Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sült sós perec sörös sajtmártással

Sült sós perec sörös sajtmártással


Sós perec recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Tunkold a frissen sült perecet meleg és sörös sajtmártásba. A házilag készült lágy pereceket megsütheted egy Okosgrill segítségével, sok sóval és gazdag sör-sajtmártással párosítva. Tökéletes grillen készült meccsnézős finomság.

Adag6 főre
Előkészítési idő1 óra 30 percFőzési idő30 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók a perec tésztához
 60 g olvasztott, sótlan vaj
 száraz élesztő por
 olívaolaj
 10 csésze víz
 1 teáskanál cukor
 0,66 csésze szódabikarbóna
 4,50 csésze liszt
 1,50 csésze langyos víz
 1 nagy tojássárgája 1 evőkanál vízzel elkeverve
 tengeri só (ha van akkor füstölt)
Hozzávalók a sörös sajtmártáshoz
 2 reszelt cheddar sajt
 0,50 csésze krémsajt, szobahőmérsékletű
 0,50 evőkanál Worcester-szósz
 2 teáskanál dijoni mustár
 2 gerezd fokhagyma, aprított
 1 teáskanál paprika (igényszerint csípős is lehet)
 0,50 csésze sör
Elkészítés - perectészta
1

Tegyük egy dagasztó tálba a langyos vizet és a cukrot majd szórjuk rá az élesztőt és kis keverés utána hagyjuk így 5-6 percig, amíg el nem kezd habzani.

2

Tegyük a lisztet, a sót és a vajat is a tálba, majd kezdjük el összegyúrni a leendő tésztát. Addig dagasszuk, amíg egyenletes, sima tésztát nem kapunk. Ha van otthon dagasztógép nagyon sok időt spórolhatunk meg.

3

Vegyük ki a tésztát a tálból és fedjük le egy meleg helyen, amíg a duplájára nem kel.

4

Ha mindezekkel megvagyunk, akkor itt az idő, hogy izzon az Okosgrill, egészen 175°C-ig melegítsük fel.

5

Amíg kel a tészta és melegszik a grill a 10 csésze vizet tegyük egy lábasba és kezdjük el forralni, majd öntsük bele a szódabikarbónát és keverjük el.

6

A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre, majd mindegyikből sodorjunk "kötelet".

7

Most jöhet a klasszikus perec forma. A sodort kötél formákat igazítsuk fordított U alakba két végével lefelé. A két végét tekerjük össze kétszer, majd fordítsuk rá a U alak félkör részére. Ha minden jól megy, akkor most egy perec kinézetű tésztát kaptunk. Ha nem, akkor gyakoroljunk tovább.

8

Minden perecet egyesével 30 másodpercig főzzünk majd óvatosan vegyük ki és egy olajjal kikent tepsire vagy sütőpapírra tegyük rá.

9

Ecset segítségével kenjük meg tojássárgájával és ízlésünknek megfelelően szórajuk meg sóval a pereceket. Ha ínyencek vagyunk mehet rá köménymag vagy egy kis chilipor is.

10

A tepsit helyezzük el a felmelegített grillsütőn és 25-30 perc múlva kész is lesz a finomság.

Elkészítés - sörös sajtmártás
11

Egy kisebb lábasban, alacsony lángon keverjük össze a reszelt cheddar sajtot, dijoni mustárt, krémsajtot, Worcester-szószt, fokhagymát, paprikát, majd szép lassan adagoljuk hozzá a sört.
Ha igazán figyelni szeretnénk az arányokra, időnként egy-egy korty a szakácsnak sem árthat.
Addig keverjük és forrajuk a hozzávalókat, amíg sima, csomómentes mártogatóst nem kapunk.

12

Az elkészült pereceket a sörös sajtmártással tálaljuk. Kifejezetten alkalmas forma-1, motorsport, foci, kézilabda, kosármeccs nézése közben fogyasztani, mi legutóbb például jégkorong meccsel teszteltük és akkor is működött a recept, nagyon jól esett a perec. 🙂

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Chimichurri – argentin bbq pác, szószA fantasztikus argentin marhasülteknek nincs párjuk, de lehet még fokozni az élményt, például ezzel a tradicionális mártással. A Chimichurri (csimicsurri) szószt kötelező kipróbálni, a hozzávalók szinte biztos, hogy most is ott vannak a spájzban!
Édes-füstös BBQ oldalasA sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.
Grill gombás hot dogA hotdog rengeteg grillparti főszereplője, de mi történik ha mustáron túl is engedjük a fantáziánkat? Izgalmas grill gombás hotdog következik.

Hozzávalók

Hozzávalók a perec tésztához
 60 g olvasztott, sótlan vaj
 száraz élesztő por
 olívaolaj
 10 csésze víz
 1 teáskanál cukor
 0,66 csésze szódabikarbóna
 4,50 csésze liszt
 1,50 csésze langyos víz
 1 nagy tojássárgája 1 evőkanál vízzel elkeverve
 tengeri só (ha van akkor füstölt)
Hozzávalók a sörös sajtmártáshoz
 2 reszelt cheddar sajt
 0,50 csésze krémsajt, szobahőmérsékletű
 0,50 evőkanál Worcester-szósz
 2 teáskanál dijoni mustár
 2 gerezd fokhagyma, aprított
 1 teáskanál paprika (igényszerint csípős is lehet)
 0,50 csésze sör

Elkészítés

Elkészítés - perectészta
1

Tegyük egy dagasztó tálba a langyos vizet és a cukrot majd szórjuk rá az élesztőt és kis keverés utána hagyjuk így 5-6 percig, amíg el nem kezd habzani.

2

Tegyük a lisztet, a sót és a vajat is a tálba, majd kezdjük el összegyúrni a leendő tésztát. Addig dagasszuk, amíg egyenletes, sima tésztát nem kapunk. Ha van otthon dagasztógép nagyon sok időt spórolhatunk meg.

3

Vegyük ki a tésztát a tálból és fedjük le egy meleg helyen, amíg a duplájára nem kel.

4

Ha mindezekkel megvagyunk, akkor itt az idő, hogy izzon az Okosgrill, egészen 175°C-ig melegítsük fel.

5

Amíg kel a tészta és melegszik a grill a 10 csésze vizet tegyük egy lábasba és kezdjük el forralni, majd öntsük bele a szódabikarbónát és keverjük el.

6

A tésztát osszuk el 8 egyenlő részre, majd mindegyikből sodorjunk "kötelet".

7

Most jöhet a klasszikus perec forma. A sodort kötél formákat igazítsuk fordított U alakba két végével lefelé. A két végét tekerjük össze kétszer, majd fordítsuk rá a U alak félkör részére. Ha minden jól megy, akkor most egy perec kinézetű tésztát kaptunk. Ha nem, akkor gyakoroljunk tovább.

8

Minden perecet egyesével 30 másodpercig főzzünk majd óvatosan vegyük ki és egy olajjal kikent tepsire vagy sütőpapírra tegyük rá.

9

Ecset segítségével kenjük meg tojássárgájával és ízlésünknek megfelelően szórajuk meg sóval a pereceket. Ha ínyencek vagyunk mehet rá köménymag vagy egy kis chilipor is.

10

A tepsit helyezzük el a felmelegített grillsütőn és 25-30 perc múlva kész is lesz a finomság.

Elkészítés - sörös sajtmártás
11

Egy kisebb lábasban, alacsony lángon keverjük össze a reszelt cheddar sajtot, dijoni mustárt, krémsajtot, Worcester-szószt, fokhagymát, paprikát, majd szép lassan adagoljuk hozzá a sört.
Ha igazán figyelni szeretnénk az arányokra, időnként egy-egy korty a szakácsnak sem árthat.
Addig keverjük és forrajuk a hozzávalókat, amíg sima, csomómentes mártogatóst nem kapunk.

12

Az elkészült pereceket a sörös sajtmártással tálaljuk. Kifejezetten alkalmas forma-1, motorsport, foci, kézilabda, kosármeccs nézése közben fogyasztani, mi legutóbb például jégkorong meccsel teszteltük és akkor is működött a recept, nagyon jól esett a perec. 🙂

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sült sós perec sörös sajtmártással
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66