek vágjuk félbe a megmosott burgonyákat. Nyugodtan rajta maradhat a héja, mivel az újkrumplinak ilyenkor még vékonyabb a külseje és később ettől lesz finom ropogós.

3

Itt két lehetőségünk is adódik. Forrásban lévő vízben kb 15 percet főzhetjük a félbevágott krumplit, de ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk.

4

Tegyük egy vajjal kikent tepsibe a krumplikat (vagy grillbe helyezhető szilikon lapra) úgy, hogy a félbevágott krumplik lefele nézzenek, tehát hájával felfelé.

5

Amíg pirulnak a krumplik (főzés nélkül 45 perc, ha előfőzött kb 20 perc) egy nagyobb keverőtálba keverjük össze az alapanyagokat.
A burgonyákat akkor nyilváníthatjuk majd késznek, ha a héja is megpirult, így időnként ellenőrizzük a grillt.

6

A keverőtálba tegyük bele a zöldfűszerkeveréket, tehát a darált-aprított petrezselymet, tárkonyt, bazsalikomot és a hagymát, majd következhet az olívaolaj, só, bors, de akár egy kis csípős chili por is kerülhet a mixbe. Alaposan keverjük össze, majd tegyünk ebbe a tálba néhány kisebb kanál vajat is. (nem baj ha nem olvadt vaj).
Ha rendelkezésre áll, akkor ez a művelet elvégezhető egy aprítógép segítségével is.

7

Miután a burgonyákat késznek nyilvánítottuk, tegyük bele a már említett edénybe. Hő hatására megolvad a vaj és egy szilikon lapát vagy "saláta dobálós" mozdulat segítségével el tudjuk egyenletesen oszlatni a krumpilkon.

8

Ezen a ponton szintén kettéágazik a recept. Sokan már ebben a formában fogyasztják az elkészült finomságot, míg mások emelve a grillsütő hőfokán néhány percre visszahelyezik a krumplikat az okosgrillre és (akár nagyobb lángon) tovább pirítják, grillezik az ételt.

9

Mártogatósnak ajánljuk hozzá valamelyik fehér (tejfölös) vagy klasszikus (paradicsom alapú) bbq szószunkat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pénztárcabarát babos tésztaEgy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.
Bourbon bacon brownieA brownie nagyon finom, igaz? Nos, ez a recept egy másik szintre emeli a süteményt. Ebben a receptben karamellizált baconnel koronázzuk a whisky-s browniet, hisz bármihez is teszünk egy kis bacont, az csak jobb lehet. Mindössze 15 perc előkészület és 60 perc a fa pellet grillen elegendő a recept elkészítéséhez.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg sárga vagy piros újburgonya
 3 evőkanál olívaolaj
 vaj
 3 evőkanál darált zöldfűszerkeverék (tárkony, bazsalikom, petrezselyem)
 1 evőkanál darált új hagyma
 só ízlés szerint
 frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
 chili por

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk erre finomságra, állítsuk be fa pellet grillsütőnk hőmérséklentszabályzóját 200°C-ra és zárt fedővel engedjük felmelegedni az okosgrillt. Ez időjárástól függően kb 10-15 perc kivitelezhető művelet.

2

Addig is ne tétlenkedjünk, kezdésnek vágjuk félbe a megmosott burgonyákat. Nyugodtan rajta maradhat a héja, mivel az újkrumplinak ilyenkor még vékonyabb a külseje és később ettől lesz finom ropogós.

3

Itt két lehetőségünk is adódik. Forrásban lévő vízben kb 15 percet főzhetjük a félbevágott krumplit, de ezt a lépést akár ki is hagyhatjuk.

4

Tegyük egy vajjal kikent tepsibe a krumplikat (vagy grillbe helyezhető szilikon lapra) úgy, hogy a félbevágott krumplik lefele nézzenek, tehát hájával felfelé.

5

Amíg pirulnak a krumplik (főzés nélkül 45 perc, ha előfőzött kb 20 perc) egy nagyobb keverőtálba keverjük össze az alapanyagokat.
A burgonyákat akkor nyilváníthatjuk majd késznek, ha a héja is megpirult, így időnként ellenőrizzük a grillt.

6

A keverőtálba tegyük bele a zöldfűszerkeveréket, tehát a darált-aprított petrezselymet, tárkonyt, bazsalikomot és a hagymát, majd következhet az olívaolaj, só, bors, de akár egy kis csípős chili por is kerülhet a mixbe. Alaposan keverjük össze, majd tegyünk ebbe a tálba néhány kisebb kanál vajat is. (nem baj ha nem olvadt vaj).
Ha rendelkezésre áll, akkor ez a művelet elvégezhető egy aprítógép segítségével is.

7

Miután a burgonyákat késznek nyilvánítottuk, tegyük bele a már említett edénybe. Hő hatására megolvad a vaj és egy szilikon lapát vagy "saláta dobálós" mozdulat segítségével el tudjuk egyenletesen oszlatni a krumpilkon.

8

Ezen a ponton szintén kettéágazik a recept. Sokan már ebben a formában fogyasztják az elkészült finomságot, míg mások emelve a grillsütő hőfokán néhány percre visszahelyezik a krumplikat az okosgrillre és (akár nagyobb lángon) tovább pirítják, grillezik az ételt.

9

Mártogatósnak ajánljuk hozzá valamelyik fehér (tejfölös) vagy klasszikus (paradicsom alapú) bbq szószunkat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Steak burgonya újkrumpliból grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66