Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Tavaszi frittata

Tavaszi frittata

tavaszi frittata recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Reggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 6 darab nagyobb tojás
 60 ml tejszín
 120 g reszelt mozzarella
 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
 2 evőkanál vaj
 240 g apróra vágott gomba
 4 darab spárga2,5 cm-es darabokra vágva
 60 g piros kaliforniai paprika apróra vágva
 120 g apróra vágott sonka
 ízlés szerint só, bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Ha készen állunk elkészíteni a frissítő tavaszi frittatát, akkor kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 150 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig.

2

Egy közepes méretű tálban keverjük össze habverő segítségével a tojást, a tejszínt, valamint a sót és a borsot. Majd adjuk hozzá a metélőhagymát, ha szeretnénk használni (elhagyható). Végül keverjük bele a sajtot is, majd tegyük az egészet félre.

3

Olvasszuk fel a vajat egy nagy, tűzálló serpenyőben közepes lángon (lehetőleg tapadásmentes vagy jól előkészített öntöttvas edényt használjunk). Ha felolvadt a vaj, pároljuk rajta puhára a gombát, a spárgát és a piros kaliforniai paprikát kb. 5 perc alatt. Majd adjuk hozzá a keverékhez a sonkát is.

4

Ha kész, akkor ideje, hogy összeállítsuk a frittatát: a szilárdabb hozzávalókat oszlassuk el a serpenyő alján, a tojásos keveréket pedig egyenletesen öntsük rá a zöldségekre és a húsra.

5

Helyezzük a serpenyőt a grillrácsra és süssük a frittatát addig, amíg a közepe megszilárdul, az alja pedig enyhén megpirul, vagyis körülbelül 15-20 percig.

6

Ha kész, hagyjuk a frittatát kb. 5 percig hűlni, mielőtt szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ropogós bacon, szalonna grillsütőnA szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.

Hozzávalók

Hozzávalók
 6 darab nagyobb tojás
 60 ml tejszín
 120 g reszelt mozzarella
 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
 2 evőkanál vaj
 240 g apróra vágott gomba
 4 darab spárga2,5 cm-es darabokra vágva
 60 g piros kaliforniai paprika apróra vágva
 120 g apróra vágott sonka
 ízlés szerint só, bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk elkészíteni a frissítő tavaszi frittatát, akkor kapcsoljuk be a a pellet grillsütőt, és állítsuk a hőmérsékletet 150 ℃-ra. Leárva melegítsük elő 10-15 percig.

2

Egy közepes méretű tálban keverjük össze habverő segítségével a tojást, a tejszínt, valamint a sót és a borsot. Majd adjuk hozzá a metélőhagymát, ha szeretnénk használni (elhagyható). Végül keverjük bele a sajtot is, majd tegyük az egészet félre.

3

Olvasszuk fel a vajat egy nagy, tűzálló serpenyőben közepes lángon (lehetőleg tapadásmentes vagy jól előkészített öntöttvas edényt használjunk). Ha felolvadt a vaj, pároljuk rajta puhára a gombát, a spárgát és a piros kaliforniai paprikát kb. 5 perc alatt. Majd adjuk hozzá a keverékhez a sonkát is.

4

Ha kész, akkor ideje, hogy összeállítsuk a frittatát: a szilárdabb hozzávalókat oszlassuk el a serpenyő alján, a tojásos keveréket pedig egyenletesen öntsük rá a zöldségekre és a húsra.

5

Helyezzük a serpenyőt a grillrácsra és süssük a frittatát addig, amíg a közepe megszilárdul, az alja pedig enyhén megpirul, vagyis körülbelül 15-20 percig.

6

Ha kész, hagyjuk a frittatát kb. 5 percig hűlni, mielőtt szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tavaszi frittata
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66